spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Excuses van TU/e-bestuur voor Universiteit Twente

22 maart 2010- Het bestuur van de TU/e heeft vrijdag 19 maart middels een brief aan de voorzitter van de Twentse universiteitsraad excuses aangeboden voor het te laat inlichten van het UT-bestuur over de overstap van hoogleraar Hans Kuipers en drie van zijn collega’s van Enschede naar Eindhoven.
Lees meer »

Bouwkundestudenten worden stapelgek

19 maart 2010 - Ongeveer 250 bouwkundestudenten van de Technische Universiteit Eindhoven gaan woensdag 24 maart aan het stapelen met bakstenen en touw. Ze bouwen in het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven zo’n vijftig tafels en doen dat met 250 bakstenen en 50 meter touw per tafel. Doel is om studenten op een praktische en leerzame manier kennis te laten maken met het bouwen met baksteen. x1_s.jpg
Lees meer »
FOM wil verder met TU/e
18 maart 2010 - FOM ziet de TU/e als eerste kandidaat voor de huisvesting van het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen. Het FOM-Instituut wil op de Eindhovense campus uitgroeien tot een nationaal instituut voor energieonderzoek. De Radboud Universiteit Nijmegen zal waarschijnlijk de infraroodlaser van Rijnhuizen overnemen.
Lees meer »
‘Happy Street’ van Körmeling opgeleverd
18 maart 2010 - In Shanghai wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de circa tweehonderd landenpaviljoens voor de World Expo 2010, die op 1 mei opent. Eén daarvan is het Nederlandse ‘Happy Street’, een ontwerp van de Eindhovense kunstenaar en TU/e-alumnus John Körmeling, waarvan de bouw ruim een jaar terug van start ging.
Foto: ANP
Lees meer »
KNAW-president onderwijst TU/e over supersnaren
18 maart 2010 - De Blauwe Zaal was gisteren te klein voor fysicus prof.dr. Robbert Dijkgraaf, als president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen sinds twee jaar hét gezicht van wetenschappelijk Nederland. De mathematisch natuurkundige, die het populariseren van wetenschap tot één van zijn speerpunten heeft gemaakt, beoefent zelf wellicht de meest abstracte en esoterische discipline binnen de natuurwetenschappen.
Aan Dijkgraaf de schone taak om in een SG-lezing uit te leggen wat de snaartheorie nu precies inhoudt.

Foto’s: Rien Meulman
Lees meer »
Bijna dertig procent van de eerstejaars onder BSA-norm
18 maart 2010 - Na het eerste semester heeft in totaal 28 procent van de eerstejaars aan de TU/e minder dan de helft van het maximaal te behalen aantal studiepunten gehaald. Rector Hans van Duijn noemt het een verontrustend cijfer en heeft de opleidingsdirecteuren gevraagd per faculteit plannen te maken om dit percentage naar beneden te krijgen.
Lees meer »
Bijdrage TU/e aan project schone handen
18 maart 2010 - De vakgroep ‘Elementary Processes in Gas Discharges’ van prof.dr.ir. Gerrit Kroesen (TN) gaat meewerken aan de ontwikkeling van een apparaat dat moet voorkomen dat patiënten in ziekenhuizen onnodig een besmetting oplopen. Het apparaat maakt gebruik van de ontsmettende werking van plasma’s.
Lees meer »
‘Visievoorstel’ voor Catalyst
18 maart 2010 - Architectenbureau Inbo heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor Catalyst, het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw voor jonge technostarters, dat eind 2011 moet worden opgeleverd op het TU/e-terrein.
Lees meer »
TU/e en Philips publiceren meetmethode lichtgevende folies
18 maart 2010 - Onderzoekers van de TU/e hebben samen met Philips Research een nieuwe methode ontwikkeld om werking van organische leds (OLED’s) op nanoschaal te bestuderen. De vinding is een belangrijke stap in het verbeteren van OLED’s -waarmee lichtgevende folies kunnen worden gemaakt- en werd afgelopen zondag online gepubliceerd in het vakblad Nature Photonics.
Lees meer »
Bestuurders 3TU’s snel om tafel voor ‘kwestie-Kuipers’
18 maart 2010 - De voorzitters en rectoren van de drie technische universiteiten hebben gisteravond, 17 maart, in Utrecht overleg gevoerd over de onenigheid die ontstaan is tussen de TU/e en de Universiteit Twente (UT). Aanleiding hiervoor is de overstap van de Twentse hoogleraar Hans Kuipers en drie van zijn medewerkers naar Eindhoven.
Lees meer »
Spelende peuters onder de loep
18 maart 2010 - Parmantig posteert peuter Lavinia zich voor de draaiende camera, een haarlok uit het gezicht strijkend. Dat de student Industrieel Ontwerpen áchter de camera onderzoek doet, en niet uit is op het schieten van mooie plaatjes, ontgaat de peuter totaal. Groepsgenootjes Suus en Meike gaan op de achtergrond stilzwijgend hun gang, het filmende en druk schrijvende gezelschap aan de kant intussen goed in de smiezen houdend. “Dit is echt de stilste speelsessie ooit”, fluistert juf Angela van het op de TU/e-campus gevestigde kinderdagverblijf de TUimelaar.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e-team dingt mee naar Academische Jaarprijs
18 maart 2010 - Het team van de capaciteitsgroep Verbrandingstechnologie van Werktuigbouwkunde mag meedingen naar de Academische Jaarprijs 2010. Dat heeft de jury maandag 15 maart aan teamcaptain MSc. Cemil Bekdemir laten weten.
Lees meer »
Beveiliging ‘steelt’ laptops als waarschuwing
Lees meer »
Lintsen laakt innovatie-campagne TU/e
Lees meer »
Premie voor vrouwelijke ‘bijna-winnaars’
Lees meer »
In memoriam Peter Mous
Lees meer »