spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Schaken is mentaal echt uitputtend

Zijn er ethische grenzen aan techniek?

Show me your desktop
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Nieuwe site met Eindhovens studentennieuws
11 maart 2008 - Cursor werkt aan een nieuwe, aparte website met nieuws uit het Eindhovense studentenleven. De redactie gaat hiervoor binnenkort studenten werven die als freelancer het studentennieuws gaan ‘coveren’. x6_s.jpg
Een studielay-out voor de nieuwe website.
Lees meer »

Minister Plasterk: ‘TU-kritiek klopt niet’

11 maart 2008 - Het verschil tussen technische universiteiten en andere instellingen moet niet worden overdreven. De TU's hebben misschien grote onderzoeksfaciliteiten nodig, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor academische ziekenhuizen. Dat zei minister Plasterk in antwoord op Kamervragen van de Socialistische Partij. x5_s.jpg
Minister Plasterk
Lees meer »
Scriptieprijs 'Innovaties in de Zorg' naar alumnus TU/e
11 maart 2008 - Ir. René Heunen, die het vorige jaar afstudeerde bij Technische Bedrijfskunde, heeft met zijn afstudeerverslag de scriptieprijs Innovaties in de Zorg 2008 gewonnen. De prijs, die afgelopen donderdag in Utrecht werd uitgereikt, is een geldbedrag van 2500 euro. x4_s.jpg
Foto: René Heunen
Lees meer »
Verdachte TU/e-medewerker op vrije voeten
7 maart 2008 Ė Een TU/e-medewerker van de Dienst FinanciŽn en Economische Zaken (DFEZ) die wordt verdacht van fraude, is vrijdagmorgen vrijgelaten. Dat zei een woordvoerder van de politie.
Lees meer »
TU/e wil vanaf 2009 bindend studieadvies

7 maart 2008 - De TU/e wil vanaf september 2009 een bindend studieavies invoeren. Het is bedoeld om eerstejaars bachelorstudenten die geen kans van slagen hebben, aan het eind van het collegejaar te dwingen met hun opleiding te stoppen. Een projectgroep gaat op verzoek van het College van Bestuur (CvB) onderzoeken welke norm per opleiding moet gelden en bekijkt of de maatregel voor alle studies kan worden ingevoerd.

