spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB


Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Topsubsidies voor TU/e-onderzoek naar nieuwe botmaterialen en nanotechnologie
02 februari 2010 - TU/e-onderzoekers Nico Sommerdijk en Erwin Kessels en krijgen een Vici-subsidie van NWO. Sommerdijk gaat met de subsidie -anderhalf miljoen euro over vijf jaar- onderzoek doen naar de mechanismen van botgroei. Kessels wil nanotechnologie productierijp gaan maken. NWO maakte vandaag de lijst met 31 Vici-winaars bekend.

x4_s.jpg
Vici-winnaar dr.ir. Nico Sommerdijk.
Foto: Bart van Overbeeke

Lees meer »

Waterige Bètadag in Eindhoven

29 januari 2009 - Ruim 180 vwo-leerlingen uit Limburg en Noord-Brabant bezochten vandaag de Bètadag in Eindhoven. Studieverenigingen van zeven faculteiten van de TU/e waren dit jaar betrokken bij de organisatie. Met korte colleges, demonstraties, proefjes en experimenten probeerden ze de toekomstige studenten al het moois te laten zien dat een bètastudie biedt. Het thema was deze keer water. x3_s.jpg
Scholieren van het Titus Brandsmalyceum (voorgrond) kijken toe hoe waterraketten worden afgevuurd. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »

Studentenkapel biedt Huub Oosterhuis platform

29 januari 2009 - Priester, theoloog en dichter Huub Oosterhuis komt zaterdag 6 februari naar de Studentenkapel aan de Kanaalstraat in Eindhoven. Hij zal er spreken tijdens de eerste viering van de onlangs opgerichte Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven (SOVE). De Studentenkapel biedt Oosterhuis en SOVE haar ruimte aan omdat het bisdom Den Bosch niet wilde dat de bijeenkomst zou plaatsvinden in de Catharinakerk.

x2_s.jpg
Huub Oosterhuis
Lees meer »
Van Damme Beurs voor Jannie Wijnen
29 januari 2009 - Ir. Jannie Wijnen (Biomedische Technologie) heeft donderdag 28 januari de Marina van Damme Beurs gewonnen; ze kreeg aan de Technische Universiteit Eindhoven een cheque uitgereikt van negenduizend euro. Er hadden zich 63 vrouwen ingeschreven voor de prijs, die bedoeld is om jonge vrouwelijke ingenieurs aan te moedigen in hun loopbaan.

x1_s.jpg
Jannie Wijnen ontvangt de prijs uit handen van Marina van Damme. Foto: Bart van Overbeeke

