spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Mini-antennes zijn samen sterker

To pi or not to pi

Een podium vol met vrouwen
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Collegegeld niet omhoog
25 maart 2009 - In hun akkoord over de aanpak van de crisis hebben de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie het collegegeld ongemoeid gelaten. Grootscheepse investeringen in onderzoek blijven achterwege. x1_s.jpg
Lees meer »
TU/e start mini-campagne in crisistijd
19 maart 2009 - De TU/e werkt aan een ‘miniactie’ om studiekiezers in crisistijd te overtuigen van de toekomstkansen van een technische studie. Binnenkort gaat onder meer een brief van de rector hierover naar middelbare scholen.
Lees meer »
Papieren TU/e-vliegtuigjes verpletteren records
19 maart 2009 - Vier voorronden lang streken twee studenten van de Universiteit Twente met de nationale eer, maar TU/e'ers maakten daar dinsdag 17 maart korte metten mee. In het Auditorium, tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het NK papieren vliegtuigen vouwen, werden twee Nederlandse records verbroken.


Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Opening academisch jaar voor het eerst in het Engels
19 maart 2009 - De opening van het academisch jaar 2009-2010 op 7 september aanstaande is ditmaal volledig in het Engels. Het College van Bestuur neemt hiermee de suggestie over van de Federatie Studieverenigingen Eindhoven (FSE).
Lees meer »
Opening academic year in English
19 maart 2009 - The opening of the academic year 2009-2010 on September 7 will be fully in English. By doing so, the Executive Board is adopting the suggestion put forward by the Federation of Student Faculty Associations Eindhoven (FSE).
Lees meer »
Lezing Ruth Oldenziel over Obama
19 maart 2009 - Hét fundamentele verschil tussen Obama en Bush? “Dat is toch wel de persoonlijke stijl van de nieuwe president. En in dit geval gaat die stijl ook nog gepaard met substantie”, zegt prof.dr. Ruth Oldenziel, werkzaam bij de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences.
Lees meer »
TU/e-onderzoek naar botgroei haalt cover Science
19 maart 2009 - Onderzoekers van de TU/e-faculteit Scheikundige Technologie hebben voor het eerst de vroegste stadia van biomineralisatie in beeld gebracht. De resultaten leveren meer begrip op over de vorming van botten, tanden en schelpen. Vrijdag 13 maart was dit het coververhaal van het gerenommeerde tijdschrift Science.

Lees meer »
ID experimenteert met nagebootste vluchten en ritten
19 maart 2009 - Een vliegtuigcabine waarin onderzoek kan worden gedaan naar het comfort van passagiers tijdens lange vluchten en een rijsimulator voor onderzoek naar auto’s die met elkaar communiceren: samen vormen de opstellingen het nieuwe Simulation Lab van Industrial Design (ID). Vandaag, donderdag 19 maart, wordt het lab op de tweede verdieping van het Hoofdgebouw officieel geopend.
De rijsimulator. Foto: Rob Stork
Lees meer »
NWO en universiteiten leggen geschil bij
19 maart 2009 - De lucht is geklaard tussen de universiteiten en wetenschapsfinancier NWO. Er zijn afspraken gemaakt over snellere betaling van beurzen voor onderzoekstalent, de zogeheten veni-, vidi- en vici-subsidies.
Lees meer »
Bachelors Roosevelt Academy mogen instromen aan TU/e
19 maart 2009 - Bachelors of science van de Roosevelt Academy in Middelburg kunnen vanaf het nieuwe collegejaar als proef instromen in tien technisch-wetenschappelijke masters van de TU/e.
Lees meer »
Wens: landelijke minorenwebsite
19 maart 2009 - Er moet een landelijke website komen die een overzicht biedt van alle minoren die in het universitair onderwijs gevolgd kunnen worden. Dit bepleit het LOF (landelijk overleg van studentenfracties) in een nota, mede opgesteld door TU/e-student Christopher Gits.
Lees meer »
Kunstenaar Shinkichi Tajiri overleden
19 maart 2009 - In de nacht van zaterdag op zondag overleed kunstenaar Shinkichi Tajiri. Zijn beeldenserie ‘Seed’ staat dit jaar centraal op de Dag van de Kunst, die de Kunstcommissie van de TU/e op 27 mei houdt.
Lees meer »
Studentenhuisvesting graag ‘aan warme kant van het spoor’
19 maart 2009 - Studenten wonen bij voorkeur ‘aan de warme kant van het spoor’ -daar waar het centrum ligt- en binnen de ring. En Eindhoven heeft een imagoprobleem als studentenstad. Dat waren twee terugkerende thema’s in de brede brainstormsessie over studentenhuisvesting in Eindhoven, dinsdag 17 maart in De Bunker.
Lees meer »
Nieuwe sauna in sportcentrum
19 maart 2009 - Het Studentensportcentrum (SSC) van de TU/e heeft sinds kort een vernieuwde sauna.
Lees meer »
Gemeente herkeurt Helix maandag
19 maart 2009 - De afdeling Stadstoezicht en Handhaving van de gemeente Eindhoven voert maandag 23 maart een herkeuring uit van Helix, het gebouw van de faculteit Scheikundige Technologie. Voor 1 maart van dit jaar moest een aantal overtredingen tegen veiligheidsregels zijn aangepakt.
Lees meer »
Wetenschappelijke work-out
19 maart 2009 - Een vloeiende koprol maken vergde even wat oefening. “Bij de eerste poging hing ik meteen in een net”, bekent Robert van den Broek lachend. De Werktuigbouw-kundestudent stapte vorige week in Frankrijk aan boord van een Airbus A-300, waarop hij tijdens 31 paraboolvluchten experimenten deed rond het gedrag van gasbelletjes in een vloeistofstroming.

Lees meer »
Eredoctoraat voor wiskundige Boxma
19 maart 2009 - De Universiteit van Haifa (Israël) heeft besloten in juni een eredoctoraat te verlenen aan prof.dr.ir. Onno Boxma, hoogleraar Stochastische Besliskunde aan de Faculteit Wiskunde en Informatica en wetenschappelijk directeur van EURANDOM, het op de TU/e-campus gevestigde onderzoeksinstituut voor stochastiek.

Lees meer »
Tijdelijk minder kennismigranten naar Nederland
19 maart 2009 - Nederland trekt de laatste maanden minder kennismigranten van buiten de Europese Unie. Vooral it’ers uit India laten het afweten, zegt Peter Veld van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het Financieele Dagblad.

Lees meer »
ID-studenten ingezet als Akademie-assistent
19 maart 2009 - Twaalf studenten Industrial Design (ID) kunnen hun bijbaantje opzeggen: ze worden met geld van het ministerie van OCW aangesteld om mee te werken aan onderzoek naar intelligente spelconcepten.
Lees meer »
TU/e sluit 2008 af met kleine winst
19 maart 2009 - De TU/e sluit 2008 af met een positief saldo van 800.000 euro.
Lees meer »