Lees meer »
ME oefent op campus TU/e
6 maart 2008 - De mobiele eenheid van de politie heeft woensdagavond 5 maart een grote oefening gehouden op de campus van de TU/e. Agenten met wapenstok, helm en gasmasker, trokken onder meer de W-hal in. Deze hal staat na het vertrek van de Gemeenschappelijke Technische Dienst nagenoeg leeg. Alleen de redactie van Cursor houdt dapper stand. x1_s.jpg
Leden van de mobiele eenheid op de loopbrug in de W-hal. Foto: Bart van Overbeeke  
Lees meer »
DFEZ-medewerker wegens fraude opgepakt
6 maart 2008 - Een TU/e-medewerker van Dienst Financiën en Economische Zaken (DFEZ) is woensdagochtend 5 maart door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. De 43-jarige Eindhovenaar wordt verdacht van fraude.
Lees meer »
Wiskundespel als reclame voor Bèta
6 maart 2008 - De faculteit Wiskunde van de TU/e introduceerde donderdag 28 februari op het Sint Joriscollege in Eindhoven een wiskundespel. Leerlingen van de derde klas VWO mochten een middag aan de slag met rekenkundige opgaven. Met de bedoeling om de kinderen te porren voor een Bèta-richting.
Hoogleraar Wiskunde Jacq Resing in zijn element als tovenaar. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Verenigingen blijven tot 2020 in de Bunker’
6 maart 2008 - Volgens collegevoorzitter ing. Amandus Lundqvist blijven de studentenverenigingen die op dit moment gehuisvest zijn in De Bunker, daar zeker nog tot 2020 zitten. Hij zei dit maandag 3 maart tijdens de universiteitsraadvergadering. Tot nu toe werd uitgegaan van een tijdelijke huisvesting tot 2013.
Lees meer »
Toelating Honours Programme versoepeld
6 maart 2008 - Studenten die komend collegejaar willen beginnen met het Honours Programme van de TU/e, hoeven niet langer hun propedeuse behaald te hebben. Na de herkansingen in augustus moeten zij wel 55 van de 60 ECTS op zak hebben. Het tweejarige onderwijs- en onderzoeksprogramma voor talentvolle studenten wordt ook aangepast.
Lees meer »
Oud-rector Martin Rem krijgt lintje
6 maart 2008 - Prof.dr. Martin Rem (61) is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ir. Gerrit Braks, burgemeester van Eindhoven, spelde hem vorige week het bijbehorende lintje op. Rem was van 1996 tot 2001 rector van de TU/e en een van de mede-oprichters van het Embedded Systems Institute (ESI). Van 2001 tot en met 2004 was hij de eerste directeur van dit instituut.
Lees meer »
Laboratorium Biochemie zo goed als klaar
6 maart 2008 - De laatste stukken plastic gaan van de apparaten af. Her en der zijn al mensen aan het werk. Het biochemie laboratorium op de derde verdieping van het Helixgebouw is zo goed als klaar. Volgende week donderdag, 13 maart, is de officiële opening om 15.00 uur in het Helixgebouw (HeO 3.91).
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Delftse voorzitter TU haalt uit naar minister Plasterk
6 maart 2008 - 3 maart 2008 – De TU Delft moet bezuinigen op de grote onderzoekslaboratoria en dat komt door Plasterk, zegt de scheidende collegevoorzitter Hans van Luijk. Hij noemt de minister ‘bijzonder zelfgenoegzaam’.
Lees meer »
Wikiscanner: TU/e en UT meest actieve universiteiten op Wikipedia
6 maart 2008 - Van de Nederlandse universiteiten leveren de TU/e en de Universiteit Twente relatief de meeste bijdragen aan Wikipedia. Tenminste, als je afgaat op het aantal anonieme bijdragen. En dat valt te controleren met de tool Wikiscanner. Michael Stevenson, masterstudent Media Studies aan de Universiteit van Amsterdam, nam met Wikiscanner de bijdragen vanuit Nederlandse universiteiten onder de loep.
Lees meer »
Boek over hoogtepunten langs de Dommel
‘From High Tech Campus Eindhoven to TU/e’
6 maart 2008 - In het Van Abbemuseum is vorige week vrijdag 29 februari een boek over de stad Eindhoven gepresenteerd: ‘From High Tech Campus Eindhoven to TU/e’. Daarin is de loop van de Dommel door de stad beschreven met alle hoogtepunten die zich langs de oevers bevinden.
Lees meer »
Vertraging Studielink
6 maart 2008 - De invoering van het landelijke studentenadministratiesysteem Studielink loopt opnieuw vertraging op. De Universiteit Twente stuitte op enorme problemen: het landelijke programma sloot niet aan op het lokale administratiesysteem ISIS en gegevens van studenten raakten verloren. Reden voor Twente om zich terug te trekken. De universiteiten in Groningen en Delft stellen de invoering uit en de Vrije Universiteit twijfelt. Op termijn gaat iedere hogeschool en universiteit meedoen aan Studielink.
Lees meer »
Gratis agenda’s af te halen!
Lees meer »
Jubileumfeest lijkt niet erg in trek
6 maart 2008 - De personeelsvereniging (PV) heeft tot op heden zo’n driehonderd kaarten verkocht voor het jubileumfeest. De organisatie had zo’n duizend kaarten laten drukken. De belangstelling voor het feest op zaterdag 8 maart vanwege het vijftigjarige bestaan valt tegen. De organisatie kan alleen maar gissen naar de oorzaak. Secretaris Ad van Rooij: “We merken dat de vereniging niet zo leeft onder het personeel. We trekken vooral ouderen aan. Als we een busuitstapje hebben, is er veel animo. Wordt het actiever, dan geven weinig mensen zich op.”
Lees meer »
Eindhovense kinderen in finale robotwedstrijd
6 maart 2008 - Het ROBOOG Challenge team, bestaande uit tien kinderen van basisschool De Boog uit Eindhoven, is uitgenodigd om deel te nemen aan het World Festival van First Lego League in Atlanta op 17 tot en met 19 april. Dat maakte de stichting Techniekpromotie van de TU/e deze week bekend.
Lees meer »
‘Punt van chaos’ komt naderbij
6 maart 2008 - Eigenlijk moet je de aarde zien als een ruimteschip dat zich niet kan ontdoen van afval en dat nergens kan landen om even bij te tanken. “Ingenieurs van nu moeten werken aan een wereld waarin we van zonne-energie leven en alleen recyclebaar produceren.”
Ervin László. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »