spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar

Perspex capsule rondom Boeddha spat uit elkaar

1 juli 2010 - De perspex capsule die midden in de vijver van het vier jaar oude kunstwerk ‘SOH19 States of Nature’ stond, is donderdagochtend 1 juli spontaan in stukken uit elkaar gespat. Het omvangrijke kunstwerk ligt aan het Limbopad naast de Zwarte Doos. De Gemeenschappelijke Technische Dienst (GTD) gaat op zoek naar de precieze oorzaak.
Lees meer »

Happy Street genomineerd voor Dutch Design Award  

1 juli 2010 - Onder de genomineerde ontwerpen die kans maken op een Dutch Design Award (DDA) zit dit jaar ook Happy Street, het Nederlandse paviljoen op de Wereld Expo in Shanghai. TU/e-alumnus ir. John Körmeling en universitair docent ir. Rijk Blok van de faculteit Bouwkunde tekenden voor het ontwerp en de uitvoering. Op 23 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.
Lees meer »

TU/e-woordvoerder Peter van Dam:
“TU’s zijn geen verlengstuk van de AIVD”

1 juli 2010 - Op de nieuwssite van Transfer, het blad van internationale samenwerkingsorganisatie Nuffic, zeggen de woordvoerders van de TU’s dat het niet nodig is om aan hun instellingen extra maatregelen te nemen tegen spionage. De inlichtingendienst AIVD zou graag zien dat zij dat wel doen, blijkt uit een rapport dat in februari verscheen.  
Lees meer »
Bouw nieuwe W-hal wegens asbest uitgesteld

1 juli 2010 - De verbouwing van de W-hal wordt naar verwachting enkele maanden uitgesteld. Aanleiding is de recente vondst van kankerverwekkende asbestvezels op de vloer van de kruipruimte van de W-hal. Ongeveer zeventien tot achttien werknemers van bouwbedrijven en twee of drie medewerkers van de TU/e zijn in de kruipruimte geweest. Zij zijn op de hoogte gesteld. Onderzocht wordt welke gezondheidsrisico’s ze hebben gelopen.


Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
De ‘juiste mensen’ bespreken toekomst TU/e
1 juli 2010 - Zo’n veertig medewerkers en studenten discussieerden maandag 28 juni in Kennispoort over de houtskoolschets van ‘Strategie TU/e 2020’. Collegelid mr. Jo van Ham, voorzitter van de Regiegroep die de schets opstelde, was opgelucht over de positieve sfeer.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e weer succesvol met valorisatiesubsidies
1 juli 2010 - De TU/e heeft vier grote en drie kleine Valorisation Grants toegewezen gekregen door Technologiestichting STW. De universiteit sleept daarmee bijna de helft van het totale subsidiebedrag binnen dat door STW werd toegekend in de eerste ronde van 2010.
Lees meer »
FOM zoekt nieuwe directeur voor Rijnhuizen
1 juli 2010 - FOM is op zoek naar een nieuwe directeur voor het FOM-instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen. De huidige directeur prof.dr. Aart Kleyn (59) heeft aangegeven op afzienbare termijn te vertrekken. Dinsdag 6 juli ondertekenen FOM en de TU/e het principeakkoord waarin de verhuizing van het FOM-instituut naar het TU/e-terrein is vastgelegd.
Lees meer »
Tech United derde keer op rij onderuit in WK-finale
1 juli 2010 - Tech United is donderdag 24 juni voor de derde keer op rij onderuit gegaan in de WK-finale RoboCup. Het robotvoetbalteam van de TU/e verloor in Singapore in de laatste seconde met 4-5 van het Chinese team Water.
Lees meer »
Delftse hoogleraar vreest weglopen talent
1 juli 2010 - Prof.dr. Alfred Kleinknecht, hoogleraar Economie van innovatie aan de TU Delft, denkt dat de komende maanden de meest talentvolle werknemers de Delftse universiteit gaan verlaten, nu ze door de ‘herijking’ al maandenlang moeten vrezen voor hun baan. Wat doet de TU/e als hun sollicitatiebrieven in Eindhoven op de mat vallen?
Lees meer »
Mogelijk aanpassing marktplaats W-hal vanwege windhinder
1 juli 2010 - Uit een analyse van de Unit Building Physics and Systems van Bouwkunde blijkt dat aan de zuidkant van de nieuwe W-hal grote kans is op overlast door windhinder. Het gaat om de plek waar een opening was gepland in de gevel ter afscherming van de ‘marktplaats’ aangrenzend aan de W-hal. Het onderzoek draagt ook een oplossing aan.
Een windcomfortkaart van de campus, met in geel en rood de zones met de grootste kans op windhinder.
Lees meer »
Bonden kondigen acties aan voor betere cao
1 juli 2010 - De vakbonden gaan na de zomervakantie acties houden als de Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU) geen loonsverbetering toezegt. Dat hebben de werknemersorganisaties deze week aangekondigd nadat het cao-overleg met de VSNU is gestrand.
Lees meer »
Werk aan Dommel op campus in voorjaar
1 juli 2010 - Een extra bocht en een eiland in de beek zijn twee van de maatregelen die de Dommel op het TU/e-terrein weer een natuurlijkere uitstraling moeten geven. De Dommel wordt vanaf deze maand van het zuiden van Eindhoven tot en met Son en Breugel onder handen genomen. De werkzaamheden op het universiteitsterrein vinden plaats in het voorjaar van 2011.
Lees meer »
NWO wil aardgasbaten zelf verdelen
1 juli 2010 - Onderzoeksfinancier NWO wil meer geld, zo staat te lezen in de strategienota voor de komende drie jaar. Het reguliere budget dat voor 2010 uitkomt op 630 miljoen euro, zou met een 500 miljoen moeten stijgen. Ook wil NWO het onderzoeksgeld uit de aardgasbaten, de zogeheten FES-gelden, gaan verdelen. Volgens NWO is dat bedrag vergelijkbaar met het eigen jaarbudget.
Lees meer »
Daling vooraanmeldingen TU’s bij een groei van het totaal
1 juli 2010 - Aan de TU’s zijn de vooraanmeldingen gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Voor de technische opleidingen van de Universiteit Twente betreft het een daling van 17,7 procent. Aan de TU/e gaat het om een teruggang van 8,8 procent. De TU Delft blijft gelijk. Bij de algemene universiteiten is gemiddeld sprake van een groei van 3,5 procent.
Lees meer »
Promovendus wint prijs outstanding paper
1 juli 2010 - Ir.ing. Jasper Frunt, promovendus bij Electrical Engineering, heeft 24 juni de Outstanding Ph.D. Paper Prize gewonnen. Hij won deze prijs op de International Conference on the European Energy Market die van 23 tot en met 25 juni in Madrid is gehouden.
Lees meer »
Eervolle vermelding voor TU/e-alumna bij Archiprix
1 juli 2010 - TU/e-alumna Zineb Seghrouchni heeft een eervolle vermelding gekregen in de verkiezing Archiprix NL 2010. Deze jaarlijkse prijs voor afstudeerders in de architectuur en stedenbouw werd afgelopen weekend uitgereikt in Groningen.
Lees meer »
Duizend vrijwilligers gezocht voor oefening ontruiming TU/e
1 juli 2010 - De TU/e zoekt duizend vrijwilligers voor een rampenoefening met ontruiming en evacuatie. Het betreft een grootschalige rampenoefening die de TU/e organiseert samen met de gemeente Eindhoven en de Koninklijke Landmacht. ‘WAKE UP’ is de werktitel voor deze oefening die gehouden wordt op vrijdag 24 en zaterdag 25 september. De vrijwilligers worden gezocht onder studenten en medewerkers van de TU/e.
Lees meer »
Startup Werktuigbouw opnieuw succesvol
1 juli 2010 - Sorama, high-tech startup van de faculteit Werktuigbouwkunde, is door New Venture verkozen tot een van de drie meest innovatieve en veelbelovende startende ondernemingen in Nederland. De startup kreeg afgelopen donderdag in de finaleronde 25.000 euro overhandigd door oud-staatssecretaris en huidig ABN-AMRO-bestuurslid Joop Wijn.
Lees meer »
Prijs voor snelle datatransmissie
Lees meer »
Slagboom geramd
Lees meer »
UvT start lerarenopleiding
Lees meer »
Schoolexamen mag niet te makkelijk zijn
Lees meer »