spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Simone de Waart: ‘D-compose!’

Irritaties bij tv-gebruikers

Demos in eendenpak
Cursor in PDF formaatCursor als PDF

Minister Plasterk steunt TU Delft

15 mei 2008 - Minister Plasterk is eventueel bereid bij te springen bij de wederopbouw van de afgebrande Delftse faculteit bouwkunde. Hij noemde de brand de grootste materiële ramp in de universitaire geschiedenis.
Lees meer »
Studenten Delft hervatten studie in een tent
14 mei 2008 - De studenten Bouwkunde van de TU Delft krijgen tenten als tijdelijke atelierruimte, nu hun faculteitsgebouw door brand is verwoest. Dat heeft de universiteit vanochtend bekendgemaakt.
Lees meer »

Don Diablo draait vanavond op verjaardagspartij Lucid

14 mei 2008 - Studievereniging Lucid van Industrial Design viert vanavond haar zesde verjaardag met een open feestje dat de titel Club.iD meekreeg. Drie dj’s zorgen voor de muziek op deze ‘clubavond’ in café Thomas op Stratumseind, waaronder de Nederlandse top-act Don Diablo, die anderhalf uur zal draaien. En daar prijst Lucid zich best gelukkig mee. Maar duur was hij wel, laat secretaris Inge Thomassen weten. x5_s.jpg
Lees meer »
TU/e biedt TU Delft hulp na grote brand
13 mei 2008 - De TU/e Eindhoven heeft de TU Delft, partner in de 3TU.Federatie, hulp aangeboden nadat de universiteit dinsdagochtend werd getroffen door een grote brand. Kortsluiting als gevolg van een kapotte waterleiding is waarschijnlijk de oorzaak van de vuurzee die uitbrak in de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. x4_s.jpg
Hoge vlammen slaan uit het gebouw van de faculteit Bouwkunde in Delft.
Lees meer »
Student Job Vissers wint Omloop der Kempen
13 mei 2008 - Job Vissers (23), student Scheikundige Technologie, heeft zondag in Veldhoven de wielerronde de Omloop der Kempen gewonnen, de belangrijkste wielerronde van deze regio. Het is de grootste zege in de wielercarrière van Vissers, die zich nu gaat richten op het Nederlands kampioenschap. x3_s.jpg
Job Vissers in een eerdere wielerkoers.
Lees meer »

Rustig Bunkerfestival komt laat op gang

9 mei 2008 - Naar schatting zo’n zeshonderd mensen bezochten gisteren het Bunkerfestival. Aanleiding voor dit feestje rond en in de Bunker was de verhuizing van de cultuurverenigingen en de internationale verenigingen naar de Bunker, oktober vorig jaar. De organisatie van het festival is tevreden, maar of het een blijvertje is, dat weten ze nog niet.

x2_s.jpg
De band Emotional Elvis. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »

Alle ingrediënten voor een zonnig festival

9 mei 2008 - Zon, muziek, bier, cultuur, studenten. Het was gisteravond bij de Bunker moeilijk om niet te denken aan het ter ziele gegane Virusfestival. Erg druk werd het niet op het Bunkerfestival. Maar er was gelukkig wel dezelfde studentikoze gemoedelijkheid en diversiteit. x1_s.jpg
Bigband Studentproof. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
TU/e bespaart miljoenen op brandveiligheid
8 mei 2008 - De TU/e bespaart miljoenen door eerder voorgenomen brandveiligheidsmaatregelen te minimaliseren voor de gebouwen die binnen enkele jaren gesloopt of gerenoveerd worden. De universiteit zet ‘beheersmaatregelen’ in om de brandveiligheid op peil te houden, zoals brandwachten bij tentamens.
Lees meer »
Slimmer schuiven en beter modelleren centraal op Dies Natalis
8 mei 2008 - “Dat we ons verjaardagsfeestje wijden aan dit thema, laat zien hoe belangrijk we dit vinden”, sprak rector prof.dr.ir. Hans van Duijn tijdens de Diesviering, vrijdag 25 april. De viering was gewijd aan het kennisgebied dat de TU/e vorig jaar tot een van haar profileringsgebieden bestempelde: Logistics, Operations and their Information Systems (LOIS).
Van links naar rechts: rector Hans van Duijn, hoogleraar Bert Koopmans, erepromovendus Stuart Parkin en decaan van de faculteit Technische Natuurkunde Klaas Kopinga, tijdens de Diesviering in de Paterskerk. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Bestuurslid Paul Verhaegen overleden
8 mei 2008 - Prof.dr. Paul Verhaegen (57), lid van het College van Bestuur van de TU/e, is zondag 4 mei overleden. Verhaegen, die in oktober 2006 in Eindhoven aantrad, moest eind september 2007 zijn taken neerleggen vanwege een ernstige ziekte, die hij toen al enige tijd onder de leden had.
Lees meer »
Nieuwe promotiebonus heeft volgens TU/e geen gevolgen
8 mei 2008 - Er komt een forse koers-wijziging in de promotie-bekostiging. Volgens de TU/e zonder gevolgen, want de verandering valt budgettair-neutraal uit.
Lees meer »

