spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kBCursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Helsinki kaapt designtitel voor neus Eindhoven weg
25 november 2009 - Helsinki en niet Eindhoven is in 2012 World Design Capital. Dat is vanochtend bekendgemaakt in Singapore tijdens het congres van de International Council of Societies of Industrial Design (Icsid). x5_s.jpg
De cover van Eindhovens 'bidbook'.
Lees meer »
Eredoctoraat voor Canadese informaticus
25 november 2009 - De TU/e kent een eredoctoraat toe aan prof. William Arthur Stewart (Bill) Buxton, hoofdonderzoeker bij Microsoft Research en adjunct-hoogleraar aan de faculteit Informatica van de Universiteit van Toronto in Canada. Dat maakte het College van Bestuur van de TU/e gisteren bekend. x4_s.jpg
Prof. Bill Buxton.
Lees meer »
Technische Natuurkunde grote winnaar Vidi’s
24 november 2009 - Aan de TU/e-faculteit Technische Natuurkunde hebben dit jaar drie onderzoekers een Vidi-subsidie van acht euroton binnengehaald. Daarmee overtreft de faculteit de score van de hele universiteit vorig jaar, toen slechts twee Eindhovense onderzoekers deze persoonsgebonden subsidie kregen. In totaal ontvangen vijf Eindhovense onderzoekers dit jaar een Vidi van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Lees meer »

TU/e met commercial op tv

20 november 2009 - Op de tv-zenders MTV, TMF, Comedy Central en Discovery is vanaf maandag 23 november gedurende drie weken een commercial van de TU/e te zien. Het vijftien seconden lange filmpje roept scholieren op om op 11 en 12 december de open dagen te bezoeken. Ook bij het opstarten van de online-versies van Radio 538 en SlamFM is hij als zogeheten ‘pre-roll’ te zien zijn.

x2_s.jpg
Screenshot uit de TU/e-commercial.
Lees meer »

ID-Studenten scoren goed met BRAINS Award

20 november 2009 - Het lag een beetje in de lijn der verwachtingen, met acht TU/e genomineerden in de top 10. Toch was het uiteindelijk een verrassing dat drie van de prijswinnaars van de BRAINS Award 2009 Industrial Design studenten aan de TU/e waren. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Dynamo Eindhoven werden door de Eindhovense wethouder Erik van Merrienboer (Economische Zaken) de vier winnaars, uit ruim vijfenzestig inzendingen, bekendgemaakt. x1_s.jpg
De prijswinnaars van de BRAINSAward.
Lees meer »
Promotieonderzoek veroorzaakt commotie
19 november 2009 - Het onderzoek van de vorige week aan de TU/e gepromoveerde Javed Vassilis Khan heeft voor veel commotie gezorgd in de Nederlandse en Belgische media. In de berichtgeving over zijn awareness systemen werd de indruk gewekt dat er eerdaags een systeem op de markt komt waarmee familieleden precies kunnen zien wat ze aan het doen zijn. Webfora liepen vol met boze reacties en Khan ontving dinsdag een mail die hij als bedreigend beschouwt. Hij overweegt aangifte te doen.
Lees meer »
Lichtdoorlatende jaloezie ‘het beste idee van de TU/e’
19 november 2009 - Onderscheidend, innovatief, duurzaam en commercieel interessant. Met die kwalificaties wees de jury maandag 16 november ‘Jaloezie’ unaniem aan als ‘Het beste idee van de TU/e’. De gelijknamige ondernemerswedstrijd vond dit jaar voor het eerst plaats aan de TU/e.
Prijswinnares Mirjam van Laarhoven geflankeerd door Hans Klomp van de ABN-Amro Technodesk (links) en Rens Brooimans van Mazar. Foto: Paul Bloemen
Lees meer »
TU/e-onderzoeker Speckmann lid Jonge Akademie
19 november 2009 - Dr. Bettina Speckmann, universitair hoofddocente in de groep Algoritmiek van de faculteit Wiskunde & Informatica, is verkozen tot lid van de Jonge Akademie, een select gezelschap van talentvolle, jonge onderzoekers.
Lees meer »
Staalkaart 3TU biedt overzicht gezamenlijk onderzoek
19 november 2009 - De drie technische universiteiten presenteren volgende week donderdag 26 november tijdens het jaarcongres van KIVI NIRIA een staalkaart van hun gezamenlijke onderzoek. Dat onderzoek is geconcentreerd in zes zogeheten Centres of Excellence (CoE’s).
Lees meer »
Brabant Center of Entrepreneurschip van start
19 november 2009 - Het Brabant Center of Entrepreneurship (BCE) is dinsdag 17 november in theater De NWE Vorst in Tilburg officieel geopend. Het startschot voor het samenwerkingsverband voor ondernemerschap van de TU/e en de Universiteit van Tilburg (UvT) werd onder andere gegeven door zakenvrouw en tv-presentatrice Annemarie van Gaal.
Lees meer »
TU/e-student wordt wielerprof
19 november 2009 - Job Vissers, student bij de faculteit Scheikundige Technologie, is wielerprof. Hij tekende een contract voor een jaar team Skil-Shimano. “Een droom die uitkomt”, aldus Vissers zelf.
Job Vissers. Foto: Cees van Keulen
Lees meer »
Acht TU/e-studenten azen op BRAINS Award
Lees meer »
Prijs voor Eindhovense scriptie op Delftse ontwerpvierdaagse
19 november 2009 - Ir. Saskia Bakker, recent afgestudeerd bij de TU/e-faculteit Industrial Design, heeft voor haar afstudeerproject ‘Move | Learn | Explore’ de Gerrit van der Veer-prijs gekregen voor de beste scriptie op het gebied van ‘human-computer interaction’. De prijsuitreiking vond plaats op de TU Delft en was ingebed in een vierdaags evenement ter gelegenheid van de World Usability Day op 12 november.
Lees meer »
“Negen uit negen”
19 november 2009 - De vijftiende editie van het Open Nederlands Rapid Kampioenschap voor de jeugd, waarvoor de TU/e voor de vijftiende maal gastheer was, werd zaterdag 14 november gehouden in het Auditorium. “Dit is het grootste eendaagse jeugdschaakevenement van Europa”, zegt toernooidirecteur en TU/e-alumnus Jos Schlangen. Vierhonderd jonge schakers spelen negen ronden van twintig minuten per persoon.
Foto: Rob Doolaard
Lees meer »
Niet alledaagse wiskundewedstrijd
Lees meer »
Engelse vertaling van Nederlandse techniekhistorie
19 november 2009 - Van het laatste deel van de zevendelige serie ‘Techniek in Nederland in de twintigste eeuw’ (TIN-20), die in 2003 werd afgesloten, verschijnt vandaag, 19 november een bewerkte Engelstalige uitgave. Zo wordt het mogelijk dat ook buitenlandse wetenschappers notie kunnen nemen van deze speciale beschrijving van de onze geschiedenis, aldus Johan Schot, hoogleraar Techniekgeschiedenis.
Lees meer »
TU/e-terrein witte vlek op Google Streetview
19 november 2009 - De campus van de TU/e vormt een witte vlek op de kaart van Google Streetview. Waar de rest van Eindhoven nauwkeurig onder de loep is genomen, schittert het universiteitsterrein door afwezigheid. Van boze opzet is echter geen sprake.
Lees meer »