spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Jort Kelder: "School is voor sufferds"
2 december 2009 - Journalist en tv-presentator Jort Kelder peperde het er maar even goed in bij de TU/e-studenten in een bomvolle Blauwe Zaal. Van studeren word je niet rijk. “School is voor sufferds”, benadrukte de oud-hoofdredacteur van zakenblad Quote met een knipoog. x7_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Universiteitskrant Utrecht verdwijnt
2 december 2009 - Over een maand zal de universiteitskrant van Utrecht niet meer verschijnen. De universiteit heft het papieren U-blad op en lanceert een nieuwe website. Met instemming van de hoofdredacteur. x6_s.jpg
Lees meer »
3TU gaat desnoods zonder OCW door
1 december 2009 - Teleurgesteld waren de drie technische universiteiten dat het ministerie van OCW miljoenen voor de 3TU-federatie uit de rijksbegroting had geschrapt. Maar ze laten zich niet ontmoedigen, zegt de Eindhovense collegevoorzitter ing. Amandus Lundqvist. x5_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
3TU Virtual Classroom geopend: “Hans, ik ben hier!”
30 november 2009 - Het begint wat onwennig, de officiële opening van de Virtual Classroom van 3TU vanmiddag in zaal 14 van het Auditorium. Op een groot HD-scherm is te zien hoe de zalen in Delft en Twente vollopen. Vijf minuten voor aanvang is het met de camera’s even zoeken naar de juiste positie. Het beeld stokt af en toe even. Maar dan klinkt het vanuit Twente: “Ha Hans!” en vanuit Delft: “Ja Hans, ik ben hier!”. x4_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Ruim drie dozijn bier per persoon op Tokenborrel Lucid

27 november 2009 - Studievereniging Lucid van Industrial Design tapte donderdagmiddag 26 november in twee uur tijd 2953 biertjes voor de bezoekers van de Tokenborrel. Ongeveer tachtig ID-studenten, verdeeld over alle jaarlagen, streden om de eer zoveel mogelijk bier naar binnen te werken, of in ieder geval te bestellen. De prestaties waren te volgen op een groot scherm waarbij iedere jaarlaag werd gevisualiseerd als een naar beneden skiënd poppetje. Jaarlaag 2002 ging het rapste omlaag en won de strijd. x3_s.jpg
Bestellen en drinken tijdens de Tokenborrel van Lucid. Foto: Rien Meulman.
Lees meer »

Progressieve Fractie worstelt met kleine ongemakken

vrijdag 27 november - Weinig studenten hadden zin om zich voor het oog van het lunchende publiek in het Auditorium in een sumo-worstelpak te hijsen. Zodoende waren de leden van de Progressieve Fractie (PF) donderdagmiddag 26 november genoodzaakt om vooral tegen elkaar te worstelen. Met de actie wilden ze aandacht vragen voor hun verkiezingsprogramma. Dit jaar bindt de partij de strijd aan met de ‘kleine ongemakken’ waar studenten op de campus mee te maken hebben.

x2_s.jpg
Twee sumoworstelaars op de mat in het Auditorium. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Thor biedt Cursor de helpende hand

