spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
WK-kijken op de TU/e-campus
14 juni 2010 - Op veel plaatsen op het TU/e-terrein gingen maandag 14 juni de tv’s en beamers aan en de NOS-livestreams open. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal werd verspeeld onder werktijd. Veel TU/e'ers keken op allerlei locaties op de campus naar Nederland-Denemarken. x4_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Subsidie voor onderzoek naar nanodraad zonnecellen

11 juni 2010 - Het Agentschap NL geeft 1.2 miljoen euro aan de onderzoekers dr.ir. Geert Verbong (IE&IS), dr. Jos Haverkort en dr. Erik Bakkers (Technische Natuurkunde) voor hun onderzoek naar nanodraad zonnecellen. Doel is om met nanotechnologie een nieuw soort hoog rendement zonnecellen te ontwikkelen. In combinatie met spiegelsystemen kan met deze zonnecellen in Zuid-Europa en Noord-Afrika een flink deel van de Europese elektriciteitsbehoefte worden opgewekt. x3_s.jpg
De modules waarin de nanodraad zonnecellen worden geplaatst.
Lees meer »

Studentensportcentrum breekt record kaartverkoop

11 juni 2010 - Het Studentensportcentrum (SSC) heeft zijn tienduizendste sportkaart verkocht. Vorig collegejaar had het SSC al een nieuw recordaantal van 9440 sportkaarten verkocht. Woensdag 9 juni stond de teller op 10.008 kaarten.

x2_s.jpg
John van Eekelen (links) krijgt van directeur Wim Koch op symbolische wijze de 10.000ste sportkaart.
Lees meer »

