spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Ruim drie miljoen voor ‘inspirational testbeds’ ID
9 juni 2010 - Industrial Design (ID) krijgt ruim drie miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken voor het opzetten van zogeheten ‘inspirational testbeds’. Decaan prof.dr.ir. Aarnout Brombacher spreekt van “omgevingen waarin nieuwe systemen zich in interactie met de gebruiker ontwikkelen tot nieuwe, vaak onverwachte concepten”. Het geld komt uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES) dat in totaal ruim tien miljoen euro uittrekt voor het Creative Industry Research Programme waarin ID participeert.
Lees meer »
ID-prof Schouten zet nieuw Chinees designinstituut op
9 juni 2010 - Prof.dr.ir. Jeu Schouten van Industrial Design (ID) wordt benoemd tot honory dean/director van het nog op te richten internationaal designinstituut in de Chinese provincie Zhejiang. Schouten is gevraagd de strategie op te zetten voor het nieuwe instituut. x3_s.jpg
Hoogleraar Jeu Schouten, decaan Aarnout Brombacher en universitair docent Lu Yuan van Industrial Design met Shaobo Ren, vicepresident van Zhejiang University (van links naar rechts).
Lees meer »

‘Op een schrale slof brood kan ik niet nadenken’

8 juni 2010 - You never get a second chance to make a first impression, moet cateraar Eurest hebben gedacht. Glimmende Hollandse Nieuwe geurt de kantinebezoeker vanaf een vierkante witte schaal bij de ingang tegemoet. Eurest is één van de twee cateringbedrijven die in de race zijn om vanaf volgend jaar de TU/e-kantines te bestieren.

