spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Elektrische TU/e-racewagen beste volgens Audi
27 januari 2010 - De elektrische racewagen, URE05e, die het University Racing Team afgelopen week presenteerde, heeft nu al een eerste prijs gewonnen. Dat gebeurde tijdens de Audi Contest Formula Student electric 2010 op 21 januari in Ingolstadt. De Duitse autofabrikant gaf de TU/e studenten een cheque van vijftienduizend euro mee. x4_s.jpg
Het ontwerp van de URE05e.
Lees meer »
Laptopdieven slaan slag op campus
26 januari 2010 - Zes laptops werden afgelopen week gestolen op verschillende plaatsen op het TU/e-terrein. Twee verdwenen er tijdens de donderdagborrel bij natuurkundige studievereniging Van der Waals, twee laptops werden maandag gestolen bij de faculteit Electrical Engineering en nog eens twee notebooks werden diezelfde dag ontvreemd bij studievereniging GEWIS (Wiskunde & Informatica) in het Hoofdgebouw. x3_s.jpg
Lees meer »

Uitstel voor Studenten OV-chipkaart

22 januari 2009 - Studenten mogen hun ov-chipkaart ook na 1 februari nog activeren. Dat heeft minister Ronald Plasterk vrijdag gezegd na het kabinetsberaad. Een nieuwe datum durfde hij niet te noemen, wel zei Plasterk dat ‘studenten niet de dupe mogen worden van technische problemen bij de vervoerder’.

x2_s.jpg
Een oplaadpunt voor de OV-chipkaart op de de TU/e.
Lees meer »

Geen kampioenstitel NSK Sprint voor schaatsers Isis

22 januari 2009 - Op het Nederlands Studenten Kampioenschap Sprint 2010 dat donderdag 21 januari is verreden op de ijsbaan van Eindhoven, zijn Isis-leden Kristel van de Westelaken en Juliën van Velthoven respectievelijk als derde en vijfde geëindigd. De snelste mannelijk student op de schaats komt van TU Delft (Marco Lubbers) en de snelst sprintende vrouw studeert aan de Hogeschool van Amsterdam (Manouk van Tol).

x1_s.jpg
Het NSK Sprint 2010 in Eindhoven. Foto Bart van Overbeeke.

Lees meer »
CvB schroeft eisen kwaliteit onderwijs op
21 januari 2010 - Nieuw aangestelde universitair (hoofd)docenten moeten voortaan aan de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) voldoen. Het College van Bestuur heeft besloten deze regeling aan alle faculteiten in te voeren. De BKO verplicht nieuw aangestelde universitair (hoofd)docenten en hoogleraren om binnen vier jaar middels een portfolio aan te tonen dat men over vereiste didactische competenties beschikt.
Lees meer »
Presentatie TU/e-raceauto’s voor seizoen 2010
Achterwielsturing corrigeert slip bij TU/e-racewagens
21 januari 2010 - Met een gelikte presentatie toonde het team van University Racing Eindhoven het ontwerp van de twee racewagens waarmee het gaat deelnemen aan de Formula Studentcompetitie 2010. Dat gebeurde voor groot publiek op dinsdag 19 januari in de Blauwe Zaal van het Auditorium. Voor deelname aan de Electric competition bouwen ze de conventionele auto van vorig jaar om.
Foto’s: Rien Meulman
Lees meer »
Verkeersoverlast bij slagbomen TU/e-campus door groene golf
21 januari 2010 - De gemeente Eindhoven gaat op korte termijn kijken naar een oplossing voor de verkeersdrukte bij de uitgang van het universiteitsterrein aan De Zaale. Bij de slagbomen staan momenteel vooral aan het eind van de dag lange rijen wachtende auto’s. Oorzaak zijn de stoplichten op de randweg die sinds een paar weken aanzienlijk korter op groen staan.
Lees meer »
Ontdekking TU/e-studenten
Afval dumpen met je OV-Chipkaart
21 januari 2010 - Twee TU/e-studenten hebben afgelopen weekeinde bij toeval ontdekt dat ze met hun OV-Chipkaart afvalcontainers in hun wijk kunnen openen. Een woordvoerder van de OV Studenten Chipkaart, verantwoordelijk voor de introductie van het vervoerspasje voor studenten, zegt dat het een uniek geval betreft en dat de fout bij de gemeente Eindhoven ligt.
Lees meer »
Kamervragen over omstreden honderd miljoen
21 januari 2010 - CDA en SP willen van Onderwijsminister Ronald Plasterk weten waarom de technische universiteiten zoveel verlies maken op de overheveling van honderd miljoen euro naar NWO. Waarom kunnen zij zo weinig geld aan onderzoeksbeurzen terugverdienen?
Lees meer »
Problemen OV-chipkaart niet alleen technisch van aard
Wat betekent ‘ophalen’ bij OV-chipkaart?
21 januari 2010 - Twee sandwichbordendragers kwamen op dinsdag 19 januari naar de campus om voorlichting te geven bij de problemen die studenten ondervinden bij het activeren van de OV-chipkaart. De problemen zijn volgens hen niet alleen technisch van aard. Ook de communicatie laat te wensen over.
Lees meer »
Liftschakelaar brandt door
Lees meer »
Nieuwe deeltijdhoogleraar voor analyse medische beelden
21 januari 2010 - De faculteit Biomedische Technologie heeft dr.ir. Marcel Breeuwer aangesteld als deeltijdhoogleraar in de vakgroep Biomedische Beeldanalyse. Breeuwer leidt bij Philips Healthcare een team dat zich bezighoudt met medische afbeeldingstechnieken.
Lees meer »
TU/e-promovendus Ferdy Onink geen lijsttrekker TON
21 januari 2010 - TU/e-promovendus Ferdy Onink (33) van de faculteit Scheikundige Technologie is niet langer de lijsttrekker van Trots Op Nederland (TON) voor de gemeenteraadsverkiezing in Eindhoven in maart.
Lees meer »
Eerste terugkomdag voor jonge alumni
21 januari 2010 - Om de banden met recent afgestudeerde alumni aan te halen en ze te laten zien wat de TU/e ze nog te bieden heeft, vindt donderdag 28 januari de eerste Jong Alumnidag plaats. De dag wordt afgesloten met een andere première: de eerste uitreiking van de Marina van Damme Beurs voor de meest vooruitstrevende alumna van de TU/e.
Lees meer »
Student wil meer bijverdienen
Lees meer »
Bronzen schaatsmedaille voor professor Koopmans
21 januari 2010 - Prof.dr. Bert Koopmans van de faculteit Technische Natuurkunde is tijdens het gewestelijk kampioenschap marathonschaatsen voor Brabant, Limburg en Zeeland derde geworden in de categorie Masters. Op een natuurijsbaan in Wijk en Aalburg moest hij woensdag 13 januari slechts twee andere concurrenten voor laten gaan.
Lees meer »