spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Bloed, zweet en boeken
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  TU/e mist op haar na Nobelprijs
  5 oktober 2010 - De Russisch-Nederlandse natuurkundige André Geim, van wie vandaag bekend werd dat hij samen met zijn collega Konstantin Novoselov de Nobelprijs voor Natuurkunde ontvangt, was tien jaar geleden bijna hoogleraar geworden aan de TU/e. x3_s.jpg
  Andre Geim. Foto: physicsworld.com
  Lees meer »

  “Half procent salarisverhoging maximaal haalbare”

  4 oktober 2010 - De onderhandelaars van de universiteiten en vakbonden hebben vrijdag afgesproken de huidige cao te verlengen tot 1 oktober 2011. In november krijgt het personeel een uitkering van vijfhonderd euro bruto -naar rato van het aantal fte- en in februari volgt een half procent salarisverhoging. Martin van Gessel, werkzaam bij de faculteit Electrical Engineering en cao-onderhandelaar voor CNV Publieke Zaak, spreekt van “het maximaal haalbare in tijden waar schraalhans keukenmeester is”.
  Lees meer »

  Nieuwe baas InnoEnergy bezoekt TU/e

  30 september 2010 - De Spanjaard Diego Pavia Bardají bracht donderdag 30 september een eerste bezoek aan Eindhoven. De nieuwe baas van InnoEnergy keek op de Technische Universiteit Eindhoven en de High Tech Campus rond en sprak daar met kopstukken van beide instellingen. De visite van Bardají was mede bedoeld om te beslissen waar hij zijn hoofdkantoor gaat vestigen. Zelf maakt hij zich daar niet echt druk om. “Europa is mijn werkplek.” x1_s.jpg
  Diego Pavia Bardají, Guy Vekemans, manager InnoEnergy in Leuven en Jan Blom, manager InnoEnergy Benelux in Eindhoven (v.l.n.r.)
  Lees meer »
  cursor 04
  Richard van de Sanden directeur FOM-Instituut
  30 september 2010 - De stichting FOM heeft prof.dr.ir. Richard van de Sanden benoemd tot directeur van het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen per 1 januari 2011. Van de Sanden (46) is FOM-werkgroepleider en hoogleraar aan de TU/e. Hij heeft zijn sporen verdiend op het gebied van de plasmafysica en -chemie.
  Prof.dr.ir. Richard van de Sanden.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Livegang nieuwe internetsite weer uitgesteld
  30 september 2010 - Het Communicatie Expertise Centrum (CEC) moet de lancering van de nieuwe internetsite van de TU/e, die gepland stond voor 30 september, wederom uitstellen. Oorspronkelijk zou de nieuwe site begin 2010 live gaan, maar toen bestonden er nog te veel hiaten in het werk. Negen maanden later zijn die gaten nog niet allemaal opgevuld. CvB-lid mr. Jo van Ham noemt medio oktober pas een nieuwe streefdatum om live te gaan.
  Lees meer »
  Onderzoeksgroepen strijden om BIG-Award
  30 september 2010 - Een promotieplek is de hoofdprijs van een ‘ludieke competitie’ die de Faculty Club houdt onder jonge onderzoeksgroepen. De eerste voorronde van deze Best Innovator Group Award, waarin de faculteiten IE&IS, Bouwkunde en Industrial Design tegen elkaar strijden, moet in december plaatsvinden.
  Lees meer »
  Studenten krijgen één campuskaart
  30 september 2010 - Het College van Bestuur heeft besloten om het komend studiejaar één multifunctionele campuskaart voor studenten in te voeren.
  Lees meer »
  Surplus uit 2010 gaat naar strategische doelen in 2011
  30 september 2010 - De TU/e verwacht voor 2010 een positief resultaat van 2,5 miljoen euro. Volgens CvB-lid mr. Jo van Ham zal dat bedrag worden overgeheveld naar het komend jaar, om daarmee een begin te maken met het realiseren van de strategische doelen die zijn geformuleerd.
  Lees meer »
  Technisch mankement nekt lustrumopening Van der Waals
  30 september 2010 - Door een technisch mankement was de lustrumopening van studievereniging Van der Waals afgelopen dinsdag minder spectaculair dan gepland. De faculteit Technische Natuurkunde bestaat vijftig jaar en de studievereniging heeft de komende tijd allerlei activiteiten op poten gezet.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  FOM’ers bezoeken Eindhoven en campus
  30 september 2010 - Zestig medewerkers van FOM Rijnhuizen -dat in 2015 naar de TU/e-campus verhuist- brengen woensdag 6 oktober een bezoek aan Eindhoven en de TU/e. In het stadhuis krijgen ze onder meer informatie over huisvestingsmogelijkheden en aan de TU/e volgt na een toespraak van rector Hans van Duijn een rondleiding over de campus.
