spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

A site is born
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  VVD en CDA bereid tot uitstel langstudeerboete
  13 april - Regeringspartijen VVD en CDA vinden het niet erg om de langstudeermaatregel een jaar uit te stellen. “Komt tegemoet aan kritiek studenten en oppositie”, twitter VVD-kamerlid Anne-Wil Lucas.
  Lees meer »
  Boete langstudeerders een jaar uitgesteld
  13 april 2011 - Tegenstanders van het kabinet reageren verheugd op het nieuws dat de langstudeermaatregel een jaar wordt uitgesteld. En ze blikken graag vooruit: “Een goede eerste stap.”
  Lees meer »
  Hoogleraar onderwijsrecht: “Zijlstra heeft gelijk”
  13 april 2011 - De juridische bezwaren tegen de langstudeermaatregel snijden geen hout. Volgens de Tilburgse hoogleraar onderwijsrecht Paul Zoontjens weet staatssecretaris Halbe Zijlstra vrijwel alle punten te weerleggen. Althans, alle juridische punten. x6_s.jpg
  Lees meer »
  Erasmus wordt strenger én makkelijker
  13 april 2011 - Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam moeten straks in één keer hun eerste studiejaar halen, anders worden ze weggestuurd. Er komen bovendien minder herkansingen. Maar daar staat tegenover dat ze gerust een paar onvoldoendes mogen halen. x5_s.jpg
  Lees meer »
  Onderwijssubsidies gesnoeid
  13 april 2011 - Het kabinet zet het mes in een aantal onderwijssubsidies. Regelingen die in het regeerakkoord geen prioriteit krijgen, worden stopgezet of versneld afgeschaft. Dat moet jaarlijks 243 miljoen euro opleveren. x4_s.jpg
  Lees meer »
  TU Delft: wel prijs, geen geld
  11 april 2011 - De ruzie tussen de TU Delft en het ministerie van OCW over een gift van 25 miljoen euro wordt steeds potsierlijker, nu de universiteit een prijs heeft gewonnen voor het gebouw waar het ministerie van OCW geen geld aan wil uitgeven. x3_s.jpg
  Het huidige onderkomen van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft.
  Lees meer »
  Ouders zoek? Ga maar lenen
  11 april 2011 - Staatssecretaris Halbe Zijlstra houdt voet bij stuk: wie gebrouilleerd is met zijn ouders of niet weet waar ze uithangen, krijgt straks geen aanvullende beurs meer maar kan lenen om zijn studie te bekostigen. Hij wil freerider-gedrag voorkomen.
  Lees meer »

  TU/e gastheer voor congres Biomedica 2011

  8 april 2011 - De studenten van de TU/e stonden donderdag 7 en vrijdag 8 april voor gesloten deuren van het Auditorium. Er was alleen toegang voor deelnemers aan het congres Biomedica 2011. Volgens organisator dr. Fred Bollen een uitzonderlijk groot congres op het gebied van Life Sciences en medische technologie voor kennisinstellingen, bedrijven en studenten. “Het is een dijk van een marketingtool om het gebied rond Keulen, Aken, Maastricht, Luik, Leuven en Eindhoven weg te zetten als hoogwaardige technologische topregio in lifesciences.”

  x1_s.jpg
  "Matchmaking' tijdens de Biomedica 2011 in Eindhoven. Foto: Bart van Overbeeke

   

