spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Scribo ergo sum
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws

  SG-lezing Wim van de Donk:
  “Onderling vertrouwen essentieel voor innovatie”

  30 maart 2011 - Zoals de Nederlandse natuur de Ecologische Hoofdstructuur nodig heeft, zo heeft onze economie ook behoefte aan een verbindingsstructuur, vindt prof.dr. Wim van de Donk. De Commissaris van de Koningin van Noord-Brabant benadrukte vandaag in een SG-lezing de noodzaak van samenwerking tussen bedrijven om te komen tot innovatie. Gelukkig zijn Brabanders daar volgens hem van oudsher goed in. x7_s.jpg
  Wim van de Donk. Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Schakelaars kosten tachtig miljoen
  30 maart 2011 - Naar schatting zo’n vijftienduizend studenten volgen een ‘schakelprogramma’ voor een universitaire masteropleiding. Als dat getal klopt, kosten zij samen ongeveer tachtig miljoen euro.
  Lees meer »
  Philips Asia benieuwd naar plannen Chinese masterstudenten
  30 maart 2011 - Een HR-manager van Philips Research Asia Shanghai heeft begin deze maand de TU/e bezocht om de plannen te horen van dertig Chinese masterstudenten. Samen met twee Chinese werknemers van Philips Eindhoven is ze ook in Delft en Twente op zoek gegaan naar toekomstige werknemers.
  Lees meer »
  “Vet om zelf een auto met aandrijving in elkaar te zetten”
  29 maart 2011 - De TU/e hield vrijdag 25 en zaterdag 26 maart haar open dagen. Studenten in spe konden in het Auditorium kennismaken met de verschillende opleidingen van de TU/e. De universiteit deed goede zaken qua bezoekersaantallen. x4_s.jpg
  Julian de Ploeg (links) en Jouri la Garde
  Lees meer »

  Dienst Huisvesting zet thermostaat graadje lager

  25 maart 2011 - De Dienst Huisvesting draait de thermostaat een graadje lager. In alle gebouwen op de TU/e-campus wordt de temperatuur met een graad teruggebracht tot 20 of 21 graden Celsius, afhankelijk per gebouw. Aanleiding is de zogeheten Warme Truiendag op 4 februari. Daaruit bleek dat medewerkers en studenten vrijwel niets in de gaten hadden toen de thermostaat in de nachtstand bleef en de verwarmingsketels nauwelijks brandden. x3_s.jpg
  Lees meer »

  Laboratorium procestechnologie officieel geopend

  25 maart 2011 - Met enkele toespraken en korte lezingen van promovendi en een rondleiding werd donderdagmiddag 24 maart het laboratorium van procestechnologie officieel geopend. Een deel van de opstellingen is afkomstig van de Universiteit Twente. Hoogleraar Hans Kuipers en een groot deel van zijn wetenschappelijke staf maakten vorig jaar van daaruit de overstap naar de TU/e. Het nu geopende lab werd speciaal voor hen ingericht. x2_s.jpg

  Universitair hoofddocent Niels Deen (links) geeft uitleg bij een proefopstelling van een bubble column reactor. Foto: Bart van Overbeeke

  Lees meer »

