spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Internationale studenten verhuisd

De harde knip

TU/e-ondernemers in de dop
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
TU/e'ers halen helft Valorisation Grants binnen
17 december 2008 - De TU/e heeft opnieuw opvallend goed gescoord bij de meest recente ronde van de Valorisation Grants van Technologiestichting STW. Van de in totaal zestien Grants haalden TU/e’ers er maar liefst acht binnen. x6_s.jpg
Dr. Philip Ross van ID krijgt 25.000 euro voor een haalbaarheidsonderzoek naar het opzetten van een productielijn voor zijn interactieve led-lampen. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Eredoctoraat TU/e voor Amerikaanse hoogleraar Stupp
17 december 2008 - Prof.dr. Samuel Stupp, directeur van het Institute for BioNanotechnology in Medicine in Chicago, krijgt op vrijdag 24 april 2009 een eredoctoraat van de TU/e. x5_s.jpg
Prof.dr. Samuel Stupp.
Lees meer »
Spinozapremie met een miljoen euro verhoogd
16 december 2008 - Geen anderhalf miljoen euro, maar tweeënhalf miljoen euro. Dat krijgen de winnaars van de Spinozapremie vanaf volgend jaar. x4_s.jpg
Naamgever van de prijs: filosoof Baruch de Spinoza.
Lees meer »
TU/e benoemt hoogleraar Goederenvervoer en Logistiek
16 december 2008 - Dr. Peter de Langen (35) is door het College van Bestuur voor vier jaar benoemd tot hoogleraar bij de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences, voorheen Technologie Management. Hij vervult daar per 1 januari 2009 de nieuwe leerstoel Goederenvervoer en Logistiek. x3_s.jpg
Peter de Langen.
Lees meer »

Werkstraf geëist tegen TU/e-fraudeur

15 december 2008 - Justitie heeft 240 uur werkstraf en acht maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen een oud-medewerker van de TU/e. De 44-jarige Eindhovenaar wordt ervan verdacht ruim 270.000 euro te hebben verduisterd. Hij stond maandag 15 december terecht in de rechtbank van Den Bosch.
Lees meer »
Groep-één is winnaar van UR-verkiezingen
11 december 2008 - Studentenfractie Groep-één neemt in de universiteitsraad (UR) een zetel over van de andere studentenfractie, PF. Groep-één wordt met haar zes zetels twee keer zo groot als concurrent PF. De opkomst voor de verkiezingen was dit jaar weer hoog: 46 procent. Dit werd vandaag bekend gemaakt. Voor de personeelsgeleding waren dit jaar geen verkiezingen. x1_s.jpg
De winnende groep met rechts lijsttrekker Marieke Oosterbaan. Foto: Rien Meulman.
Lees meer »
Vernieuwde W-hal eind 2011 gereed
11 december 2008 - De nieuwe W-hal moet eind 2011 worden opgeleverd. Het College van Bestuur vertrouwt erop dat architectenbureau Ector Hoogstad een definitief ontwerp kan maken voor de verbouw en nieuwbouw van de W-hal dat budgettair acceptabel is. Begin februari moet het breeduit gepresenteerd worden. De startdatum voor de bouwwerkzaamheden is nog niet bekend.
Lees meer »
Stempel op het stemgedrag
11 december 2008 - De één ‘praktisch en doelgericht’, de ander ‘actief aanwezig op de TU/e’, maar uiteindelijk met hetzelfde doel: iets betekenen voor studenten aan de TU/e. En deze week hadden Groep-één en PF een nog iets gerichter doel gemeen: stemmen vergaren. Want precies achtenveertig uur kon er dinsdag 9 en woensdag 10 december worden gestemd voor de studentenzetels in de universiteitsraad en de faculteitsraden.
Foto: Peter Spijker
Lees meer »