26 november 2009 - Studievereniging Thor van de faculteit Electrical Engineering verrichtte donderdag 26 november letterlijk hand- en spandiensten voor het universiteitsblad Cursor. In de ochtend deelde het bestuur op het Limbopad de kersverse editie van het weekblad uit aan de stroom van studenten en medewerkers die van het station kwam. x1_s.jpg
Het bestuur van Thor deelt Cursors uit op het Limbopad. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Twee miljoen van EU voor onderzoek Meijer
26 november 2009 - De European Research Council (ERC) heeft prof.dr. Bert Meijer van het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen (faculteiten Scheikundige Technologie en Biomedische Technologie) een ERC Advanced Grant van twee miljoen euro toegewezen. De subsidie geeft Meijer de kans het gebied van ‘niet-covalente synthese van functionele supramoleculaire systemen’ te onderzoeken.
Lees meer »
Sheltering voor gevorderden
26 november 2009 - Hoe innovatief is men in de wereld van de noodhuisvesting voor probleemgebieden, de zogeheten shelters? Voor degenen die daar meer over te weten wilden komen, hield studievereniging SUPport (Building Technology and Construction Technology) dinsdag 24 november een ‘Innovative Sheltering Field School’. Dit in samenwerking met het Platform Techniek voor Ontwikkelingssamenwerking en het Rode Kruis.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Eredoctoraat voor Canadese informaticus
26 november 2009 - De TU/e kent een eredoctoraat toe aan prof. William Arthur Stewart (Bill) Buxton, hoofdonderzoeker bij Microsoft Research en adjunct-hoogleraar aan de faculteit Informatica van de Universiteit van Toronto in Canada. Dat maakte het College van Bestuur dinsdag 24 november bekend.
Lees meer »
Campus speelveld Puzzle Hunt
26 november 2009 - De TU/e-campus is vanaf 10 december het speelveld voor Puzzle Hunt; een reeks van twintig cryptische raadsels die uiteindelijk leidt naar een plek op het TU/e-terrein waar een voorwerp is verstopt. Met de puzzeltocht zijn fraaie prijzen te winnen.
Lees meer »
Natuurkunde grote winnaar Vidi’s
26 november 2009 - Aan de TU/e-faculteit Technische Natuurkunde hebben dit jaar drie onderzoekers een Vidi-subsidie van acht euroton binnengehaald. Daarmee overtreft de faculteit de score van de hele universiteit vorig jaar, toen slechts twee Eindhovense onderzoekers deze persoonsgebonden subsidie kregen. In totaal ontvangen vijf Eindhovense onderzoekers dit jaar een Vidi van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Lees meer »
ID-studenten in de prijzen bij BRAINS 2009
26 november 2009 - De drie prijswinnaars van de BRAINS Award 2009, dit jaar ingesteld door de gemeente Eindhoven, zijn TU/e- studenten Industrial Design. Op 19 november overreikte wethouder Erik van Merrienboer (Economische Zaken) de drie hun prijs.
Lees meer »
WO-technici komen moeizaam aan baan
26 november 2009 - Afgestudeerde academici met een technische achtergrond komen de komende vier jaar minder gemakkelijk aan de bak. Voor de meeste bèta’s zijn de arbeidsperspectieven matig. Twee jaar geleden waren de vooruitzichten nog goed.
Lees meer »
Alumnus EE wint Young Investigator Award
Lees meer »
Helsinki kaapt designtitel voor neus Eindhoven weg
26 november 2009 - Helsinki en niet Eindhoven is in 2012 World Design Capital. Dat is gisterochtend, woensdag 25 november, bekendgemaakt in Singapore tijdens het congres van de International Council of Societies of Industrial Design.
Lees meer »
Opblaasheld verdwenen
26 november 2009 - Vorige week is een oranje opblaasman verdwenen van het TU/e-terrein. Het gaat om Plastic Hero, de vier meter hoge polymeren held uit de campagne voor gescheiden plastic-afvalinzameling.
Foto: Bram Saeys
Lees meer »
ICT-studiebeurzen voor informaticastudenten
26 november 2009 - Zeven studenten uit drie jaarlagen van de technische universiteiten van Twente, Delft en Eindhoven zijn uitgekozen om dit collegejaar een bedrag van 2400 euro te ontvangen van de Finalist IT Group. Voor het derde jaar op rij stelt het consultancybedrijf beurzen beschikbaar om zo meer studenten ertoe te verleiden een studie Technische Informatica te kiezen. Vrijdag 20 november overhandigde directeur Michel Winkels in de sociëteit van studievereniging GEWIS de studiebeurzen.
Lees meer »
TU/e derde bij Delta Water Award
26 november 2009 - De TU/e heeft samen met de Radboud Universiteit Nijmegen en ingenieursbureau Arcadis de derde plaats behaald bij de Delta Design Award, een nieuwe landelijke prijs voor het meest innovatieve idee voor de delta van de toekomst. Het plan ‘Tidal Economy’ beschrijft een economie en duurzame leefomgeving die profieert van het getij. De TU/e-inbreng komt van hoogleraar prof.dr. Cees Midden en universitair docent dr. Ruud Zaalberg, beiden van de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences. Zij hielden zich vooral bezig met de vraag hoe het plan het beste draagvlak vindt bij bewoners en bestuurders.
Lees meer »
TU/e met commercial op tv
Lees meer »
Rechtgezet
Lees meer »