spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Kunstwerk veranderd in paaseieren

Wetenschappers moeten zich ontwikkelen

Bruggen bouwen van Lego
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Rector geeft aftrap voor docententoets Engels
2 april 2008 - Alle docenten en professoren van de TU/e die vakken in het Engels geven, krijgen binnen drie jaar een test Engels. Het gaat in totaal om een kleine zevenhonderd medewerkers. Rector prof.dr.ir. Hans van Duijn onderging vandaag als eerste het schriftelijke deel van de test.

x12_s.jpg
Rector Hans van Duijn tijdens het schriftelijke deel van zijn test Engels. Foto: Bart van Overbeeke

Lees meer »
YouTube-filmpje van ID-student leidt tot kleine mediahype
2 april 2008 - Een filmpje op YouTube waarin het afstudeerproject van masterstudent Industrial Design Joris van Gelder wordt getoond - een afstandsbediening zonder knoppen - trekt veel aandacht. Het aantal views op YouTube staat op ruim 47.500. Volgens Van Gelder is zelfs de Engelse tv-zender Channel4 geïnteresseerd in zijn project. x11_s.jpg
Een beeld uit het filmpje op YouTube.
Lees meer »
Van Bronswijk veegt op tv vloer aan met balansventilatie
1 april 2008 - Prof.dr. Annelies van Bronswijk vindt dat balansventilatiesystemen moeten worden afgeschaft, omdat het ongezonde woningen oplevert. Dat stelde de TU/e-hoogleraar afgelopen zondag in het tv-programma Zembla. Meerdere Tweede Kamerfracties willen nu ook dat balansventilatie in de ban gaat, meldt het Algemeen Dagblad. x10_s.jpg
Annelies van Bronswijk tijdens de tv-opnames. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Alternatief plan W-hal vertraagd
31 maart 2008 - De presentatie van de nieuwe bouwplannen rond de W-hal is vertraagd. Morgen, dinsdag 1 april, zouden de bijgestelde plannen publiek worden gemaakt, maar dat blijkt niet haalbaar, vertelt ir. Herman Rikhof van Dienst Huisvesting van de TU/e. “We willen graag iets van de oude W-hal behouden, maar het is technisch gewoon heel lastig. We zitten heel erg te puzzelen om het voor elkaar te krijgen.” x9_s.jpg
Lees meer »
Alliantie van TU’s van Eindhoven, München en Denemarken
28 maart 2008 - De TU/e, de Technische Universität München (TUM) en de Danmarks Tekniske Universitet (DTU) zijn een alliantie aangegaan, die vooral gericht is op de uitwisseling van studenten en promovendi. De voorzitters van de drie universiteiten tekenden woensdagavond in de University Club van de TU/e een overeenkomst.
Lees meer »
Koude Dommelloop met studenten als winnaars
27 maart 2008 - Verkleumd door de kou en erg blij met het halen van de finish. Dit gold voor de meeste van de 54 deelnemers aan de Dommelloop, die gisteravond gelopen werd. Aan de wedstrijd, die atletiekvereniging Asterix jaarlijks organiseert, deden voornamelijk TU/e-medewerkers en -studenten mee. Ook enkele mensen van Fontys hadden zich ingeschreven. x7_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Oud-rector Martin Rem overleden
27 maart 2008 - Prof. dr. Martin Rem (1946) is vandaag in het ziekenhuis overleden. Rem was ongeneeslijk ziek. Vorige maand nog kreeg hij een Koninklijke onderscheiding; hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Rem was van 1996 tot 2001 rector van de TU/e en hij was een van de mede-oprichters van het Embedded Systems Institute (ESI).
x6_s.jpg
Martin Rem.
Lees meer »

