spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

“We woonden in ons eigen ontwerp”

Te voet naar Rome

Totelos-toernooi trekt record aantal teams
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
Bouwkunde werkt aan 'unieke' master Duurzaam Bouwen
3 juni 2009 - De faculteit Bouwkunde is in 2010 of 2011 mogelijk een nieuwe master rijker: Duurzaam Bouwen. De opleiding krijgt een multidisciplinair karakter en moet inspelen op de groeiende vraag naar duurzaam wonen en een energiezuinige manier van bouwen. x6_s.jpg
Prijswinnend duurzaam ontwerp van Bouwkundestudenten voor een kantoorpand in Napels.
Lees meer »
Veronique Marks nieuw hoofd van Dienst Huisvesting
29 mei 2009 - Ir. Veronique Marks wordt met ingang van 1 september het nieuwe hoofd van de Dienst Huisvesting. Dat heeft het College van Bestuur donderdag 28 mei bekend gemaakt. Marks komt van de Rijksgebouwendienst waar ze hoofd Projectmanagement en plaatsvervangend directeur Projecten is. x5_s.jpg
Veronique Marks. Foto: Pieter Pennings.
Lees meer »
TU/e mist wereldrecord waterballonnen gooien maar net
29 mei 2009 - De TU/e heeft vrijdagmiddag op de campus geen nieuw wereldrecord waterballonnen gooien kunnen vestigen. De teller bleef steken op 55.000 stuks, waardoor het oude record van 58.000 ballonnen net overeind blijft. x4_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Protest tegen halvering boekenbudget
29 mei 2009 - Bouwkundestudenten protesteerden donderdag 28 mei in de bibliotheek van hun faculteit tegen de halvering van het boekenbudget. In de bibliotheek werd met lint de helft van de ruimte afgezet om duidelijk te maken hoeveel leesvoer volgens hen weg dreigt te vallen. De actie werd ondersteund door ruim achthonderd symphatisanten die hun handtekening ophingen aan het lint. x3_s.jpg
Foto: Niek Brunninkhuis (PHOTO40)
Lees meer »
Zweefvliegen ‘supervet’

29 mei 2009 - Met een rotvaart schiet het zweefvliegtuig de lucht in. Om vervolgens rustig in de enigszins bewolkte lucht verder te zweven. Voor de dertig studenten van de TU/e en Fontys was het een bijzondere ervaring. De Zweefvliegclub Eindhovense Studenten (ZES) hield woensdag 27 mei een open dag op haar ‘thuisbasis’- luchtmachtbasis De Peel.