Lees meer »
TU/e aast op FOM-Instituut
28 januari 2010 - De TU/e wil het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen graag naar Eindhoven halen. FOM is op zoek naar een nieuwe locatie en eist als bruidsschat een goede locatie en een significante bijdrage in de verhuiskosten. De TU/e zal vóór 13 februari een bieding neerleggen bij het FOM-bestuur, dat 11 mei een beslissing neemt. Er zijn echter meerdere kapers op de kust.
Lees meer »
Audi bekroont elektrische TU/e-racewagen
28 januari 2010 - De elektrische racewagen, URE05e, die het University Racing Team afgelopen week presenteerde, heeft nu al een eerste prijs gewonnen. Dat gebeurde tijdens de Audi Contest Formula Student electric 2010 op 21 januari in Ingolstadt. De Duitse autofabrikant gaf de TU/e studenten een cheque van vijftienduizend euro mee.
Het ontwerp van de URE05e.
Lees meer »
Pimp your pig
28 januari 2010 - Wat er ook gebeurt: Luisa Benta heeft gewonnen. In elk geval voor zichzelf. Trots laat ze het spaarvarkentje uit haar kerstpakket zien, dat ze in ruim drie uur noeste arbeid transformeerde tot een uniek kunststukje (helaas niet op de foto).
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Basisbeurs vogelvrij verklaard
28 januari 2010 - De basisbeurs is niet langer heilig voor de VSNU en de HBO-Raad, de koepelorganisaties voor de universiteiten en de hogescholen.
Lees meer »
Plasterk erkent problemen ov-chipkaart
28 januari 2010 - “Studenten zullen niet de dupe worden van technische problemen bij de OV-bedrijven”, belooft Onderwijsminister Ronald Plasterk. Hij kiest geen nieuwe deadline tot alle studenten de kans hebben gehad hun kaart te activeren - zonder lange wachttijden.
Lees meer »
TU/e ronselt personeel in VS
28 januari 2010 - De TU/e is komend weekend weer vertegenwoordigd op de European Career Fair, die plaatsvindt op de campus van MIT in Boston. Twee medewerkers van de Dienst Personeel en Organisatie zullen samen met drie wetenschappelijk medewerkers de bezoekers van de carrièrebeurs ervan proberen te overtuigen dat ze naar Eindhoven moeten komen.
Lees meer »
TU Delft moet bouwen of terugbetalen
Lees meer »
Laptopdieven slaan slag op TU/e-campus
28 januari 2010 - Zes laptops werden afgelopen week gestolen op verschillende plaatsen op het TU/e-terrein. Twee verdwenen er tijdens de donderdagborrel bij natuurkundige studievereniging Van der Waals, twee laptops werden maandag gestolen bij de faculteit Electrical Engineering en nog eens twee werden die dag ontvreemd bij studievereniging GEWIS (Wiskunde & Informatica).
Lees meer »
Directeur Toon trompettert als de beste
28 januari 2010 - Toon Christiaens wist meteen: de snoezelhoek is vandaag van mij. “Hier ga ik ’s middags ook graag even liggen”, grinnikt hij. Hij is zichtbaar in zijn element in het knusse hoekje achterin het Teejatur van de TUimelaar. Directeur Toon is vandaag, woensdag 27 januari, één van de voorlezers in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Doel van de Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Jonge TU/e-hoogleraar wint symposium
28 januari 2010 - Prof.dr.ir. Luc Brunsveld heeft de NVBMB-prijs gewonnen, een jaarlijkse prijs van de Nederlandse Vereniging voor Biochemie en Moleculaire Biologie voor relatief jonge onderzoekers. De prijs omvat een geldbedrag van tweeduizend euro en het voorrecht een symposium te organiseren.
Lees meer »
TU/e-technici maken Belgische chips
28 januari 2010 - Twee technici van de faculteit Electrical Engineering zijn mede-auteur van een artikel dat afgelopen zondag op de site van Nature Photonics is gepubliceerd. De TU/e-medewerkers, ing. Erik-Jan Geluk en ing. Tjibbe de Vries, droegen bij aan een project van het Belgische instituut IMEC en de Universiteit van Gent.
Lees meer »
ID’er wint tweede prijs met windbos-concept
28 januari 2010 - Het aanleggen van nieuwe bossen in Nederland is duur en ze leveren vervolgens ook niet echt iets op. Maar bossen met windmolens erin kunnen wél geld opbrengen. Met dat idee werd ir. Sander Kruitwagen, alumnus en parttime onderzoeksassistent van Industrial Design (ID), onlangs tweede bij een prijsvraag van InnovatieNetwerk.
Illustratie: Sander Kruitwagen.
Lees meer »
TU/e-hoogleraar Steinbuch: “Terpstra vergist zich in zwaarte studie Automotive”
28 januari 2010 - Doekle Terpstra, voorzitter van de koepel van hogescholen HBO-raad, ventileerde woensdag 27 januari zijn mening over de toekomst van het hoger onderwijs. In een interview met dagblad Spits tekent hij onder meer aan dat universiteiten te veel studies aanbieden die eigenlijk op het hbo thuishoren. Als voorbeeld noemt hij de opleiding Automotive. “Die bieden wij al jaren aan op het hbo”, aldus Terpstra.
Lees meer »
Samenwerking met Roemenië verrast ambassadeur
28 januari 2010 - TU/e-rector prof.dr.ir. Hans van Duijn en directeur dr. Karen Ali van het Onderwijs en Studenten Service Centrum hebben maandag 25 januari gesproken met de Nederlandse ambassadeur in Roemenië. De ambassadeur, Tanya van Gool, was hier voor het eerst op werkbezoek om te horen over de mogelijkheden van samenwerking tussen beide landen op het gebied van onderwijs.
Lees meer »
In Memoriam: Rob van der Linde
Lees meer »
In Memoriam: Gerard Verkroost
Lees meer »