spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Ik geniet erg van werken met studenten”

Material Matters

GELIMBO- prins carnaval
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Cursor 13 pas na het weekend online
27 november 2008 - In verband met de verhuizing van de Cursor-redactie komt Cursor 13 later online dan gepland; niet donderdagochtend dus, maar pas na het weekend. Excuses voor de vertraging.
Lees meer »
Cursor-redactie verhuist 4 december naar Traverse

3 december 2008 - Cursor, nieuws dat je volgt… maar ben je ons nu toch even kwijt? Dat kan kloppen: we gaan namelijk verhuizen! Op donderdag 4 december verlaat de Cursor-redactie als laatste bewoner de koude en lege W-hal, om haar intrek te nemen op de eerste verdieping van Traverse (aan het Laplace-plein, kamer 1.32).

x3_s.jpg
Lees meer »

Stille actie TU/e-studenten tegen harde knip

2 december 2008 - Zo’n veertig studenten stonden vandaag op de TU/e letterlijk stil bij de harde knip. De actie was opgezet door studentenfractie PF. Ook studenten in Nijmegen, Utrecht, Wageningen, Groningen en Amsterdam brachten hun aversie tegen de maatregel vandaag onder de aandacht.

x2_s.jpg
TU/e-studenten stonden letterlijk even stil bij de harde knip. Foto: Peter Spijker
Lees meer »
TU/e-student genomineerd voor bobslee-team Olympische Spelen
2 december 2008 - TU/e-student en bobsleeër Arno Klaassen heeft zich in Winterberg in de viermansslee genomineerd voor de Olympische Spelen in Vancouver in 2010. De ploeg, waarbinnen Klaassen remmer is, werd afgelopen weekend vierde tijdens deze eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. x1_s.jpg
Arno Klaassen. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
ID werkt aan joint master met Chinese universiteit
27 november 2008 - Industrial Design hoopt in september 2009 een joint master te starten samen met de Zhejiang University in de Chinese stad Hangzhou. Op dit moment wordt gewerkt aan het programma voor deze gezamenlijke master. Overigens loopt ID hiermee vooruit op nieuwe wetgeving die joint masters in Nederland eerst nog mogelijk moet maken.
Lees meer »
Actie PF-sint tegen harde knip
27 november 2008 - Sinterklaas liep dinsdag en woensdag niet rond op de TU/e om cadeautjes aan brave studenten uit te delen. Hij verzamelde in zijn grote boek handtekeningen tegen de harde knip. Het betrof een actie van studentenfractie PF. De harde knip houdt in dat studenten eerst alle punten van hun bachelor binnen moeten hebben, voor ze met hun master mogen starten. De harde knip zou in 2010 moeten zijn ingevoerd.
Zie ook: En ik vind.
Foto: Peter Spijker
Lees meer »
Gispen in Raad van Toezicht TU/e
27 november 2008 - Onderwijsminister Ronald Plasterk heeft prof.dr. Willem Hendrik Gispen (65) voor vier jaren benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de TU/e. Gispen was van 2001 tot en met 2007 rector magnificus van de Universiteit Utrecht. Gispen treedt toe per 1 november.
Lees meer »
Ambitieus plan voor lichtonderzoek
27 november 2008 - Zeven hoogleraren van zes verschillende faculteiten hebben vorige week een ambitieus plan op het gebied van licht en interactie voorgelegd aan het College van Bestuur. Het is het eerste concrete voorstel dat meedingt naar onderzoeksgeld dat het CvB vanaf 2009 gaat toekennen in het kader van een nieuwe stimuleringsregeling. Programmaleider prof.dr. Emile Aarts ziet ook mogelijkheden voor een technologisch topinstituut op dit gebied.
Lees meer »
PF wil meer aandacht voor duurzaamheid aan TU/e
27 november 2008 - Als het aan studentenfractie PF ligt, komen er expliciete doelstellingen op het gebied van duurzaamheid in zowel de Bestuurlijke Agenda 2009 als het Instellingsplan TU/e 2009-2012.
Lees meer »
Boeiende Holstlezing door led-expert Nakamura
27 november 2008 - Innovatie komt niet per definitie uit de koker van grote multinationals. Ook zonder
gigantische budgetten kunnen wetenschappelijke doorbraken worden bereikt. Het levende bewijs stond donderdag 20 november in de Blauwe Zaal. Prof.dr. Shuji Nakamura was te gast op de TU/e voor de jaarlijkse Holstlezing.

Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
ID gaat slimme materialen inventariseren
27 november 2008 - De faculteit Industrial Design wil een inventarisatie maken van intelligente materialen en producten die dankzij deze materialen bestaan. Het project zou één van eerste concrete bijdragen van de TU/e zijn aan Material Matters, het nieuwe kenniscentrum rond materialen in de Witte Dame.
Lees meer »
TU/e-breed kleuren printen en kopiëren
27 november 2008 - Hondertwintig nieuwe kopieer- en printmachines van Xerox worden vanaf maandag 1 december geplaatst op de TU/e-campus. Grote voordeel van de nieuwe zogenoemde multifunctionele copiers/printers (MFC) is dat ze in kleur kunnen scannen en printen.
Lees meer »
De Jonge Akademie zoekt schooljeugd op
27 november 2008 - Bevlogen, jonge wetenschappers van De Jonge Akademie (DJA) bezoeken in de maand november vijf middelbare scholen in Nederland. De toer met de titel ‘DJA on Wheels’ moet scholieren enthousiast maken voor de wetenschap. DJA-lid prof.dr. Mark Peletier van de TU/e is erbij.
Mark Peletier bezocht vrijdag 21 november tweedejaars vmbo-leerlingen van het Atlascollege in Hoorn.
Lees meer »
Christine Van Broeckhoven te gast bij WISE
27 november 2008 - Op maandag 8 december geeft de Antwerpse hoogleraar Christine Van Broeckhoven een lezing bij WISE (Woman In Science Eindhoven). Van Broeckhoven is een internationale autoriteit in het onderzoek naar Alzheimer, dementie, manisch-depressieve psychose en andere zenuwziektes bij volwassenen.
Lees meer »
Oud-topman Shell bezoekt TU/e
27 november 2008 - Lord Ernest Ronald Oxburgh, oud-topman van Shell, was dinsdagmiddag 25 november te gast bij de vakgroep procestechnologie van de faculteit Werktuigbouwkunde. Hij bekeek daar onder meer in het Thermo Fluids Engineering (TFE) laboratorium de voortgang die de Eindhovense onderzoekers boeken bij het afvangen van CO2-gas.
Lord Oxburgh (links) en Bert Brouwers in het Thermo Fluids Engineering lab.
Foto: Peter Spijker
Lees meer »
Babylonische spraakverwarring
27 november 2008 - De videoconferentie tussen twee winnaars van de Nobelprijs in Lyon en 5-vwo-scholieren aan de TU/e draaide donderdag 20 november uit op een Babylonische spraakverwarring.
Een vwo’er tijdens de videoconferentie. Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Pop overleeft calamiteitenoefening niet
27 november 2008 - Het is een macaber gezicht. Veel rook en een dodelijk slachtoffer (overtuigend gespeeld door een pop), liggend op de vloer van een TNO-lab. Het is vrijdagochtend 21 november, een vrachtwagen vol gasflessen zou zijn geëxplodeerd tussen het TNO-gebouw en ATHENE. Beide gebouwen, honderden mensen in totaal, werden geëvacueerd. De bedrijfshulpverlening (BHV) en de calamiteitenteams van TNO en de TU/e sloegen vorige week de handen ineen tijdens een grootschalige calamiteitenoefening, de eerste sinds 2004, georganiseerd door TNO Defensie en Veiligheid in Delft en de TU/e-brandweer.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Plasterk wil geen beurspromovendi
27 november 2008 - OCW-minister Ronald Plasterk heeft opnieuw bezwaar aangetekend tegen het bursalensysteem voor promovendi. Anders dan veel universiteiten wil hij dat ze hun status als werknemer niet kwijtraken.
Lees meer »