spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
TU/e krijgt brandweerauto terug
19 mei 2010 - Het Nationaal Brandweermuseum moet af van de DAF-tankautospuit die het in 1999 cadeau kreeg van de TU/e-brandweer. Het museum moet bezuinigen en ruimt mede daarom zijn opslag op, waar onder andere de DAF staat. x7_s.jpg
De brandweerauto toen ie in 1999 naar het museum ging. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

CvB sponsort bus naar manifestatie Amsterdam

19 mei 2010 - TU/e-studenten kunnen vrijdag 21 mei gratis met een bus vanaf de TU/e-campus naar de manifestatie tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs in Amsterdam. Het College van Bestuur stelt maximaal twee bussen beschikbaar voor Eindhovense studenten die naar de manifestatie op het Museumplein willen gaan. x6_s.jpg
Lees meer »
“Lezing over omstreden piramides slecht voor reputatie TU/e”
18 mei 2010 - Niet iedereen is even blij met de lezing over de piramides van Bosnië die dr. Semir Osmanagić vrijdagavond 21 mei geeft aan de TU/e. Dat doet hij op uitnodiging van de multiculturele studentenvereniging Mosaic. Informaticastudent Sujit Prasannakumar: “De TU/e zou geen platform moeten bieden aan pseudowetenschappers als Osmanagić.” x5_s.jpg
De omstreden piramide in Bosnië: natuurlijk of niet?
Lees meer »
Glazen Huis naar 'bruisende studentenstad' Eindhoven
12 mei 2010 - Het Glazen Huis van radiostation 3FM staat eind december 2010 op de Markt in Eindhoven. Dit heeft de zender dinsdag 11 mei bekendgemaakt. Volgens een ‘zeer verheugde’ ir. Harry Roumen, universiteitssecretaris en voorzitter van stichting Citydynamiek, is het “een mooie gelegenheid om te laten zien dat we een bruisende studentenstad zijn”. x4_s.jpg
Het Glazen Huis van 3FM komt in december 2010 op deze plaats op de Markt te staan.
Lees meer »
Nederlands paviljoen in Shanghai voldoet aan verwachting
12 mei 2010 - Het Nederlandse paviljoen Happy Street op de Wereldtentoonstelling in Shanghai trekt vanaf de opening op 1 mei dagelijks tienduizenden bezoekers. Het gebouw van beeldend kunstenaar en TU/e-alumnus ir. John Kormeling voldoet daarmee aan de verwachtingen. Maar volgens ir. Rijk Blok, universitair docent van de faculteit Bouwkunde en constructeur van Happy Street, valt de algehele belangstelling voor de Chinese expo tegen. x3_s.jpg
Foto: WassinkLundgren
Lees meer »

Nodeloos licht voor het voetlicht

11 mei 2010 - ‘Na het plassen handen wassen’, leren veel peuters al snel nadat ze de luier zijn ontgroeid. ‘En denk ook meteen aan de broeikasgassen’ zou daar wellicht achteraan moeten komen. Dan zouden ook studenten en medewerkers van de TU/e er misschien wat alerter op zijn om na hun sanitaire stop even de lichtschakelaar om te zetten. Want aan dit stukje milieubewustzijn kan aan de universiteit veel worden verbeterd, constateert de Chemiewinkel, die het onderwerp deze week met stickers over de hele campus onder de aandacht brengt.