  Lees meer »
  Twijfels over effect BSA op studievoortgang
  30 september 2010 - Het bindend studieadvies (BSA) heeft niet geleid tot een verbetering van de studievoortgang van eerstejaars aan de TU/e. Die conclusie trekt de Centrale Commissie Kwaliteitszorg Onderwijs (CCKO) in haar voorlopige evaluatie na het eerste jaar BSA. Enkele opleidingsdirecteuren plaatsen vraagtekens bij die slotsom; zij hebben de CCKO om aanvullende gegevens gevraagd.
  Lees meer »
  Lundqvist voorzitter van HTSP
  30 september 2010 - Ing. Amandus Lundqvist, die eind april afscheid nam als collegevoorzitter van de TU/e, wordt voorzitter van het High Tech Systems Platform (HTSP). Het platform, opgericht door bedrijven als ASML, Thales, Philips Healthcare en FEI Company, heeft als doel de hightech precisie-industrie te versterken en promoten en de samenwerking tussen bedrijven te bevorderen. Het in 2005 opgerichte platform telt zo’n twintig leden.
  Lees meer »
  Bouwkunde ontvangt bijzonder bezoek
  30 september 2010 - Veertien Russische studenten en twee docenten van de Moscow State University of Civil Engineering zijn de afgelopen tien dagen te gast geweest bij de TU/e-faculteit Bouwkunde. Het bezoek was een vervolg op een reis van studievereniging SUPport in voorjaar 2009 naar Moskou en Sint Petersburg.
  In het International Center for Sustainable Excellence in de Philips Lichttoren bekijken de Russen een model van een vegetatiedak en luisteren ze naar een praatje over slim renoveren.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  U-raad stemt in met invoering harde knip
  30 september 2010 - De universiteitsraad heeft ingestemd met de invoering van de harde knip per 1 september 2012. Daarmee moet elke student met ingang van het studiejaar 2012-2013 zijn bachelor behaald hebben voordat met de master begonnen kan worden.
  Lees meer »
  Hoofd Bedrijfshulpverlening ing. Mirjam Jahnke:
  “Met deze oefening bouwen we aan zelfvertrouwen”
  30 september 2010 - Dat er vrijdagmiddag op allerlei gebieden zaken fout zijn gegaan, zal Mirjam Jahnke niet ontkennen. “Het was voor het eerst dat we zo’n grote oefening hebben opgezet in samenwerking met de gemeente Eindhoven en Defensie. Daarvoor hebben we dit soort calamiteiten alleen op papier geoefend. In de praktijk zie je dat allerlei zaken dan compleet anders uitpakken. Iets waarvan je denkt dat het in tien minuten geregeld is, duurt opeens meer dan een half uur.”
  Lees meer »
  Wake up om 06.35 uur
  30 september 2010 - Bij de rampenoefening van vrijdag 24 september werden ruim achthonderd mensen geëvacueerd vanaf het TU/e-terrein. Volgens het scenario kan een deel van hen niet terug naar huis. Met bussen zijn 260 vrijwilligers daarom overgebracht naar de Nassau-Dietzkazerne in Budel om daar de avond en nacht door te brengen. Een impressie.
  Foto’s | Rien Meulman
  Lees meer »
  Winnaars ‘Tirza’
  Lees meer »
  Primeur honorscertificaten masters Informatica
  30 september 2010 - Deze maand zijn de eerste honorscertificaten uitgereikt aan masterstudenten Informatica. De vijf studenten behoren tot de lichting die in januari 2009 zijn begonnen aan het honorsprogramma.  
  Lees meer »
  Zicht op Antwerpen
  30 september 2010 - Onder de noemer ‘Tekenen op reis’ trokken zeventien Bouwkundestudenten onder leiding van docente Hélène Aarts naar Antwerpen. De Vlaamse havenstad was de bestemming van de jaarlijkse schetsexcursie van Bouwkunde.
  Lees meer »
  Honderd miljoen te veel kamerhuur
  30 september 2010 - Studenten betalen jaarlijks honderd miljoen euro te veel huur, waarschuwt de Landelijke Studenten Vakbond. Op www.checkjekamer.nl kunnen ze uitrekenen hoeveel hun kamer maximaal mag kosten. 
  Lees meer »
  Wanted, dead or alive: gloeilamp 
  30 september 2010 - Korte metten maakt de TU/e er sinds een tijdje mee: de gloeilamp. In het kader van haar energiecampagne heeft de universiteit de jacht geopend op de laatste ‘diehard’ peertjes die ongetwijfeld nog wat ruimtes her en der op de campus verlichten. Dienst Huisvesting vraagt studenten en medewerkers aan te haken bij de jacht en ‘overlevende’ gloeilampen aan te geven via youvegotthepower-tue.nl.
  Lees meer »

  Bankje in brand

  Lees meer »

  Doos Apfelkorn gestolen

  Lees meer »

  Laptops gestolen

  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  “Negatief BSA even zuur, maar wel terecht”
  Lees meer »