spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Chinees eredoctoraat voor hoogleraar IE&IS

9 april 2010 - Prof.dr. Geert Duysters, deeltijdhoogleraar Entrepreneurship & Marketing aan de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences (IE&IS), neemt op woensdag 14 april een eredoctoraat in ontvangst aan de Wuhan University of Technology (WUT). De WUT is één van de oudste hoger onderwijsinstellingen van China en ligt in de centraal gelegen provincie Hubei. x8_s.jpg
Prof.dr. Geert Duysters
Lees meer »
Drie TU/e-onderzoekers met NWO-subsidie naar buitenland
8 april 2010 - Drie jonge wetenschappers van de TU/e mogen op kosten van NWO naar het buitenland om daar onderzoekservaring op te doen. De zogeheten Rubicon-subsidies gaan naar ir. Thomas Hermans (BMT), dr.ir. Maarten Smulders (ST) en dr.ir. Ingrid Vliegen (IE&IS). Hun onderzoeksvoorstellen zijn samen met dertig andere inzendingen gehonoreerd door NWO. x7_s.jpg
Lees meer »
Eindhovens optimisme bij opening energie-instituut
07 april 2010 - De TU/e speelt in de Champions League als het gaat om energie-onderzoek. Geen gebrek aan superlatieven bij rector magnificus prof.dr.ir. Hans van Duijn in zijn inleidende toespraak bij het openingssymposium van het Eindhoven Energy Institute (EEI), op dinsdag 6 april. Het was de opmaat van een middag vol optimisme over de toekomst van het Eindhovense energie-onderzoek. x6_s.jpg
Illustratie: Jeannette Bos
Lees meer »
Eerstejaars studente ID verongelukt
07 april 2010 - Eerstejaars studente Industrial Design Imre Cok (19) is donderdag 1 april in Spijkenisse omgekomen bij een verkeersongeluk. Bij haar crematie op donderdag 8 april in diezelfde plaats zal een grote afvaardiging van studenten en medewerkers van ID aanwezig zijn. x5_s.jpg
Imre Cok, gefotografeerd voor de rubriek 'Klerezooi'.
Lees meer »

Piloten, stewardessen en veel kippen bij NSK Stef Stuntpiloot

07 april - De ware stuntpiloten komen uit Utrecht. In hun rode vliegtuigje zorgden de jongens van het team ‘Teuns zus heeft een piemel’ op donderdag 1 april voor angst en beven bij de kippen van de tegenstander in de tot kippenhok omgetoverde sporthal  van het Studentensportcentrum. Daar waren 25 statafels voorzien van een wedstrijdspel Stef Stuntpiloot. Maar liefst 146 teams deden mee. x4_s.jpg
foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Volle bak bij eerste brede studentenquiz

1 april 2010 - Het Gaslab was woensdagavond 31 maart tot de nok toe gevuld met deelnemers aan de eerste brede studentenquiz van de TU/e. Ruim honderd studenten gingen in teamverband de strijd aan met elkaar op het gebied van film, muziek, media, theater, literatuur en beeldende kunst. De twee finalistenteams doen 12 mei mee aan de landelijke finale in het Comedy Café in Amsterdam. x3_s.jpg
De studentenquiz leverde een vol Gaslab op.
Lees meer »

Doorwaakte nacht voor Bouwkundestudenten

1 april 2010 - Zestig bouwkundestudenten, voornamelijk uit Eindhoven en een kleine groep uit Delft, hebben tijdens een 24-uursproject in totaal vijftien ontwerpen gemaakt voor de verbouwing van de Knoopkazerne in het stationsgebied van Utrecht. In het cultureel culinair centrum Winkel van Sinkel aan de Oudegracht in Utrecht werkten ze van woensdagmiddag 31 maart tot donderdagmiddag 1 april vrijwel non-stop. Er lopen hier nu heel wat brakke leeghoofden rond”, lacht een van de organisatoren van studievereniging CHEOPS aan het einde van de marathonsessie.