Nieuwe Keuzegids Hoger Onderwijs

TU/e voor vijfde jaar boven Twente en Delft

11 december 2008 - In de Keuzegids Hoger Onderwijs 2009 is de TU/e in de algemene rangschikking blijven staan op plaats vier. Voor het vijfde jaar op rij scoort de TU/e beter dan Twente en Delft.
Lees meer »
Brede steun voor harde knip
11 december 2008 - Op de SP na staat de hele Tweede Kamer achter de landelijke invoering van een ‘harde knip’ tussen bachelor- en masteropleiding. De harde knip is wat minister Plasterk betreft niet absoluut en er zijn uitzonderingen denkbaar. De details worden komend voorjaar vastgesteld, na overleg tussen minister, instellingen en studenten.
Lees meer »
Van Duijn herbenoemd tot rector TU/e
Lees meer »
Auto-inbraak
Lees meer »
Hoogenergetische deeltjes meten
11 december 2008 - Scholieren van het Bladelse Pius X College gingen vrijdag 5 december bij de faculteit Elektrotechniek op jacht naar de oorsprong van kosmische straling. De vwo’ers bouwden zelf een deeltjesdetector om straling met extreem hoge energie te meten.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Wageningse hoogleraar wetenschappelijk directeur DPI
11 december 2008 - Prof.dr. Martien Cohen Stuart is met ingang van 1 januari 2009 de nieuwe wetenschappelijk directeur van het Dutch Polymer Institute (DPI). Hij vult daarmee het gat dat TU/e-hoogleraar prof.dr. Thijs Michels bij zijn vertrek in 2006 achterliet.
Lees meer »
De Hal dicht voor verwijdering schimmels
11 december 2008 - Het gebouw De Hal gaat vanaf zaterdag 20 december een kleine twee weken dicht voor een grondige reinigingsbeurt. Het gebouw kampt met een te hoge concentratie aan schimmels. Om studenten de kans te geven om te studeren voor de tentamens van januari, is De Hal in het weekend van 3 en 4 januari weer open voor studie.
Lees meer »
Wetenschapsjournalist Van Maanen ontmaskert wetenschappelijke onzin
11 december 2008 - “Wanneer een vondst té welkom is, kun je beter op je hoede zijn.” Die waarschuwing gaf wetenschapsjournalist Hans van Maanen woensdag 10 december mee tijdens zijn lezing aan de TU/e. Middels een bloemlezing aan blunders maakte Van Maanen duidelijk dat een kritische blik op statistieken onontbeerlijk is voor iedere wetenschapper.
Lees meer »
Plasterk dwingt NWO tot uitgave
11 december 2008 - De universiteiten kunnen opgelucht adem halen. Het is ‘totaal niet de bedoeling’ dat NWO het extra geld voor talentvolle wetenschappers op een spaarrekening zet, zei OCW-minister Ronald Plasterk maandag 8 december in de Tweede Kamer.
Lees meer »
Internationale masterstudenten verhuisd naar spaceboxen
11 december 2008 - Een groep van 25 internationale masterstudenten is zaterdag 6 december verhuisd naar de nieuwe spaceboxen op de campus. Zij volgen de groep van 36 die twee weken ervoor al hun spaceboxen hebben betrokken Met deze verhuizing zijn alle internationale masterstudenten van dit jaar definitief gehuisvest.
Foto: Rien Meulman
Lees meer »
Oud-studenten ID winnen prijs met pratend boek
11 december 2008 - Unit040 Ontwerp, een ontwerpbureau bestaande uit vijf voormalige ID-studenten, is in de prijzen gevallen met ‘het Wonderboek’, een pratend fotoalbum voor dementerenden. Ze wonnen de Award voor het beste ontwerp binnen de subsidieregeling Innovatieve Acties Brabant, voor innovatie in de zorg.
Lees meer »
Symposium over zichtbaar maken van geluid
11 december 2008 - Donderdag 18 december wordt aan de TU/e een mini-symposium gehouden rond het thema Sound Imaging. De bijeenkomst is ter gelegenheid van de promotie van ir. Rick Scholte, die aansluitend zijn onderzoek verdedigt.
Lees meer »
KNAW hererkent onderzoeksschool COBRA
11 december 2008 - Onderzoeksschool COBRA is vorige week hererkend door de KNAW. De nieuwe erkenning geldt voor een periode van zes jaar. Volgens prof.dr. Harm Dorren, wetenschappelijk directeur van COBRA, moet de hererkenning voornamelijk worden gezien als een kwaliteitsstempel, dat ook het binnenhalen van subsidies kan vergemakkelijken. “Het is een bevestiging dat we onze zaken goed op orde hebben.”
Lees meer »
In memoriam: Eep van Voorthuisen
11 december 2008 - Op 8 december namen wij kennis van het plotselinge overlijden van de heer E.J. van Voorthuisen, oud-medewerker van de TU/e.
Lees meer »