Studenten gezocht met journalistieke aspiraties

26 maart 2008 - Binnenkort gaat Shift (Shift040.nl) van start, een website met nieuws uit het Eindhovense studentenleven. We zoeken hiervoor studenten die - tegen betaling - nieuws willen opsporen, artikelen willen schrijven en foto’s maken. Wie journalistieke aspiraties heeft, kan hier de vacature downloaden. Meer informatie over Shift is te lezen in Cursor 23. x5_s.jpg
Een studie-layout voor Shift.
Lees meer »
Woonbedrijf plaatst in de zomer 93 nieuwe woonunits
26 maart 2008 - Woningcorporatie Woonbedrijf plaatst komende zomer extra ‘spaceboxen’ op de campus van de TU/e. De 93 gemeubileerde woonunits komen in twee blokken van drie hoog te staan, op het grasveld tussen gebouw Corona en het fietspad langs de Dommel. Twee weken geleden is bij de gemeente de bouwvergunning aangevraagd. x4_s.jpg
De plaatsing van de eerste spaceboxen, in 2005. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Geld terug voor treinkaartjes Goede Vrijdag
25 maart 2008 - Studenten met een OV-weekkaart die op Goede Vrijdag een kaartje kochten of een boete kregen, kunnen hun geld terugvragen. De NS steunt het pleidooi van de LSVb om de weekkaart ook op doordeweekse feestdagen te laten gelden.
Lees meer »

TU/e trekt 15 miljoen uit voor nieuw complexiteitsinstituut

20 maart 2008 - De Technische Universiteit Eindhoven gaat vijftien miljoen investeren in een nieuw op te richten instituut: het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen (ICMS). Dit heeft het universiteitsbestuur donderdag 20 maart besloten. Het ICMS gaat komende maand van start.