  Lees meer »
  cursor 23
  Nieuwe externe website TU/e gaat vrijdag live
  7 april 2011 - De nieuwe website van de TU/e gaat vrijdag 8 april de lucht in. Er is dan ruim anderhalf jaar aan gewerkt. Eind september 2010 werd een toen geplande livegang nog uitgesteld. Projectleidster Chantal Craamer, ad interim aangesteld bij het Communicatie Expertise Centrum (CEC), noemt het een procesgedreven project, waarbij de kwaliteit doorslaggevend is geweest voor het wel of niet live gaan. De oude site van de TU/e gaat vooralsnog fungeren als een intranet.
  Een screenshot van de nieuwe site.
  Lees meer »
  Technische Informatica gaat compleet over op Engels
  7 april 2011 - De opleiding Technische Informatica wordt binnen drie jaar helemaal in het Engels gegeven. Het eerste bachelorjaar is vanaf september in het Engels, jaar twee en drie volgen daarna. De opleiding wil met deze maatregel meer studenten aantrekken.
  Lees meer »
  Ranglijstproducent QS ziet TU/e over het hoofd
  7 april 2011 - Het Britse onderzoeksbureau QS publiceerde dinsdag vijf wereldrang-lijsten van universiteiten waar de vakgebieden civiele techniek, computerwetenschap, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en scheikundige technologie het sterkst zijn. Door een goede ranking van de TU/e door QS in 2010 moest de TU/e in deze sublijsten ook wel goed uit de bus komen. De TU/e ontbreekt echter volledig. QS lijkt de Eindhovense universiteit volledig over het hoofd gezien te hebben.
  Lees meer »
  SuperTU/esday faculteit TN afgeblazen
  7 april 2011 - Uitgerekend op de vijftigste verjaardag van Technische Natuurkunde (TN), houdt de faculteit dit collegejaar geen SuperTU/esday voor de buitenwacht. De presentatie van het thema ‘renewable energy’ op 12 april is definitief afgeblazen wegens geldgebrek.
  Lees meer »
  TU/e Holding boekt nettowinst van ruim twee miljoen
  7 april 2011 - De nettowinst van de TU/e Holding en haar dochterbedrijven is in 2010 opgelopen naar een bedrag van 2,1 miljoen euro bij een geconsolideerde omzet van 16 miljoen. Alle bedrijven waarin de Holding vorig jaar de meerderheid had, behalve het met teruglopende subsidie-inkomsten kampende Innovation Lab bv, hebben bijgedragen aan de winst.
  Lees meer »
  Koninginnedag op de TU/e-campus
  7 april 2011 - Wie uit zijn of haar dak wil gaan op Nederlandstalige muziek, kan op Koninginnedag terecht bij De Oranje De Gekste Party op het TU/e-terrein. Bij het door studenten georganiseerde feest treden onder meer de Band Zonder Banaan, WC Experience, One Two Trio en Dries Roelvink op.
  Lees meer »
  TU/e en Kempenhaeghe intensiveren samenwerking
  7 april 2011 - De TU/e en het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Kempenhaeghe gaan de komende drie jaar structureel samenwerken op het gebied van onderzoek en innovatie. Beide partners streven naar een breed spectrum van onderzoeksprojecten. Behalve een aantal lopende onderzoeken willen ze zeker nog twintig nieuwe projecten opzetten. Alles met het doel om de zorg en diagnose op het gebied van epilepsie en slaapproblemen te verbeteren.
  Lees meer »
  Nieuwe koers en nieuwe wetenschappelijk directeur Eurandom
  7 april 2011 - Eurandom, het TU/e-onderzoeksinstituut op het gebied van stochastiek, gaat zijn focus verschuiven van postdoctrajecten naar workshops en ontmoe-tingsdagen voor onderzoekers. Tevens heeft het instituut met ingang van 7 april een nieuwe wetenschappelijk directeur: prof.dr. Remco van der Hofstad.
  Prof.dr. Remco van der Hofstad. Archieffoto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Hartslag horen is als elkaar aankijken
  7 april 2011 - Het waarnemen van de hartslag van je gesprekspartner geeft hetzelfde gevoel van persoonlijk contact als elkaar in de ogen kijken. Dat blijkt uit onderzoek dat promovendus Joris Janssen van de onderzoeksgroep Human Technology Interaction (IE&IS) uitvoerde samen met Stanford University en Philips Research. Het onderzoek is gericht op het verbeteren van menselijk contact bij digitale communicatiemiddelen.
  Lees meer »
  “Vanzelfsprekendheid samenwerking maakt regio intelligent”
  7 april 2011 - “De vanzelfsprekendheid waarmee mensen hier samenwerken is wat de regio Brainport tot een intelligente gemeenschap maakt.”Dat is de conclusie van Robert Bell tijdens zijn lezing bij het Veldhovense ASML op dinsdag 5 april. De Amerikaanse medeoprichter van het Intelligent Community Forum (ICF) bezocht Eindhoven, omdat de stad genomineerd is voor de titel Intelligent Community of the Year 2011.
  Lees meer »
  TU/e staat op Lowlands met duurzaamheid
  7 april 2011 - De TU/e werkt dit jaar mee aan Llowlab, een initiatief opgezet om jongeren bewust te maken van duurzame ontwikkelingen. Rector Hans van Duijn is dit dinsdag 5 april overeengekomen met Jan Douwe Kroeske, directeur van Double 2 Mediaproducties, het bedrijf dat Llowlab produceert. Het initiatief is onderdeel van muziekfestival Lowlands en wordt nu voor de tweede keer gehouden.
  Lees meer »
  Tech United wint German Open
  7 april 2011 - Het robotvoetbalteam Tech United heeft in Maagdenburg de RoboCup German Open 2011 gewonnen. Afgelopen zondag versloeg het TU/e-team in de finale van de mid-size league het team van de universiteit van Stuttgart met 3-0. Het is de na 2008 en 2010 de derde keer dat de TURTLES van Tech United deze titel binnenslepen.
  Een TURTLE en de Amigo.
  Lees meer »
  Ondersteunend personeel krijgt loopbaanontwikkelingsplan
  7 april 2011 - Dienst Personeel en Organisatie (DPO) werkt aan een plan dat moet leiden tot een gestructureerde loopbaanontwikkeling van het ondersteunend personeel van de TU/e. Een projectgroep gaat bepalen welke instrumenten en activiteiten daarvoor nodig zijn. Werkgroepen werken dat vervolgens verder uit.
  Lees meer »
  Quizzen met Cursor en SG
  7 april 2011 - Wie was de eerste president van Amerika? Uit welke film komt deze tune? Hoeveel toetsen zitten er op een toetsenbord? Hoe meer antwoorden je weet op dergelijke vragen, hoe groter de kans is dat je wint bij een pubquiz. Voor liefhebbers van dit soort quizzen zijn er genoeg mogelijkheden op de TU/e en in Eindhoven. Een selectie uit het aanbod.
  Lees meer »
  Alumnus met Rubicon naar Cambridge
  7 april 2011 - Dr.ir.ing. Reinoud Lavrijsen, eind januari gepromoveerd in de onderzoeksgroep Fysica van Nanostructuren van de TU/e, heeft van NWO een Rubiconsubsidie gekregen om anderhalf jaar onderzoek te doen aan de University of Cambridge.
  Lees meer »
  Nieuws | Robot
  De keeper van Tech United. Foto | Bart van Overbeeke
  “Je moet op het juiste moment scherp zijn”
  Lees meer »