Voorjaarszonnetje


Leden van studievereniging Gewis blazen uit na een potje jeu de boules op het grasveld tussen het Hoofdgebouw en Vertigo. Studenten genoten deze week op de campus volop van het fraaie voorjaarsweer. Foto: Bart van Overbeeke

Lees meer »
‘Plasterk moet voor deeltijd profs op de bres springen’
8 mei 2008 - Onderwijsminister Plasterk zou op de bres moeten springen voor deeltijdhoogleraren die door het bedrijfsleven betaald worden, in plaats van ze in een ‘vals daglicht’ te plaatsen. Dit betoogt TU/e-bestuursvoorzitter ing. Amandus Lundqvist in het Financieele Dagblad (FD) van afgelopen vrijdag.
Lees meer »
Bedrijfskundestudente Marjan van Stratum wint SLF Afstudeerprijs
8 mei 2008 - Marjan van Stratum heeft de SLF-afstudeerprijs gewonnen, met haar afstudeerwerk getiteld ‘The design of a performance measurement model based on service level agreements’. Ze kreeg de prijs, duizend euro en een oorkonde, op 24 april tijdens een SLF-congres in Ermelo.
Lees meer »
Loopbrug bij Matrix tijdelijk dicht
Lees meer »
Vestide stelt herbouw Cederlaan tot studentenunits uit
8 mei 2008 - De 228 geplande woonunits aan de Cederlaan, die studentenhuisvester Vestide dit voorjaar wilde opleveren, bestaan voorlopig alleen nog op papier. De oorzaak: het bouwplan blijkt bij de aanbesteding bijna 25 procent duurder uit te vallen dan de begrote veertien miljoen. Het plan wordt nu heroverwogen.
Lees meer »
Twee TU/e-emeriti krijgen lintje
8 mei 2008 - Pierre Leijendeckers (oud-hoogleraar Installatietechniek) en Piet Schram (oud-hoogleraar Fysi-sche Transportverschijnselen) hebben vorige week een Koninklijke onderscheiding gekregen. Beiden zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Pierre Leijendeckers krijgt zijn lintje van de burgemeester van Gennep. Foto: Theo Peeters.
Lees meer »
Monumentencommissie blij met bouwplannen W-hal
8 mei 2008 - De gemeentelijke monumentencommissie is ingenomen met het voornemen om de W-hal te herbouwen met behoud van de oorspronkelijke constructie.
Lees meer »

Promovendus TU/e publiceert in Nature

8 mei 2008 - Promovendus Tom de Greef van Scheikundige Technologie staat vandaag, donderdag 8 mei, samen met hoogleraar Bert Meijer met een artikel in Nature.
Lees meer »
Tech United Europees kampioen Robocup
8 mei 2008 - Het Eindhovense robotvoetbalteam Tech United heeft vandaag de German Open RoboCup gewonnen, dat geldt als het officieuze Europees Kampioenschap. Het TU/e-team won in de finale in Hannover van CoPS Stuttgart. Tech United versloeg de Duitse tegenstander uiteindelijk op penalty’s.
Lees meer »
In memoriam prof. dr. Paul Verhaegen
Lees meer »