spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Wederopbouw in Pakistan

Racebaan voor computer-
gegevens

Tropisch feestje
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Erkenning voor terras Zwarte Doos
13 juli 2009 - De TU/e-campus beschikt over een van de beste terrassen van de regio. Dat blijkt uit de Terras Top-100 2009, waarin het terras van De Zwarte Doos op de 75e plaats komt. x12_s.jpg
Archieffoto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »

Tennistoernooi Fellenoord: bikkelen in de regen

10 juli 2009 - Het Open Toernooi 2009 van studententennisvereniging Fellenoord ging deze week gebukt onder hevige regenval. Toch liep het speelschema als een tierelier, aldus de wedstrijdleiding. Door de kunstgrasbanen konden de 450 deelnemers de hele dag door een balletje slaan. Met langs de lijn een  enkele toeschouwer die beschut toekeek onder een geïmproviseerd partytentje. x11_s.jpg
Ondanks de regen verliep het tennistoernooi van Fellenoord vlekkeloos. Foto: Peter Spijker
Lees meer »

Vier TU/e-studenten naar nucleaire summerclass in Borssele

10 juli 2009 - Vier studenten van de TU/e gaan volgende week hun licht opsteken bij de kernenergiecentrale in het Zeeuwse Borssele. Op uitnodiging van de Electriciteits Productiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ) volgen ze een  ‘Summerclass Nuclear Power Generation’. Het viertal krijgt praktijkgericht onderwijs in en rond de kerncentrale en mag praktijkopdrachten oefenen met een simulator in Duitsland. x10_s.jpg
De kerncentrale in Borssele .
Lees meer »

TU/e-hoogleraar Ruth Oldenziel wordt tafeldame op televisie

9 juli 2009 - TU/e-hoogleraar Ruth Oldenziel zal vanaf 24 augustus geregeld te zien zijn op de commerciële televisiezender NET 5.  In het nieuwe programma De Tafel van 5 zal ze, onder leiding van Daphne Bunskoek en Katja Schuurman, actuele zaken bespreken. De uitzendingen zijn iedere werkdag van zeven tot acht uur ’s avonds. x9_s.jpg
Ruth Oldenziel.
Lees meer »
Toegangsweg TU/e dicht door Park Hilaria
9 juli 2009 - Vanwege het evenement Park Hilaria op de J.F. Kennedylaan, wordt de toegang tot de TU/e via deze weg tijdelijk afgesloten. Bezoekers van de universiteit moeten van maandag 20 juli tot en met vrijdag 7 augustus een andere route kiezen om op de campus te komen. x8_s.jpg
Door de komst van Park Hilaria wordt de toegang tot de TU/e tijdelijk beperkt.
Lees meer »
Academici eerst voor de klas
8 juli 2009 - Talentvolle academici hoeven zich niet overhaast in de ratrace van het bedrijfsleven te storten. Ze kunnen ook eerst twee jaar lesgeven aan een middelbare school en daarna alsnog de overstap naar het bedrijfsleven overwegen.
Lees meer »
TU/e vervangt ontruimingsinstallatie Auditorium
8 juli 2009 - Onder andere zo’n tweehonderdvijftig speakers en een slordige acht kilometer aan kabels worden momenteel vervangen in het Auditorium. In het gebouw wordt een nieuwe ontruimingsinstallatie aangelegd, ter vervanging van het oude systeem dat niet meer voldoet aan de eisen van nu. x6_s.jpg
Foto: Peter Spijker
Lees meer »
Uitreiking van ontwerpprijs kanteldeuren beeldbuisfabriek
7 juli 2009 - TU/e-hoogleraar prof.ir. Jouke Post (Bouwtechnisch Ontwerpen) maakt donderdagavond 9 juli in Vertigo de winnaars bekend van de ontwerpwedstrijd voor een nieuwe bestemming van drie grote stalen kanteldeuren van het voormalige industrieterrein Strijp R. x5_s.jpg
Lees meer »
TU/e wint zilver op WK robotvoetbal
6 juli 2009 - Het Eindhovense TU/e-team Tech United is gisteren, zondag 5 juli, tweede geworden tijdens het WK Robocup in het Oostenrijkse Graz. Het Eindhovense team verloor de finale van regerend Europees kampioen RFC Stuttgart uit Duitsland met 4-1. x4_s.jpg
Foto: Tech United
Lees meer »
Sportcentrum ruilt InBev in voor Bavaria
6 juli 2009 - Het Studentensportcentrum (SSC) heeft afgelopen vrijdag, 3 juli, een contract gesloten met Bavaria voor de levering van drank. Het gaat om een vijfjarig contract van rond de 125.000 euro per jaar. Dat levert staffelkortingen op waar je u tegen zegt, meldt SSC-directeur Wim Koch. En daar kunnen verenigingen van mee profiteren. x3_s.jpg
Impressie van de nieuwe bar in het Studentensportcentrum .
Lees meer »