x2_s.jpg
Bouwkundestudenten aan het werk in Utrecht.
Lees meer »
Statisticus Van Zanten wint belangrijke prijs
1 april 2010 - Prof.dr. Harry van Zanten, sinds 2009 hoogleraar Statistiek aan de TU/e en onderzoeker bij onderzoeksinstituut Eurandom, heeft donderdag 1 april de Van Dantzigprijs gekregen, de hoogste Nederlandse prijs in de statistiek en besliskunde. Van Zanten kreeg de prijs in Amsterdam overhandigd tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging voor Statistiek en Operationele Research (VVS-OR). x1_s.jpg
Prof.dr. Harry van Zanten. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Verbrandingsexpert De Goey wordt Simon Stevin Meester
1 april 2010 - Prof.dr. Philip de Goey, hoogleraar Verbrandingstechnologie aan de TU/e, is door Technologiestichting STW benoemd tot Simon Stevin Meester 2010. Deze onderscheiding is de belangrijkste Nederlandse prijs voor technisch-wetenschappelijk onderzoek en gaat vergezeld van een half miljoen euro, die De Goey naar eigen inzicht aan onderzoek mag besteden. De prijs wordt op 7 oktober overhandigd tijdens het STW-Jaarcongres in Nieuwegein.
Foto: Bram Saeys
Lees meer »
Een aankomend student kan de was doen
1 april 2010 - Op eigen benen leren staan is essentieel als je studietijd in zicht komt. Daarom konden bezoekers van de voorlichtingsdagen meedoen aan de studentenlevencontest van Compositum, de overkoepelende organisatie van de drie Eindhovense studentenverenigingen. Degene die het snelst een band plakte, een bed opmaakte of wasgoed sorteerde en ophing, kreeg een studentenoverlevingspakket.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Bouwkunde-alumnus in Moskou tijdens aanslagen
“Don’t use the metro today”
1 april 2010 - Joep Radermacher, onlangs afgestudeerd bij Bouwkunde, was ten tijde van de dubbele zelfmoordaanslagen in de metro in Moskou. Zijn hostel, waar hij een week logeerde, ligt precies tussen de getroffen metrostations. Hij laat via e-mail weten dat hij weinig heeft gemerkt van de aanslagen.
Lees meer »
Studentenfracties willen aanscherping BSA-norm
‘Eerstejaars verplicht alle studiepunten halen”
1 april 2010 - Met ingang van komend studiejaar zouden eerstejaars aan de TU/e verplicht al hun studiepunten moeten halen. Dat vinden Groep-één en de Progressieve Fractie (PF), de studentengroeperingen die zitting hebben in de universiteitsraad. De ‘schokkend lage’ rendementscijfers die onlangs werden gepresenteerd, zijn de directe aanleiding voor dit opmerkelijke pleidooi.
Lees meer »
TNO Industrie en Techniek zoekt medebewoners
1 april 2010 - TNO Industrie en Techniek blijft gehuisvest op de campus van de TU/e. Van een mogelijk vertrek is pertinent geen sprake, aldus de woordvoerder van TNO. De laatste tijd circuleerden er berichten dat de vestiging zou verhuizen naar de High Tech Campus Eindhoven. Wel is men op zoek naar partners om het overschot aan ruimte op te vullen.
Lees meer »
Watersporters kapen prijzen weg bij Sportgala
1 april 2010 - “En de sporter van het jaar 2009 is…..” Zonder tromgeroffel maar met soundcheckgeluiden van de band Dexter een verdieping lager, werden Ranomi Kromowidjojo, Marc Hummelink en het Nayade heren zwemestafetteteam uitgeroepen tot respectievelijk sportvrouw, sportman en sportploeg van het afgelopen jaar. Het door ESSF georganiseerde Sportgala 2010 werd op maandag 29 maart gehouden in De Zwarte doos.
Stuurman Marc Hummelink ontvangt de prijs voor Sportman van het jaar uit handen van Ronald Klomp, adjunct-directeur van Fontys Sporthogeschool.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e-prof Steinbuch namens 3TU in Formule E-team
1 april 2010 - Prof.dr.ir. Maarten Steinbuch, hoogleraar Systems & Control aan de faculteit Werktuigbouwkunde, gaat de 3TU vertegenwoordigen in het Formule E-team, een door de overheid ingesteld team dat het Plan van Aanpak Elektrisch Rijden gaat uitvoeren.
Lees meer »
Dieven grote computerdiefstal nog op vrije voeten
Rechercheonderzoek brengt hiaten interne beveiliging TU/e aan het licht
1 april 2010 - Het is nog altijd niet bekend wie eind vorig jaar de grote computerdiefstal aan de TU/e heeft gepleegd. Het werk van een recherchebureau leverde nauwelijks extra informatie op. Het politieonderzoek is nog niet afgerond. Wel is aan het licht gekomen welke hiaten er in de interne beveiliging zitten. De TU/e zou haar sleutelbeheer, alarm- en camerasysteem en beveiligingsbewustzijn grondig onder de loep moeten nemen.
Lees meer »
Wetenschappelijke prestaties TU/e klein maar fijn
1 april 2010 - De wetenschappelijke prestaties van de TU/e zijn in aantal relatief gering, maar behoren kwalitatief tot de absolute top, zowel landelijk als mondiaal. Dat blijkt het achtste rapport van het Nederlands Observatorium van Wetenschap en Technologie (NOWT) ‘Wetenschaps- en Technologie- Indicatoren 2010’.
Lees meer »
Feestje rond driehonderdste starter Incubator3+
1 april 2010 - Incubator3+, de Eindhovense stichting die startende technische ondernemers ondersteunt, vierde afgelopen maandag de toetreding van de driehonderdste technostarter, afkomstig van TU/e-faculteit Industrial Design. Dit werd gedaan met een innovatief partijtje voetbal op trainingscomplex De Herdgang van PSV.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
TU/e-chemici publiceren als eerste in nieuw tijdschrift
1 april 2010 - De onderzoeksgroep van prof.dr. Bert Meijer van de faculteit Scheikundige Technologie heeft half maart voor het nieuwe wetenschappelijke tijdschrift Chemical Science de aftrap verricht. Met een artikel over enzymgebaseerde supramoleculaire polymeren is de eerste uitgave van de gerenommeerde Britse Royal Society of Chemistry (RSC) een feit.
Lees meer »
TU/e leider Europees project huisrobots
1 april 2010 - De TU/e krijgt de leiding over een Europees project waarin robots en ‘smart home’-omgevingen worden ingezet om minder mobiele senioren te ondersteunen. Het project, met de naam KSERA (Knowledgeable Service Robots for Aging), wordt gecoördineerd door dr. Lydia Meesters van de vakgroep Human Technology Interaction (faculteit IE&IS).
Lees meer »
W&I koopt mammoetcomputer
Lees meer »
Franse TU/e-student dood aangetroffen op bouwplaats
Lees meer »
Geen Cursor in de paasweek
Lees meer »