x2_s.jpg
Een 'artist impression' van moleculaire zelforganisatie
Lees meer »
Springen voor het lustrum
20 maart 2008 - Zo’n 75 studenten en enkele medewerkers van de faculteit Biomedische Technologie springen vandaag vanaf een zestig meter hoge kraan bij het Hoofdgebouw naar beneden. Het bungeejumpen, georganiseerd door  studievereniging Protagoras, is onderdeel van de viering van het tienjarig bestaan van de faculteit Biomedische Technologie, dat als thema heeft ‘Springlevend’. x1_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Veel vrienden op verjaardagsfeest BMT
20 maart 2008 - Voor het verschijnen van deze Cursor hebben vanmorgen, 20 maart, al negentig medewerkers en studenten van de faculteit Biomedische Technologie gezamenlijk een luxe ontbijt genuttigd in De Zwarte Doos. Het ontbijt is bedoeld als officiële aftrap van de viering van het tienjarig bestaan van de opleiding. Een van de belangrijkste kartrekkers van het eerste uur, emeritus hoogleraar en oud-decaan Jan Janssen, en de huidige decaan Peter Hilbers stonden even kort stil bij wat er de afgelopen tien jaar allemaal gepresteerd is binnen de opleiding.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Geen Cursor in paasweek
Lees meer »
Optische-communicatiegroep haalt 2,6 miljoen euro EU-subsidie binnen
20 maart 2008 - De Elektrotechniek-vakgroep Electro-Optical Communication Systems (ECO) van prof.ir. Ton Koonen heeft bijna 2,6 miljoen euro aan subsidie binnen weten te halen uit het zevende ‘Framework Programme’ (FP7) van de EU. In september vorig jaar werd al 1,4 miljoen toegekend aan ECO-projecten. Nu komt daar nog zo’n 1,15 miljoen bij.
Lees meer »
Ontwikkeling wetenschappelijk personeel wordt dwingender
20 maart 2008 - Wetenschappelijk personeel moet de potentie hebben om zich te ontwikkelen en de universiteit moet zorgen dat zij die mogelijkheid krijgen. Blijkt die potentie er niet te zijn, dan is een vast dienstverband vrijwel uitgesloten. Dat is de strekking van het personeelsbeleidsplan voor wetenschappelijk personeel.
Lees meer »
Ton Koonen voorzitter selectiepanel voor verdeling EU-subsidies
20 maart 2008 - Prof.ir. Ton Koonen van de faculteit Elektrotechniek is benoemd tot voorzitter van een van de 25 panels die beslissen over ‘Advanced Investigator Grants’ (AIG’s). Dat zijn nieuwe EU-subsidies voor toponderzoekers. Het panel van Koonen mag dit jaar ongeveer 20 miljoen euro verdelen.
Lees meer »
Spaanse eerste cum laude promovenda bij Elektrotechniek
20 maart 2008 - María García Larrodé (30) is de eerste vrouwelijke promovenda van de faculteit Elektrotechniek die cum laude promoveert. Het werk van de Spaanse viel meermaals in de prijzen en leidde tot zeven publicaties en tien internationale ‘conference papers’ als eerste auteur en vijfentwintig als co-auteur. Ze was binnen de gestelde promotietijd van vier jaar klaar, ondanks het feit dat ze in die periode een dochtertje op de wereld zette.
Lees meer »
Stormloop op agenda’s ten einde
Lees meer »
Hoogleraar Ton Venhoeven benoemd tot Rijksadviseur
20 maart 2008 - Prof.ir. Ton Venhoeven (54) van de faculteit Bouwkunde is afgelopen week door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat benoemd tot Rijksadviseur voor de Infrastructuur. Hij begint per 15 augustus 2008.
Lees meer »
Hoogleraar TU/e wint prijs met managementboek
20 maart 2008 - Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman won vorige week de prijs voor het Managementboek van het jaar. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde op de TU/e en heeft als specialisatie Innovatiemanagement.
Lees meer »
Voorlichtingsdag TU/e goed bezocht
20 maart 2008 - Vwo-scholieren en hun ouders buigen zich belangstellend over de maquettes van Bouwkunde in Vertigo. Bouwkunde en ook de andere faculteiten presenteerden zich dinsdag 18 maart op de voorlichtingsdag. Ongeveer 615 vwo-scholieren en hun ouders oriënteerden zich op een studie. Vorig jaar rond dezelfde tijd trok de dag 450 belangstellenden. Er waren vooral scholieren van 5 vwo aanwezig.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Goed cijfer voor Sportcentrum
Lees meer »
Steeds meer TU/e-studenten als buschauffeur achter het stuur
20 maart 2008 - Studenten zijn populair als parttime buschauffeur. Uitzendbureau Recruit a Student heeft in Einhoven en omgeving al zo’n dertig studenten - waaronder zeker tien TU/e’ers - die rijden voor vervoerder Hermes. In heel Nederland gaat het aantal ‘bussende’ studenten binnenkort over de honderd, vertelt coördinator Okke Scholtes van ‘Recruit a Student’.
Lees meer »
Minister doet het zelf
20 maart 2008 - Minister Plasterk weet nog niet of hij de afbetalingstermijn voor studieschuld handhaaft op vijftien jaar, of dat hij er vijfentwintig jaar van maakt. Met enige gêne opperde hij een periode van twintig jaar, precies tussen de wens van LSVb en ISO in.
Lees meer »
Drie overvallen op studenten bij Fontys
20 maart 2008 - Drie studenten zijn in de eerste weken van maart overvallen in de buurt van de Fontyslocatie aan de Rachelsmolen. Volgens de politie waren de nog onbekende rovers bij alle drie de overvallen uit op de laptops van de studenten.
Lees meer »
TU/e-studenten bezoeken Europese luchtvaartindustrie
20 maart 2008 - Ruim vijfentwintig Eindhovense studenten Elektrotechniek gaan van 25 maart tot 29 maart op studiereis naar Toulouse, het centrum van de luchtvaartindustrie in Europa. De luchtvaartindustrie is zeer geïnteresseerd in Eindhovense elektrostudenten. De organisatie ligt in handen van de studievereniging Thor en de IEEE Student Branch Eindhoven.
Lees meer »
Kunstwerk veranderd in paaseieren
20 maart 2008 - Het zal woensdag 19 maart niemand ontgaan zijn die via het Limbopad het TU/e-terrein opkwam; om de eieren van het kunstwerk ‘States of Nature’ bij de vijver waren strikken gemaakt. Bovendien hingen overal spandoeken met ‘Vrolijk Pasen’ en ‘Demos proficiat en duizend liter plezier donderdag’.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Klok Simon Stevin bij het Hoofdgebouw
20 maart 2008 - Het heeft even geduurd, maar woensdag 19 maart was het dan zover. De klok die studievereniging W.S.V. Simon Stevin van werktuigbouwkunde vorig jaar vanwege het vijftigjarige bestaan maakte, is bij het Hoofdgebouw geplaatst. Het plaatsen van de drie meter hoge klok bleek geen gemakkelijke opgave. De heftruck die de klus moest klaren liep vast zodat er een kraanwagen aan te pas moest komen.
Foto:Bart van Overbeeke
Lees meer »
Plasterk vindt hoog collegegeld niet-EER-studenten ‘onnodig’
20 maart 2008 - Minister Plasterk vindt het nergens voor nodig dat universiteiten en hogescholen tot vier maal zoveel collegegeld vragen aan niet-Europese studenten. Maar verbieden wil hij het niet.
Lees meer »
Dommelloop op campus
Lees meer »
Laptop gestolen uit W-laag
Lees meer »
Cd-uitleen
Lees meer »
Illegale vuildump
Lees meer »