spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Eind 2009 besluit over multifunctionele studentenkaart
30 september 2009 - Voor de invoering van een multifunctionele studentenkaart aan de TU/e is een bedrag nodig van tussen de half tot één miljoen euro, aldus collegelid mr. Jo van Ham. Hij wil eind dit jaar de knoop doorhakken over een mogelijke invoering van de kaart.
Lees meer »
ICMS start jaarlijkse lezingenreeks
30 september 2009 - Het Institute for Complex Molecular Systems (ICMS) lanceert vrijdag 2 oktober een jaarlijks terugkerende lezingenreeks. De TU/e-instelling wil met de lecture-series ‘Aan de Dommel’ medewerkers en studenten van alle disciplines op de universiteit inspireren. Professor in de biotechnologie aan de Universiteit Rome, Pier Luigi Luisi, is de eerste spreker in De Zwarte Doos.
Lees meer »

Veertig studenten Boschdijk dakloos door daklozen

29 september 2009 - Op straat zullen ze niet komen te staan, maar ze balen er wel van, de veertig bewoners van de studentenpanden aan de Boschdijk 260-270. Ze kregen vorige week te horen dat hun woningen komende zomer worden omgebouwd tot een hostel voor verslaafde daklozen.
Lees meer »
Blote bipsen in 'agua de Eindhoven'
28 september 2009 - De bleke achterwerken van de Nederlandse tuno’s steken enigszins schril af bij die van de gebronsde Spanjaarden. Het maakt ze er niet minder moedig om. Tijdens het Tunafestival afgelopen weekend, waarbij honderden studenten Spaanse liederen zingend door de Eindhovense straten trokken, gingen zo’n vijftien nieuwbakken leden met de billen bloot. x1_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘TU/e moet groeien voor Brainport’
24 september 2009 - De TU/e moet de komende tien jaar fors groeien en zich nog nadrukkelijker inbedden in een internatonale context. Die dringende aanbevelingen kwamen dinsdag 22 september prominent naar voren tijdens het slotdebat van de Super-TU/esday van de subfaculteit Technische Innovatiewetenschappen (TIW).
Lees meer »
Protesteren tegen bezuinigingen
24 september 2009 - Studenten demonstreerden dinsdagmiddag 22 september in Den Haag tegen voorgenomen bezuinigingen in het hoger onderwijs. Onder hen waren ook enkele TU/e-studenten. Onderwijsminister Plasterk zei zich te realiseren hoe belangrijk het hoger onderwijs is voor de toekomst van Nederland. Het uitblijven van bezuinigingen kon hij echter niet garanderen. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) had de studenten tot actie gemobiliseerd.
Foto: Hans Stakelbeek
Lees meer »
Amerikaanse bevelhebber Petraeus spreekt aan TU/e
24 september 2009 - Eén van de belangrijkste bevelhebbers van de Amerikaanse strijdkrachten, generaal David Petraeus, schetste maandag 21 september in een bomvolle Blauwe Zaal in vogelvlucht de actuele situatie in onder meer Irak en Afghanistan. Petraeus en de veelgedecoreerde veteraan luitenant-kolonel James Megellas verzorgden samen de zogeheten Freedom Lecture.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Kamer kreeg te weinig informatie over Lissabon-doelen
24 september 2009 - Het kabinet heeft de Tweede Kamer onvoldoende informatie gegeven over de zogeheten Lissabon-strategie. In de jaarlijkse rapporten stonden maatregelen en kosten niet altijd vermeld.
Lees meer »
Virtuele colleges 3TU probleemloos van start
24 september 2009 - De virtuele colleges in 3TU-verband zijn aan het begin van het collegejaar zonder problemen van start gegaan. Met een high definition videoverbinding zijn de eerste vakken tussen de TU/e en de Universiteit Twente inmiddels uitgewisseld.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
ID-studenten in race ontwerpwedstrijd zwerfafval
24 september 2009 - Vier studenten van de facul-teit Industrial Design (ID) doen mee aan een ontwerpwedstrijd van de gemeente om het voormalige Philips-complex Strijp S schoon te houden van zwerfafval. Het beste idee voor een vernieuwende prullenbak wordt daadwerkelijk ontwikkeld in de vorm van een prototype en bij succes op het terrein geplaatst. Wethouder Erik van Merrienboer (Milieu) is enthousiast over de TU/e- inzending.
Lees meer »
Masterbekostiging blijft, stelt Plasterk
24 september 2009 - Onderwijsminister Plasterk bezweert dat hij de master-opleidingen zal blijven bekostigen. Het vragen van een hoger collegegeld acht hij ‘op dit moment te ingrijpend.’ Toch houdt hij de deur wel op een kier.
Lees meer »
Tentoonstelling schetsexcursie
24 september 2009 - Na enkele jaren afwezigheid is de traditionele schets-excursie van de opleiding Bouwkunde weer in ere hersteld. Tenminste, als het aan tekendocente Hélène Aarts ligt, die deze zomer het uitstapje herintroduceerde.
Lees meer »
‘U-raad mag wel wat zichtbaarder’
24 september 2009 - De managementervaring die ze in haar vorige functies heeft opgedaan, zal haar als nieuwe voorzitter van de universiteitsraad zeker van pas komen, denkt ir. Monique Segers. Maandag 28 september zit ze voor het eerst de vergadering van de U-raad voor.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Rechtgezet
Lees meer »
Helix ontruimd voor oefening
Lees meer »
Leerstoel geavanceerde gevels en daken
Lees meer »
TU/e-alumnus topman bij Bayer
Lees meer »
Koninklijke onderscheiding Ton Boekkooi
Lees meer »