Tech United stoomt op naar WK-finale

3 juli 2009 - Het Eindhovense TU/e-team Tech United stoomt op naar de WK-finale Robocup in Graz. Na zes overwinningen staat het Eindhovense robotteam op een eerste plaats in de poule. Komende dagen volgen weer nieuwe groepswedstrijden, gevolgd door halve finales en de finale op zondag 5 juli. Teamleider Roel Merry durft nog geen voorspelling te doen. “De bal is rond”, antwoordt hij als een volleerde voetbalcoach.

x2_s.jpg
Tech United is nog ongeslagen op het WK-Robocup in Oostenrijk. (foto: archief)
Lees meer »

Scholiere met 9,2 gemiddeld naar TU/e

2 juli 2009 - Charley van der Sman uit Den Hoorn haalde een 9,2 gemiddeld voor zestien examenvakken. De gymnasiaste kiest voor Werktuigbouwkunde in Eindhoven. Ze kiest op gevoel voor het zuiden en niet voor Delft, dat om de hoek ligt. "De TU/e lijkt me klein en persoonlijk. En gezellig."
Lees meer »
Plastic kunstspieren uit printer in Nature
2 juli 2009 - Onderzoekers van Polymeertechnologie (TU/e-faculteit Scheikundige Technologie) hebben plastic ‘kunstspieren’ gemaakt die bewegen onder invloed van licht. De kunstspieren, die de vorm hebben van flinterdunne flapjes van nog geen millimeter lang, zijn ontworpen om vloeistoffen voort te stuwen op een ‘lab- on-a-chip’: een microchip om bloed of speeksel mee te analyseren. Dat schrijven de onderzoekers in een artikel in Nature Materials dat zondag 28 juni online verscheen.
Lees meer »
Eindelijk de lucht in
2 juli 2009 - Zeven afgestudeerde masterstudenten Industrial Design (ID) proberen al sinds oktober 2007 een ballonvaart te maken. De activiteit was al acht keer afgelast vanwege het weer, maar dinsdagavond 30 juni was het dan eindelijk zover. Het bestuur van de faculteit had de vlucht cadeau gedaan, omdat de zeven de eerste afgestudeerde masterstudenten bij ID zijn.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
3TU.Federatie: niet fuseren, wel uitbouwen
2 juli 2009 - De drie TU’s gaan in federatief verband verder met het uitbouwen van hun gezamenlijke activiteiten en doen dat zoveel mogelijk vanaf de werkvloer. Dat staat in het ‘Ontwikkelingsplan 3TU.Federatie 2009-2012’, dat maandag 29 juni aan bod kwam in de universiteitsraadvergadering.
Lees meer »
Nieuwe digitale omgeving op TU/e-campus
2 juli 2009 - Medewerkers en studenten van de TU/e kunnen sinds kort gebruikmaken van een nieuwe Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO). Gebruiksgemak, overzichtelijkheid, duurzaamheid en uitwisseling zijn daarbij de sleutelwoorden.
Lees meer »
Zomerstop en verhuizing Cursor
2 juli 2009 - Je leest op dit moment de laatste Cursor die verschijnt voor de zomervakantie. De redactie blijft de komende weken in een iets kleinere bezetting in bedrijf; het TU/e-nieuws verschijnt in die periode op www.tue.nl/cursor. Vanaf komende week werken we bovendien vanaf onze nieuwe stek; Cursor verhuist dinsdag 7 juli naar de begane grond van het Laplace-gebouw. De redactie zetelt rechts naast de hoofdingang (LG 0.40).
Lees meer »
TU/e-alumnus rector TU Delft
2 juli 2009 - Prof.ir. Karel Luyben is met ingang van 1 januari 2010 benoemd als rector magnificus van de TU Delft. Daarmee volgt hij prof.dr.ir. Jacob Fokkema op. Luyben is een alumnus van de TU/e; hij studeerde er Scheikundige Technologie. Op dit moment is hij decaan van de Delftse faculteit Technische Natuurwetenschappen.
Lees meer »
Brandingcampagne start in september
