spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

You've got the power
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws

  Handicap + studie moet inkrimpen

  22 september 2010 - Ook de stichting Handicap + studie krijgt minder geld. Vanaf 2012 zakt het budget van 841 duizend euro naar 491 duizend euro per jaar. De stichting moet met trainingen en adviezen de boer op.
  Lees meer »

  Studenten leveren vier euro in

  22 september 2010 - Miljarden-bezuinigingen rollen over tafel, maar studenten met een bijbaantje merken er weinig van: volgend jaar gaan ze er slechts vier euro per maand op achteruit, zegt het Nibud. x6_s.jpg
  Lees meer »

  Buitenlandervaring wordt dure grap voor instellingen

  21 september 2010 - Hogescholen en universiteiten krijgen straks minder overheidsgeld als studenten op het verkeerde moment in het buitenland zitten. Het is de vraag of deze weeffout in de nieuwe wet nog op tijd hersteld kan worden.
  Lees meer »

  Te weinig studiepunten? Nederland uit

  21 september 2010 - Studenten van buiten Europa die in Nederland studeren, moeten vanaf 2011 jaarlijks minstens de helft van hun studiepunten halen. Anders verliezen zij hun verblijfsvergunning.
  Lees meer »
  Reuzegift voor Oxford
  21 september 2010 - Dankzij een genereuze gift van 75 miljoen pond kan de universiteit van Oxford een nieuw college openen voor wereldleiders in de dop. Volgend jaar beginnen de eerste studenten. x3_s.jpg
   
  Lees meer »
  “Vrijheid is nooit vanzelfsprekend”

  21 september 2010 - Tijdens de Eindhoven Freedom Lecture die gisteren werd gehouden in de Blauwe Zaal, vroeg commandant der strijdkrachten generaal Peter van Uhm het publiek respect en begrip voor ‘zijn militairen’. Spreker George Salton, de overlevende van de Holocaust die zou komen vertellen over zijn ervaringen in tien concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog, moest het laten afweten.

  x2_s.jpg
  Van Uhm tijdens de Freedom Lecture aan de TU/e. Foto: Bart van Overbeeke
  Lees meer »

  Times: TU Eindhoven beste Nederlandse universiteit

  16 september 2010 - De TU/e staat in de vandaag verschenen Times Higer Education ranking het hoogst genoteerd van alle Nederlandse universiteiten. Times noemt de 114de positie van de Eindhovense universiteit 'een indrukwekkende prestatie'. Vooral op de factor innovatie scoort de TU/e erg hoog. x1_s.jpg
  De TU/e is koploper van de Nederlandse universiteiten volgens de Times Higher Education ranking. Foto: Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  cursor 02
  Bouw nieuwe W-hal start begin oktober
  16 september 2010 - De bouw van de nieuwe W-hal, die eind juni werd uitgesteld, gaat nu begin oktober echt van start. De vondst van asbestvezels leidde destijds tot het uitstel. Het opruimen van die resten wordt op dit moment gedaan door het bedrijf Horyon. De TU/e heeft hoofdaannemer Aldenzee/Van der Heijden, die in de eerste helft van 2010 de asbestsanering had uitgevoerd, aansprakelijk gesteld voor de extra kosten.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Windvangers als blikvangers
  16 september 2010 - Zondagnacht zijn op het grasveld bij het Auditorium honderden zilver/groene windmolentjes geplant door een energiek groen type in een wit pak: The Energyman. Tijdens de Intro kwam hij al in actie met een abseilstunt vanaf het dak van Vertigo. Zijn boodschap luidt: ‘You’ve got the power’.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Nieuwe hoogleraar Akoestiek
  16 september 2010 - Ir. Renz van Luxemburg is aangesteld als deeltijdhoogleraar Architectural Acoustics aan de TU/e-faculteit Bouwkunde.
  Renz van Luxemburg. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  “iPad biedt nog te weinig meerwaarde voor TU/e-studenten”
  16 september 2010 - De TU/e ziet vooralsnog te weinig meerwaarde in de iPad als instrument in het onderwijs. Honderd Fontys-studenten kregen gisteren, woensdag 15 september, gratis de multimedia­tablet van Apple overhandigd om een half jaar de mogelijkheden ervan in het onderwijs te testen.
  Lees meer »
  Hoogste Nederlandse militair hoofdgast Freedom Lecture
  16 september 2010 - Commandant der strijdkrachten generaal Peter van Uhm is maandag 20 september de hoofdspreker tijdens de Freedom Lecture in de Blauwe Zaal van de TU/e. Ook is er een voordracht van George Salton, overlevende van de Holocaust.
  Lees meer »
  Opnieuw kanshebber TU/e voor Simon Stevin Gezelprijs
  16 september 2010 - De TU/e levert opnieuw een van de drie finalisten voor de Simon Stevin Gezelprijs. In navolging van dr.ir. Rick Scholte, die vorig jaar de prijs in de wacht sleepte met zijn inspanningen om geluid in beeld te brengen, mag dr.ir. Martijn Cox op 7 oktober een poging wagen de prijs van Technologiestichting STW te bemachtigen.
  Lees meer »
  Wikiwijs volledig online
  Lees meer »
  Prints betalen met je gsm
  16 september 2010 - Via je gsm of computer betalen voor prints. Dat is vanaf nu mogelijk aan de TU/e. Geld op zak hebben is niet meer nodig en studenten kunnen nu ook buiten kantooruren overal hun tegoed opwaarderen en prints betalen.
  Lees meer »
  Oud-TU/e-prof strategisch directeur Schiphol
  Lees meer »
  TU/e net buiten top honderd
  16 september 2010 - De TU/e is nummer 126 op de wereldranglijst voor universiteiten die het Britse onderzoeksbureau QS jaarlijks uitbrengt. Daarmee zakt de universiteit zes plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Op de nieuwe ranglijst van het tijdschrift Times Higher Education (THE) komt de TU/e op plek 114. Vorig jaar brachten QS en THE de lijst nog gezamenlijk uit.
  Lees meer »
  Lekker(s) in de lift
  16 september 2010 - In de lift een opera aanhoren, een tekening krijgen, snoep van de wanden eten of een spelletje spelen. Dat is wel even wat anders dan er verzonken in je eigen gedachten te staan. Op verzoek van Studium Generale werden op 14 en 15 september vijf liften op de campus omgebouwd tot kleine theaters.
  Snoepen in de lift. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Birte ten Hoopen. Foto | Bart van Overbeeke
  “Een uitdaging om in dertig seconden iets neer te zetten”
  Lees meer »
  In memoriam
  Lees meer »