  Discussieavond over universiteitskwesties in de Zwarte Doos

  24 maart 2011 - Studentenfractie Groep-een houdt op maandag 28 maart vanaf 20.00 uur een discussieavond in de Zwarte Doos. De fractie wil door middel van het debat achterhalen wat er onder studenten speelt.
  Lees meer »
  cursor 21
  Voorbereidingen op de maatregelen van het kabinet Rutte
  TU/e verwacht 20 tot 25 miljoen minder inkomsten in 2012
  24 maart 2011 - Het College van Bestuur verwacht dat een reeks van maatregelen die het kabinet Rutte voor het hoger onderwijs gaat doorvoeren de TU/e in 2012 al 20 tot 25 miljoen euro gaat kosten. De jaren daarna loopt dat bedrag verder op. De diensten en faculteiten is gevraagd om voor 1 mei twee bezuinigingsscenario’s aan te leveren. Eén voor een totaalbedrag van 12 miljoen en één voor 17 miljoen. Of ontslagen straks noodzakelijk zijn, kan het CvB nu nog niet zeggen.
  Lees meer »
  Extra bezuiniging van 3,3 miljoen moet aanloopkosten dekken
  Groen licht voor tweede grote nieuwbouwproject op campus
  24 maart 2011 - Het College van Bestuur heeft groen licht gegeven voor het tweede grote nieuwbouwproject in het kader van Campus 2020: de nieuwbouw voor Technische Natuurkunde (TN) en Electrical Engineering (EE). Een extra, universiteitsbrede bezuiniging van 3,3 miljoen euro op de begroting van 2011 moet de aanloopkosten dekken. Drie architectenbureaus zijn inmiddels benaderd voor een ontwerpvoorstel. De voorlopige opleverdatum ligt op medio 2014. Welk bedrag ervoor begroot is, wil men nog niet bekend maken.
  Lees meer »
  ID-promovendus maakt op afstand troosten couveusekinderen mogelijk
  24 maart 2011 - Misha Croes, promovendus bij de faculteit Industrial Design (ID), heeft de scriptieprijs Innovaties in de Zorg 2011 gewonnen. Daarnaast ontving hij de Studentenparel van zorginstelling ZonMw. Met zijn ontwerp kunnen ouders hun baby die in de couveuse in het ziekenhuis ligt op afstand ‘troosten’.
  Het ontwerp van ID’er Misha Croes.
  Lees meer »
  Jaap Schouten decaan Scheikundige Technologie
  24 maart 2011 - Het College van Bestuur heeft prof.dr.ir. Jaap Schouten benoemd tot decaan van de faculteit Scheikundige Technologie (ST). De hoogleraar Chemische Reactortechnologie zal op 1 april prof.dr. Piet Lemstra opvolgen die verder gaat als vice-decaan van de faculteit. De benoeming van Schouten geldt voor een periode van vier jaar, de benoeming van Lemstra tot zijn emeritaat in september van dit jaar.
  Lees meer »
  Zorg-award voor productie hartkleppen
  24 maart 2011 - Met een levende hartklep, gemaakt van lichaamseigen weefsel dat meegroeit met de patiënt, heeft de op de TU/e- campus gevestigde spin-off QTIS/e de Brainport Health Innovation Award 2011 (BHI Award) gewonnen. De prijs, een cheque van vijfduizend euro, werd vorige week in het Evoluon uitgereikt door zwemicoon Pieter van den Hoogenband.
  Lees meer »
  TU/e’ers ongedeerd terug uit Japan
  Eén TU/e-promovendus blijft in Japan
  24 maart 2011 - De dertig studenten en hun twee begeleiders van Electrical Engineering die op studiereis waren in Japan, zijn afgelopen donderdag veilig in Nederland aangekomen. Ook twee studenten die voor stage in Japan waren, zijn huiswaarts gekeerd. Eén van hen maakte de aardbeving heel bewust mee. Een TU/e-promovendus heeft besloten in Japan te blijven. Hij zit ver van het rampgebied.
  Lees meer »
  Groot Nederlands Studenten Kampioenschap naar Eindhoven
  24 maart 2011 - Eindhoven tekent voor de organisatie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) in 2012. Aan dit sportevenement doen jaarlijks zo’n veertienhonderd studenten mee die strijden om de eerste plek bij dertien verschillende sporten. De Eindhovense Studenten Sport Federatie (ESSF) zoekt nog commissieleden om het evenement in 2012 te organiseren.
  Lees meer »
  Verzending Matrix naar medewerkers gestaakt
  24 maart 2011 - De medewerkers van de TU/e moeten het kwartaalblad Matrix vanaf nu lezen op internet. Het College van Bestuur heeft besloten de verzending van de papieren versie uit kostenoverwegingen te staken.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  “Ik was bang hier niet zonder kleerscheuren vanaf te komen”
  Lees meer »