Perspectiefprijs voor ir. Jos Reijnders

11 juni 2010 - Ir. Jos Reijnders van de opleiding Werktuigbouwkunde heeft donderdag 10 juni tijdens de uitreiking van de Academische Jaarprijzen, de Perspectiefprijs gekregen van de TU/e. Hij ontving een onderscheiding en een geldbedrag van vijfduizend euro voor zijn ontwerp van een poreuze brandstofinjector die de roetuitstoot van dieselmotoren flink vermindert. x1_s.jpg
Ir. Jos Reijnders balt zijn vuisten van vreugde. Foto: Bart van Overbeeke.
Lees meer »
Ruim drie miljoen voor ‘inspirational testbeds’ ID
10 juni 2010 - Industrial Design (ID) krijgt ruim drie miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken voor het opzetten van zogeheten ‘inspirational testbeds’. Decaan prof.dr.ir. Aarnout Brombacher spreekt van “omgevingen waarin nieuwe systemen zich in interactie met de gebruiker ontwikkelen tot nieuwe, vaak onverwachte concepten”.
Lees meer »
Zwoele apotheose op de Dommel
10 juni 2010 - Met het zomerse ‘Danzón No. 2’ sloot harmonieorkest Auletes op de zwoele zaterdagavond 5 juni ‘Muziek op de Dommel’ af. Met dit openbare festival voor klassieke muziek, vanaf een groot drijvend podium op de Dommel gebracht door verschillende orkesten, koren en ensembles, vierde Quadrivium zijn negende lustrum.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Cateraars beproefd: ‘Op een schrale slof brood kan ik niet nadenken’
10 juni 2010 - Glimmende Hollandse Nieuwe geurt de bezoeker vanaf een vierkante witte schaal bij de ingang van de Paviljoen-kantine tegemoet. Twee cateringbedrijven, beide in de race om vanaf volgend jaar de TU/e-kantines te bestieren, presenteerden zich maandag en dins-dag aan het hongerige publiek. De mening van een geselecteerde groep studenten en medewerkers bepaalt mede de uiteindelijke keuze voor een nieuwe cateraar.
Lees meer »
ID-prof Schouten zet nieuw Chinees designinstituut op
10 juni 2010 - Prof.dr.ir. Jeu Schouten van Industrial Design (ID) wordt benoemd tot honory dean/director van het nog op te richten internationaal designinstituut in de Chinese provincie Zhejiang. Hem is gevraagd de strategie op te zetten voor het nieuwe instituut.
Lees meer »
Publieksdag wordt beleving
10 juni 2010 - De opzet van de jaarlijkse Publieksdag gaat op de schop. Strategisch belangrijke thema’s worden de leidraad en daarbinnen komt de focus te liggen op de innovatieve aspecten van het onderzoek. Ook krijgt de dag een nieuwe naam: TU/eXperience.
Lees meer »
Op de koffie bij Bert van Marwijk
10 juni 2010 - Ze hebben er een stuk voor moeten rijden in hun Landrover, maar deze week drinken Bouwkundestudent Stefan van Herten en zijn drie reisgenoten in Johannesburg een kopje koffie met Bert van Marwijk. Voor hun vertrek vanuit het Limburgse Amstenrade naar Zuid-Afrika bezochten de Oranjesupporters de bondscoach thuis in Meerssen. Hij nodigde het viertal toen uit om hem op het trainingskamp van het Nederlands elftal te bezoeken.
Lees meer »
Eindhoven wint GNSK
10 juni 2010 - De Eindhovense sporters hebben het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) gewonnen. Het GNSK werd 3, 4 en 5 juni in Enschede gehouden. Nijmegen werd tweede in het overall klasse -ment en Groningen derde.
Voor het eerst deed een Eindhovens lacrosseteam mee aan het GSNK. De concurrentie bleek wat meer door de wol geverfd, want het Eindhovense team (in oranje) eindigde op de laatste plek. The Screaming Eagles, de studenten lacrosse-vereniging Eindhoven, bestaat pas sinds april. Foto: Gijs van Ouwerkerk
Lees meer »
Bouwkundedecaan Westra zet vraagtekens bij Delftse studentenstop
10 juni 2010 - Decaan prof.ir. Jan Westra van de TU/e-faculteit Bouwkunde ziet zelf geen direct nut in een numerus fixus en vraagt zich hardop af of de Delftse oplei-ding de maatregel er wel door-heen krijgt. Westra: “Het zou fijn zijn als we studenten voordat ze hier beginnen, konden testen en ze op basis daarvan een goed advies konden geven”.
Lees meer »
HP levert opnieuw notebooks
10 juni 2010 - Ook komend studiejaar gebruiken eerstejaarsstudenten voor hun studie (en games) een notebook van Hewlett Packard: de HP EliteBook 8540w. De anti-diefstalsticker van StopTrack verdwijnt. Het effect daarvan is te verwaarlozen, want tot op heden heeft het aan de TU/e nog nooit geleid tot de teruggave van een gestolen notebook.
Lees meer »
Natuurkundigen breken tent af
10 juni 2010 - Wie dacht dat natuurkundigen niet uit hun dak kunnen gaan, kwam dinsdagavond 8 juni bedrogen uit. De vloer van de feesttent bleek zelfs niet sterk genoeg om het enthousiasme van de feestende fysici te weer- staan. Ze hadden dan ook iets te vieren: ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van hun faculteit werd het jaarlijkse voetbaltoernooi voor de vakgroepsleden van Technische Natuurkunde dit jaar gevolgd door een barbecue voor alle studenten, medewerkers en gepensioneerden.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e in project energiebesparing bedrijfsgebouwen
Lees meer »
Hilarische afscheidsrede verwart publiek
10 juni 2010 - Bij het afscheidscollege dat prof.ir. Jouke Post op vrijdag 4 juni in de Blauwe Zaal verzorgde, gebeurde iets heel opmerkelijks. Halverwege zijn presentatie werd de bouwkundige in de rede gevallen en kwam hij niet meer zelf aan het woord. Het leek wel een coup. Een cabareteske coup.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nederland in EU onderaan met aandeel bètavrouwen
Lees meer »
Ook Baeten lid KHMW
Lees meer »
Nieuwe directeur bedrijfsvoering W&I
Lees meer »