x2_s.jpg
Lees meer »
Don Quishoot maakt fotoshoot
10 mei 2010 - Gekleed in korte rokjes, met carnavalskleren aan, in boxershorts. De fotoshoot van de Eindhovense Studenten Hockeyvereniging Don Quishoot op zaterdag 8 mei leverde verrassende plaatjes op. De foto’s worden gebruikt voor een kalender, die begin augustus vlak voor de Intro zal verschijnen. x1_s.jpg
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Definitief ‘ja-woord’ FOM komt medio juni
6 mei 2010 - De definitieve beslissing van het FOM-bestuur om het FOM-instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen te verhuizen naar de TU/e-campus, komt pas medio juni. De beslissing werd verwacht op 11 mei, maar is uitgesteld omdat er problemen waren met het op één lijn brengen van de agenda’s van enkele bestuursorganen.
Lees meer »
Karper kiest het hazenpad
6 mei 2010 - Het TU/e-terrein vormde dit weekend het ietwat ongewone decor voor de 3D-challenge van studentenhandboogvereniging Da Vinci. Verspreid over de campus werden dertig kunststof dieren opgesteld; de doelen voor de schutters die zaterdag en zondag in verschillende klassen tegen elkaar streden.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Geld voor onderzoek groeiafwijking wervelkolom
6 mei 2010 - Onderzoekers van de TU/e-faculteit Biomedische Technologie nemen deel aan een nieuw project om kinderen met een groeiafwijking aan de wervelkolom te helpen. Het project is onderdeel van het publiek-private programma BioMedical Materials.
Lees meer »
Twee TU/e’ers in finale Best Graduates
6 mei 2010 - Twee TU/e-studenten hebben het geschopt tot de finale van Best Graduates 2010, een landelijke wedstrijd voor academische afstudeerders. Lennart Verheijen (Electrical Engineering) en Roy Puijman (Operations Management and Logistics) gaan op vrijdag 21 mei in Amsterdam met tien anderen de strijd aan. Op het spel staat onder meer de hoofdprijs van tienduizend euro.
Lees meer »
Fototentoonstelling kondigt nieuwe fotobank aan
6 mei 2010 - Een kleine lowbudget fototentoonstelling is opgezet om de komst van de beeldbank ‘TU/e in beeld’ in te leiden. Coördinator Academisch Erfgoed Erik Geelen (Informatie Expertise Centrum) heeft een verzameling van bijna vijftig prominenten die de TU/e de afgelopen vijftig jaar bezochten, laten afdrukken op A1-formaat. Ze zijn tot eind augustus te zien in De Hal.
Een van de foto’s van de expo: koningin Juliana bracht in september 1963 een bezoekje aan de TU/e.
Lees meer »
Bouwkunde krijgt miljoen voor klimaatbestendigheid
6 mei 2010 - Bouwkundeonderzoekers van de TU/e gaan deelnemen aan het project ‘Klimaatbestendige inrichting van het stedelijk gebied’. Dit project past binnen het wetenschappelijke programma Kennis voor Klimaat. De TU/e is met de faculteit Bouwkunde één van de elf deelnemers.
Lees meer »
Geluidsoverlast Ommel opgelost dankzij Fysicawinkel
6 mei 2010 - Dat inwoners van Ommel weer rustig in de tuin kunnen zitten deze zomer, is mede te danken aan onderzoek van studenten van de Fysicawinkel. Op dinsdag 4 mei werd de aarden geluidswal voor ‘af’ verklaard. Die wal houdt de herrie van het verkeer op de A67 op afstand.
Lees meer »
Electrical Engineering introduceert informatiedisplay
6 mei 2010 - De faculteit Electrical Engineering heeft vorige week een display in gebruik genomen die studenten, medewerkers en bezoekers helpt bij het vinden van informatie over de faculteit. De display is gemonteerd op enkele meters van de portiersloge op vloer 1 van Potentiaal.
Lees meer »
Universiteit in gesprek met beheerder TU/e-Hyve
6 mei 2010 - Bouwkundestudent Michel van Dinther praat binnenkort met communicatiespecialisten van de universiteit over de TU/e-Hyve die hij sinds twee jaar beheert. Samen bespreken ze de ervaringen met de Hyve tot nu toe, de mogelijke verbeterpunten en een eventuele rol van de universiteit hierin.
Lees meer »
Dood huisdier wordt studiemateriaal
6 mei 2010 - Hond, kat, konijn of cavia dood? Graaf niet meteen een gat in de tuin. De Universiteit Utrecht ontvangt overleden huisdieren met open armen om ze te gebruiken als oefenmateriaal op de faculteit diergeneeskunde.
Lees meer »
Volgende week geen Cursor
Lees meer »
Wiskundeprijs voor promovendus
Lees meer »
Hans van Breukelen op Tech United fandag
Lees meer »
Lustrumsymposium Elektro
Lees meer »
Vier keer goud en zilver voor Eindhovense taekwondovereniging
Lees meer »
In memoriam Jos Brands
Lees meer »