2 juli 2009 - Het College van Bestuur wil dat de TU/e zichtbaarder wordt en dat duidelijker blijkt waar de universiteit voor staat. Om die doelen te bereiken, start medio september een grote brandingcampagne waarvoor dit jaar twee ton wordt uitgetrokken.
Lees meer »
In gesprek met Nobelprijswinnaar
2 juli 2009 - Ir. Maartje Bastings, promovenda bij Molecular Science and Technology, sprak dinsdag 30 juni bijna drie kwartier met Nobelprijswinnaar Peter Agre. Bastings is deze week in het Zuid-Duitse Lindau voor de 59e editie van de jaarlijkse ontmoeting tussen Nobelprijswinnaars en jonge, veelbelovende wetenschappers.
Foto: Harm Ikink
Lees meer »
Ontwerpopleidingen zoeken soelaas in opvangregeling
2 juli 2009 - Het bedrijfsleven is minder snel bereid om voor een tweejarige ontwerper in opleiding (toio) de benodigde veertigduizend euro te fourneren die nodig is voor het uitvoeren van diens bedrijfsopdracht. De onlangs gelanceerde opvangregeling voor kenniswerkers kan soelaas bieden.
Lees meer »
Europees geld voor wiskundenetwerk
Lees meer »
‘Fast Eddy’ coacht studenten
2 juli 2009 - Oud-Europees kampioen boksen Eddy Smulders geeft trainingen aan studenten in het Studentensportcentrum van de TU/e. Eén van hen, Fontys-student Tibor Moes, werd twee weken terug studentenbokskampioen in de N-klasse tot 69 kilo - volgens hem niet in de laatste plaats dankzij Smulders.
Lees meer »
Campus 2020: 241 miljoen
2 juli 2009 - In drie jaar tijd is het oorspronkelijke budget voor het huisvestingsplan Campus 2020 met vijftig miljoen euro gestegen. Het vier-fasenplan is nu begroot op 241 miljoen. In 2006 was dat nog 190 miljoen.
Lees meer »
DAF, NXP en ASML gaan kenniswerkers naar TU/e sturen
2 juli 2009 - DAF, NXP en ASML zijn de eerste grote bedrijven in de regio die gebruik gaan maken van de regeling Kenniswerkers. Ongeveer tweehonderd werknemers van deze bedrijven zullen aan of met de TU/e fundamenteel en industrieel onderzoek gaan doen. Dat lieten woordvoerders van de drie bedrijven deze week weten.
Lees meer »
TU/e-alumnus met eigen ploeg in Tour de France
2 juli 2009 - TU/e-alumnus Gérard Vroomen verschijnt zaterdag 4 juli met een eigen ploeg aan de start van de Ronde van Frankrijk. Het Cervélo TestTeam gaat de gelijknamige fietsen van Vroomen promoten en tegelijkertijd onderwerpen aan een serieuze test. De ploeg is opgebouwd rond Carlos Sastre, de winnaar van de Tour in 2008, en sprintkanon Thor Hushovd.
Lees meer »
Vooraanmeldingen TU/e stijgen fors in juni
2 juli 2009 - De vooraanmeldingen voor TU/e-opleidingen hebben in juni een flinke stijging laten zien. De toename was eind mei nog 5,2 procent ten opzichte van vorig jaar; nu ligt het stijgingspercentage op 10,6. Daarmee bekleedt de TU/e van alle Nederlandse universiteiten nu de elfde positie.
Lees meer »
Nog twee maanden voor afstuderen in oude stijl
2 juli 2009 - Aan de TU/e lopen nog 163 studenten rond die studeren binnen het ‘oude’ systeem van de vijfjarige opleiding. Voor 1 september aanstaande moeten ze klaar zijn, daarna zijn ze verplicht over te stappen naar het BaMa-systeem.
Lees meer »
PF: SG-uur op woensdag slibt stiekem dicht
2 juli 2009 - Rector prof.dr.ir. Hans van Duijn gaat zoveel mogelijk druk uitoefenen op TU/e-opleidingen om het ‘SG-uur’ op woensdag niet te verroosteren. Dat zegde hij maandag 29 juni toe in de universiteitsraad nadat studentenfractie PF het onderwerp voor de zoveelste keer had aangekaart.
Lees meer »
Cartografieprijs voor TU/e-prof
Lees meer »