x2_s.jpg
Lees meer »
Eindhoven wint GNSK
7 juni 2010 - De Eindhovense sporters hebben het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) gewonnen. Het GNSK werd 3,4 en 5 juni in Enschede gehouden. Nijmegen werd tweede in het overall klassement en Groningen derde. x1_s.jpg
Het Eindhovens lacrosseteam in actie tegen Groningen. Foto: Gijs van Ouwerkerk.
Lees meer »
Rector prof.dr.ir. Hans van Duijn:
“TU/e moet niet het afvoerputje van Delft worden”
3 juni 2010 - De TU Delft heeft voor de opleidingen Industrieel Ontwerpen, Bouwkunde en Lucht- & Ruimtevaarttechniek een numerus fixus aangevraagd. Volgens de TUD is het een keuze tussen meer studenten of meer kwaliteit. Rector Hans van Duijn wil niet dat de TU/e door deze maatregel verwordt tot het afvoerputje van de TUD.
Lees meer »
Balkenende bestuurt liever land dan racewagen
3 juni 2010 - ‘CDA-top: nederlaag is onontkoombaar’ en ‘Dagen van Balkenende lijken geteld’ kopten de media gisteren. Maar wat kritische partijgenoten, politiek verslaggevers en peilingen ook beweren: de CDA-lijsttrekker knokt onvermoeibaar door, zo drukt hij radio-dj Edwin Evers op de vroege woensdagochtend opgewekt op het hart.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e’ers in finale studentenbokskampioenschappen
3 juni 2010 - Drie TU/e’ers staan zaterdag 5 juni in de finale van de nationale studentenbokskampioenschappen. Na een intensieve maandenlange training met coach Eddy Smulders binden ze in Nijmegen in verschillende gewichtsklassen de strijd aan.
Lees meer »
Wheland Medal voor Bert Meijer
Lees meer »
Starting Grant voor toponderzoeker stochastiek
3 juni 2010 - De European Research Council (ERC) heeft dr. Johan van Leeuwaarden een Starting Grant van een miljoen euro toegekend. Met de beurs kan de jonge toponderzoeker zijn project Critical Queues and Reflected Stochastic Processes (CritiQueue) opstarten. Het project gaat in 2010 van start en heeft een looptijd van vijf jaar.
Lees meer »
Hard werken aan de nieuwe racewagen
3 juni 2010 - Werkdagen van 08.30 uur tot 23.00 uur zijn geen uitzondering bij University Racing Eindhoven (URE). Een team van 55 studenten heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de URE05e. URE doet dit jaar voor het eerst mee aan de klasse voor elektrische auto’s binnen de Formula Student Competition.
Erik den Haan (links) en Jan Loof werken aan de nieuwe raceauto.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Dialoogbijeenkomsten over Houtskoolschets
3 juni 2010 - De Regiegroep Strategie TU/e 2020 legt de door haar opgeleverde Houtskoolschets van de Strategie TU/e 2020 de komende weken tijdens drie dialoogbijeenkomsten voor aan studenten, medewerkers en tot slot aan hoogleraren, bestuurders en managers van de TU/e. De voertaal is in principe Engels. De houtskoolschets geeft in grove lijnen de strategie weer die de TU/e tot 2020 zou moeten volgen.
Lees meer »
Andere cateraar voor kantines
3 juni 2010 - Er komt vanaf 1 januari een andere cateraar voor de kantines van de TU/e. Bij het sluiten van de inschrijving voor de exploitatie van de komende jaren, bleek dat de huidige cateraar Albron niet heeft ingetekend. Twee andere cateringbedrijven hebben zich wel ingeschreven.
Lees meer »
Europees geld voor hartkleponderzoek
3 juni 2010 - De TU/e neemt deel in een groot Europees project met als doel patiënten met een hartklepaandoening beter te kunnen behandelen. Het project, met de naam Lifevalve, omvat het opkweken van hartkleppen uit eigen weefsel en een nieuwe, niet-invasieve manier om de kleppen bij de patiënt te implanteren.
Lees meer »
Artikelen TU/e in online systeem
3 juni 2010 - Alle publicaties van de TU/e moeten voortaan worden opgenomen in Metis, een database voor onderzoeksinformatie waarvan alle Nederlandse universiteiten gebruikmaken. Dat heeft het College van Bestuur (CvB) vorige week donderdag besloten na een positief advies van de Centrale Bibliotheekcommissie.
Lees meer »
Op zoek naar promovendi met de fotonische X-factor
3 juni 2010 - Voor het invullen van tien promotieplaatsen die vacant zijn bij het High Potential Research Program ‘An Ultralow-Power On-Chip Photonic Network’, bezochten zeven buitenlandse studenten deze week de TU/e. Vorig jaar kreeg dit onderzoeksprogramma van Technische Natuurkunde en Electrical Engineering van het College van Bestuur één miljoen euro. De zeven potentiële promovendi luisterden naar lezingen, kregen rondleidingen langs proefopstellingen en werden aan de tand gevoeld over hun wetenschappelijke prestaties en ambities. Ook bezochten ze het Sportcentrum en de binnenstad van Eindhoven.
Dr. Huub Ambrosius van Electrical Engineering leidt de buitenlandse bezoekers rond in de cleanroom in Spectrum. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Fleurig en geurig het imago te lijf
3 juni 2010 - Begonia’s uitdelen in een streven jonger en vlotter voor de dag te komen; dat is natuurlijk vragen om kritische noten. De bestuursleden van de personeelsvereniging (PV) van de TU/e pakken de vraag vanachter hun bloemenkraam bij het Auditorium gelukkig sportief op: “Maar we hebben nog méér planten!” Ze weten maar al te goed hoe hardnekkig een imago kan zijn en doen er, onder meer met nieuwe bestuurders, commissies en activiteiten, dan ook alles aan om ervan verlost te raken.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Prijzen voor de beste TU/e’ers
3 juni 2010 - De TU/e maakt donderdag 10 juni de winnaars bekend van het beste afstudeerproject, het beste ontwerp en het beste doctoraalproject over 2009. Ook de winnaar van de Perspectiefprijs wordt bekendgemaakt- het meest veelbelovende onderzoeksproject voor de samenleving in de toekomst. De rector reikt deze academische jaarprijzen vanaf 15.00 uur uit in de Blauwe Zaal.
Lees meer »
Onverwachte inval bij Demos
3 juni 2010 - Zo’n zestig studenten van SSRE en de Enschedese collega-vereniging Taste pleegden woensdagavond 26 mei rond elven een onverwachte inval bij studentenvereniging Demos in de Bunker. Bij de inval sneuvelden volgens de TU/e-beveiliging enkele glazen en taponderdelen; een ‘geleende’ tafelvoetbalkast werd al gauw weer terugbezorgd. 
Lees meer »
TU/e-alumni winnen prijs voor nieuw stadshart Miami
3 juni 2010 - Met hun ontwerp voor een nieuw centrum van Miami hebben architecten en TU/e-alumni Theo Mathijssen en Willem Lucassen de tweede prijs gewonnen van de prestigieuze internationale prijsvraag Miami Civic Center. Naast ‘eeuwige roem’ en een geldbedrag levert dit een plek op de expositie van het American Institute of Architects in Miami op. 
Lees meer »
TU/e-promovendus derde bij DSM-prijs
Lees meer »
Aanvulling artikel harde knip
Lees meer »