spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Arno Peels nieuwe bestuursvoorzitter TU/e

11 december 2009 - De Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven heeft dr.ir. Arno Peels (53) met ingang van 1 mei 2010 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Hij volgt ing. Amandus Lundqvist op die in april 2010 met pensioen gaat. Peels is geboren in Eindhoven, studeerde aan de TU Delft en promoveerde en werkte aan de Universiteit Twente. Met de benoeming in Eindhoven lijkt hij de verpersoonlijking te worden van de 3TU-gedachte. x7_s.jpg
Dr. ir. Arno Peels. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Internationaal overleg over Driving Challenge

9 december 2009 - De internationale gemeenschap op het gebied van Cooperative Driving Systems was dinsdag 8 en woensdag 9 december bijeen bij TNO in Helmond. Circa tachtig vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen uit achttien landen, onder wie TU/e-hoogleraar prof.dr. Henk Nijmeijer, legden er de laatste hand aan de regels en richtlijnen voor de opzet van de zogeheten Grand Cooperative Driving Challenge (GCDC). x6_s.jpg
Lees meer »
Stad ‘verdient’ vijfentwintigduizend euro per student
9 december 2009 - Het loont om studentenstad te zijn. Want professoren, conciërges en huisjesmelkers geven hun geld uit bij de bakker en de drukkerij: de lokale economie wint vijfentwintigduizend euro per student, becijfert TNO.
Lees meer »

TU/e komt met prijs voor jonge videokunstenaars

4 december 2009 - De Kunstcommissie van de TU/e gaat in 2010 een prijsvraag uitschrijven voor jonge videokunstenaars. De beste inzending zal worden aangekocht en toegevoegd aan de digitale kunstcollectie van de universiteit. Dat heeft voorzitter Jouke Post deze week laten weten tijdens de presentatie van de film ‘Eindhoven’, het eerste digitale kunstwerk dat de TU/e in haar bestaan heeft aangekocht. x4_s.jpg
Jouke Post (rechts) en Mateusz Herczka tijdens de presentatie van het digitale kunstwerk 'Eindhoven'. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Jacht op huisjesmelkers weer geopend

4 december 2009 - ROOD, de jongerenafdeling van de SP, is in samenwerking met de Landelijke Studentenvakbond weer op zoek naar klachten over huisbazen. Donderdag 3 december zetten zij een tentje op in het Auditorium met de tekst ‘te huur voor 350 euro per maand’ en spraken zij TU/e studenten tijdens de lunch aan over hun huuromstandigheden. In februari 2010 maakt ROOD bekend wie de oneervolle vermelding ‘Huisjesmelker van het jaar’ verdient. x3_s.jpg
Met een ludieke actie in het Auditorium vroeg ROOD om aandacht voor hun campagne tegen huisjesmelkers. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

TU/e presenteert eerste digitale kunstwerk

4 december 2009 - Het eerste digitale kunstwerk dat de TU/e in haar bestaan heeft aangekocht, is donderdagmiddag 3 december in het Hoofdgebouw gepresenteerd. Het gaat om de videoproductie ‘Eindhoven’ van de Pools/Zweedse kunstenaar Mateusz Herczka. De film wordt komende tijd dagelijks vertoond op de Beeldbank, het projectiescherm naast de pinautomaat in de hal van het Hoofdgebouw.

x2_s.jpg
Mateusz Herczka (links) in gesprek met ir. Harry Roumen, secretaris van de TU/e. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »

Broodje Beethoven in Blauwe Zaal

3 december 2009 - De grauwe decemberluchten werden donderdagmiddag 3 december even afgeschud tijdens een lunchconcert van muziekgezelschap Ensuite. De studenten brachten in De Blauwe Zaal een uitvoering van Beethovens Symfonie no. 7, die ook bekend staat als de danssymfonie. x1_s.jpg
Het lunchconcert Broodje Beethoven van Ensuite trok een volle zaal. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
FOM geeft geld voor fusieplasma’s en cellen
3 december 2009 - TU/e-onderzoekers doen mee in twee van de vijf nieuwe programma’s van de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM). Dr. Kees Storm (Technische Natuurkunde en het Institute for Complex Molecular Systems) gaat onderzoek doen naar de manier waarop cellen reageren op mechanische prikkels. Bij het tweede programma, dat draait om het stabiliseren van fusieplasma’s, zijn prof.dr.ir. Maarten Steinbuch (Werktuigbouwkunde), prof.dr. Niek Lopes Cardozo en deeltijdhoogleraar prof.dr. Ute Ebert (beiden Technische Natuurkunde) betrokken.
Lees meer »
‘Dank u wel Sinterklaas’
3 december 2009 - Terugkijkend op zijn bezoek aan de TU/e, op zondag 29 november, ziet Sinterklaas nog steeds al die lieve, mooi geschminkte snoetjes voor zich. “Het gaf me een heerlijk gevoel om tussen die honderden kinderen te zijn. Ze keken met prachtige grote ogen naar me op.”
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Holstlezing door TU/e-prof Van Santen
Lees meer »
Eindhoven eerste stad met eigen Glazen Tent
3 december 2009 - Het weekend voor kerst zal op het Eindhovense Catharinaplein een Glazen Tent staan met de functie van het welbekende Glazen Huis van Serious Request: geld inzamelen voor een goed doel. Compositum heeft het initiatief genomen en hiervoor toestemming gekregen van 3FM. In alle Nederlandse studentensteden spannen verenigingen zich in voor de actie, Eindhoven is de enige die het Glazen Huis kopieert.
Lees meer »
Kenniswerkersregeling compliceert begroting 2010
3 december 2009 - De TU/e heeft voor 2010 een sluitende begroting opgesteld. De invoering van de kenniswerkersregeling (KWR), waarbij onderzoekers uit het bedrijfsleven tijdelijk gedetacheerd worden bij de TU/e, maakte het ditmaal wel complexer. Maandag 30 november riep de universiteitsraad het College van Bestuur op zeer alert om te gaan met de risico’s die aan de KWR kleven.
Lees meer »
“School is voor sufferds”
3 december 2009 - Journalist en tv-presentator Jort Kelder peperde het er maar even goed in bij de TU/e-studenten in een bomvolle Blauwe Zaal. Van studeren word je niet rijk. “School is voor sufferds”, benadrukt de oud-hoofdredacteur van zakenblad Quote met een knipoog.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Universiteitskrant Utrecht verdwijnt
3 december 2009 - Over een maand zal de universiteitskrant van Utrecht niet meer verschijnen. De universiteit heft het papieren U-blad op en lanceert een nieuwe website. Met instemming van de hoofdredacteur.
Lees meer »
Zevende Energy Day
3 december 2009 - Veilige en schone kernenergie, kan dat? Zet windenergie nu echt zoden aan de dijk of moeten we onze blik juist richten op oceanen? Deze en meer vragen worden beantwoord op de zevende Energy Day op donderdag 10 december in De Zwarte Doos op het TU/e-terrein.
Lees meer »
Lundqvist pleit voor Zwitsers model
3 december 2009 - Teleurgesteld zijn de drie TU’s in het ministerie van OCW, dat miljoenen die al waren toegezegd voor de 3TU.Federatie, toch schrapte uit de rijksbegroting. Maar we houden vol, zei collegevoorzitter ing. Amandus Lundqvist vorige week op het jaarcongres van ingenieursvereniging KIVI NIRIA. Hij pleitte tevens voor een samenwerkingsconstructie naar Zwitsers voorbeeld.
Lees meer »
TU/e-concept SlimRenoveren onderscheiden
Lees meer »
“Hans, ik ben hier!”
3 december 2009 - Het begint wat onwennig, de officiële opening van de Virtual Classroom van 3TU op maandagmiddag 30 november in zaal 14 van het Auditorium. Op een groot HD-scherm is te zien hoe de zalen in Delft en Twente vollopen. Vijf minuten voor aanvang is het met de camera’s even zoeken naar de juiste positie. Het beeld stokt af en toe even. Maar dan klinkt het vanuit Twente: “Ha Hans!” en vanuit Delft: “Ja Hans, ik ben hier!”.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Hightech lintje knippen
Lees meer »
Vooralsnog geen supermarkt op campus
Lees meer »
OV-chipkaartautomaat in Hoofdgebouw
Lees meer »
Philips weer vertegenwoordigd in RvT
Lees meer »
Alumnus voorzitter federatie FHI
Lees meer »