spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“Ik heb de mooiste baan die er is”

Graduate schools versus onderzoeksscholen

Martien Coppens’ blik
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Bestuur deelt uit vanwege eerste plaats op wereldlijst
28 januari 2009 - In een gisteren gepubliceerde wereldranking over onderzoek samen met het bedrijfsleven staat de TU/e op de eerste plaats. Om deze eerste plek te vieren biedt het bestuur morgen, donderdag 29 januari, iedereen een traktatie aan. De traktatie is tussen 10.00 en 16.00 uur te verkrijgen in alle kantines van de TU/e, de University Club en in De Zwarte Doos.
Lees meer »
Marius Monen naar Innovation Lab
22 januari 2009 - Drs. Marius Monen, directeur bedrijfsvoering bij de faculteit Bouwkunde, wordt vanaf 1 maart 'directeur technology transfer' bij Innovation Lab. Monen was vanaf oktober 2006 directeur bedrijfsvoering bij Bouwkunde, nadat hij er eerst ongeveer een jaar adjunct-directeur was. x1_s.jpg
Marius Monen.
Lees meer »
Ww-premie werknemers vervalt
Gat van 1,8 miljoen euro voor TU/e
22 januari 2009 - TU/e-werknemers gaan er vanaf deze maand netto iets op vooruit doordat de universiteit geen ww-premie meer inhoudt van hun salaris. Vorig jaar inde de TU/e opgeteld ruim 1,8 miljoen euro aan zogeheten pseudo ww-premie. De TU/e heeft in de begroting van dit jaar geen rekening gehouden met deze tegenvaller. Of universiteiten hiervoor een volledige compensatie krijgen vanuit het Rijk, is nog onduidelijk.
Lees meer »
Tentamentijd aan de TU/e: “Ik maak eindeloos sommetjes”
22 januari 2009 - Voor de ene student was het zuchten en steunen tijdens de tentamenperiode. Andere studenten hebben zich er fluitend doorheen gebaand. De drie studenten die we spraken, hanteerden zo hun eigen aanpak om de stressvolle tentamenperiode zo goed mogelijk door te komen.
Paul van der Slik
Lees meer »
Tweehonderd doden minder door Eindhovense dottermethode
22 januari 2009 - De toepassing van een nieuwe behandelmethode bij het dotteren van hartpatiënten leidt tot een drastische afname van het aantal doden en aantal infarcten na de behandeling, zo blijkt uit een patiëntenstudie. De methode is ontwikkeld door een team onder leiding van TU/e-hoogleraar prof.dr. Nico Pijls van de faculteit Biomedische Technologie.
Lees meer »
Over secretie en discretie
22 januari 2009 - De regio Eindhoven mag tegenwoordig als hoogst geavanceerd en vooruitstrevend te boek staan; op het vlak van hygiëne hobbelde de stad opmerkelijk lang achter de feiten aan. Overlopende beerputten, vochtige huizen, rioleringen uitkomend in open velden waar kinderen spelen en andere taferelen die we nu koppelen aan steden als New Delhi en Cairo; Eindhoven was lange tijd ronduit smerig, stelt prof.dr.ir. Harry Lintsen. De hoogleraar Geschiedenis van de Techniek vertelde er zondag 18 januari over tijdens een lezing in het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e op zoek naar personeel in Boston
22 januari 2009 - Samen met achttien andere Nederlandse bedrijven en instellingen maakt de TU/e het komend weekend deel uit van de zogeheten ‘Nederlandse straat’ op de dertiende European Career Fair op MIT in Boston. Doelstellingen: werven van wetenschappelijk personeel en vergroten van de naamsbekendheid.
Lees meer »
Gouden jubileum voor TH-berichten/Cursor
22 januari 2009 - Om te vieren dat vijftig jaar geleden TH-berichten, dat later overging in Cursor, van start ging, verschijnt in de Cursor van 5 februari een special over de geschiedenis van het blad. In het Hoofdgebouw wordt op die dag een expositie van typerende cartoons en illustraties uit het blad geopend.
Lees meer »
Liftopsluiting Traverse
Lees meer »
Prijs beste publicatie voor TU/e-project
22 januari 2009 - Onderzoekers van het CHIP-project hebben de James Chen Award gewonnen voor de beste publicatie in het tijdschrift UMUAI (International Journal on User Modeling and User Adapted Interaction) van 2008.
Lees meer »
Gastcollege over vrede, veiligheid en techniek
22 januari 2009 - Bob van den Bos, politicoloog en oud-lid van het Nederlands en Europees parlement, geeft donderdag 29 januari van 13.30 tot 15.15 uur een gastcollege in zaal 2 van het Auditorium. Het thema is vrede, veiligheid en techniek. Van den Bos is zowel lid van de Eerste als van de Tweede Kamer geweest. Bovendien was hij jaren actief als Europarlementariër.
Bob van den Bos
Lees meer »
BSA ook in Delft
Lees meer »
Nachtsymposium over gezond werken tijdens de nacht
22 januari 2009 - Nachtdienst en voeding, de relatie tussen ’s nachts werken en de gezondheid en de geschiedenis van lichttherapie zijn enkele van de onderwerpen die aan bod komen tijdens de ‘Nacht van de Medezeggenschap’, van 12 op 13 maart in het Auditorium van de TU/e. Het symposium is mede georganiseerd door de Stichting Onderzoek Licht & Gezondheid (SOLG), gevestigd op het TU/e-terrein.
Lees meer »
3TU Graduate School krijgt 45.000 euro voor virtuele colleges
22 januari 2009 - De drie TU’s krijgen elk vijftienduizend euro van SURFnet voor de aanschaf van HD-apparatuur voor gezamenlijke colleges op afstand. Hiermee kunnen studenten in Eindhoven, Delft en Twente straks in HD-kwaliteit colleges volgen die op één van de drie locaties worden gegeven. Een andere mogelijkheid is om studenten van de drie TU’s in virtuele teams te laten samenwerken.
Lees meer »
Boete voor te laat nakijken
22 januari 2009 - Na de universiteiten van Maastricht en Tilburg gaat ook de Haagse Hogeschool haar academies boetes opleggen voor traag nakijkwerk. De vijfduizend euro gaat naar een goed doel.
Lees meer »
Aan de lippen van de brandweerman
22 januari 2009 - Laat prinses Laurentien, Irene Moors, Patrick Kluivert, Jack van Gelder en andere BN’ers maar opdraven bij andere kinderdagverblijven en peuterspeel-zalen. De TUimelaar op het TU/e-terrein kreeg voor het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 21 januari bezoek van een heuse brandweerman - en wat is er nu spannender dan dat?
Lees meer »
Nevenactiviteiten hoogleraren niet makkelijk te vinden
22 januari 2009 - De nevenactiviteiten van hoogleraren en de financieringsbronnen van bijzondere leerstoelen moeten openbaar worden gemaakt van minister Plasterk. Erg ver zijn de universiteiten daarmee nog niet, blijkt uit een rondgang. Alle TU/e-faculteiten daarentegen hebben vanaf eind deze week hun zaakjes op orde, meldt DPO-hoofd drs. Anja Klomps.
Lees meer »
Brandveiligheid TU Delft onduidelijk geregeld
22 januari 2009 - Het toezicht op de brandveiligheid aan de TU Delft schiet tekort. Dat concludeert het Instituut voor veiligheids- en risicomanagement (COT) in een onderzoek over de grote brand in de Delftse faculteit bouwkunde op 13 mei 2008.
Lees meer »