x2_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Auditoriumfeest spekt kas European Week
28 mei 2009 - Op de plek waar normaliter boterhammen of studieboeken worden verorberd, danste woensdagavond een massa studenten van vooral Nederlandse oorsprong met haar 260 Europese gasten. Het Auditoriumfeest is het hoogtepunt van de Europese Week, volgens Laura Elmont van de organisatiecommissie. x1_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Campusbewoner voelt zich veilig
Enquête levert 3800 reacties op
28 mei 2009 - Bijna alle medewerkers en studenten van de TU/e (98 procent) voelen zich veilig op de campus. Vijf procent van de bewoners is zich de afgelopen jaren wel onveiliger gaan voelen. Ook ziet één op de vier TU/e’ers ruimte voor verbetering. Diefstal en een soms matige verlichting op het universiteitsterrein zijn de voornaamste oorzaken voor een unheimisch gevoel.
Lees meer »
Europese Week
28 mei 2009 - Met tientallen knallen en de mooiste kleuren die de avondhemel verlichtten, opende maandagavond 25 mei de Europese Week. Hans-Gert Pöttering, voorzitter van het Europees Parlement, sprak de aanwezigen toe via een op Kennispoort geprojecteerde videoboodschap.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘High Potential’ onderzoeksprogramma’s bekend
28 mei 2009 - Rector prof.dr.ir. Hans van Duijn heeft op 19 mei de eerste vier High Potential Research Programs van de TU/e bekendgemaakt. Deze multidisciplinaire programma’s krijgen van de TU/e elk een subsidie van een miljoen euro, verspreid over vier jaar.
Lees meer »
TU/e Science Park in ‘crisisplan’ gemeente
28 mei 2009 - De gemeente Eindhoven ziet het TU/e Science Park als één van de projecten om de financiële crisis in de regio het hoofd te bieden. Dit Science Park waartoe de campus de komende jaren moet worden omgevormd, maakt deel uit van het aanvalsplan voor de crisis dat de stad deze week presenteerde. Voor het plan is 600 miljoen euro vrijgemaakt, waarvan de gemeente Eindhoven 200 miljoen voor haar rekening neemt.
Lees meer »
Plasterk geeft open gastcollege op TU/e
Lees meer »
Elektrotechniek kiest voor nieuwe naam
28 mei 2009 - De faculteit Elektrotechniek gaat komend collegejaar van start onder de nieuwe naam ‘Electrical Engineering’. Ook de bacheloropleiding gaat zo heten. Volgens het faculteitsbestuur is de opleiding zo duidelijker te positioneren en verbetert hiermee de uitstraling. Studentengroepering PF vindt de argumentatie niet erg steekhoudend, maar ging in de U-raadsvergadering wel akkoord.
Lees meer »
Bedrijfsleven bekijkt vorderingen TU’s op het gebied van robotica
28 mei 2009 - In het Philips Stadion vond dinsdag 26 mei Dutch Robotics 2009 plaats. Voor het bedrijfsleven een uitgelezen mogelijkheid om middels lezingen en demonstraties te weten te komen hoe het onderzoek aan de drie TU’s op het gebied van robotica ervoor staat.
In het Philips Stadion werd ook een demonstratie gegeven door een drummende en gitaarspelende robot, die is ontworpen door enkele oud-studenten van de TU/e. Foto: Niek Brunninkhuis/Photo40
Lees meer »
Bouwkunde gaat door met debatten
28 mei 2009 - Het bestuur van de faculteit Bouwkunde wil elk semester een openbaar debat houden met studenten. De sessies krijgen daarmee een structureel karakter, na twee eerdere bijeenkomsten in februari en april. Het eerstvolgende debat is op 6 oktober.
Lees meer »
TU/e-hoogleraar Schot treedt toe tot KNAW
28 mei 2009 - TU/e-hoogleraar prof.dr. Johan Schot van TechnoIogy, Innovation & Society (TIS) is toegetreden tot de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Dat maakte de KNAW op 15 mei bekend.
Archieffoto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Berichtgeving over lek TU/e-website opgeblazen’
28 mei 2009 - De berichtgeving in enkele regionale dagbladen over het ‘lek’ in de beveiliging van de TU/e-website is overtrokken. Dat zegt plaatsvervangend directeur van Dienst ICT ing. Cees du Bois in reactie op enkele krantenberichten, waarin staat dat er gevoelige informatie van medewerkers op straat ligt.
Lees meer »
TU/e kiest voor nieuwe arbodienst
28 mei 2009 - Arbo Unie is als beste uit de bus gekomen bij een Europese aanbesteding van de arbodienstverlening en zal daarmee per 1 oktober aan de TU/e de taken overnemen van ArboNed.
Lees meer »
De Bijbel in een jaar
28 mei 2009 - Voor wie in één jaar tijd de Bijbel van voor tot achter zou willen lezen, komt er in het najaar een passende cursus. De christelijke studentenvereniging Ichtus Eindhoven, die deze week haar veertigjarig bestaan viert, steunt dit Bijbel-in-een-jaar project.
Lees meer »
Bouwkundestudenten in actie tegen bezuiniging boekenbudget
28 mei 2009 - Zeker veertig Bouwkundestudenten protesteren donderdag 28 mei tegen de bezuiniging op het boekenbudget van de faculteitsbibliotheek. De groep sluit de helft van de bibliotheek af met een lint, deelt koffie uit en verzamelt handtekeningen, die worden opgehangen in de bieb. De betrokken bibliothecaris ir. Mark Wolffe en enkele docenten ondersteunen de actie.
Lees meer »
Dansen in Lampegat
28 mei 2009 - Eindhoven staat tijdens carnaval bekend als Lampegat. Maar dinsdag 26 mei kreeg die naam een nieuwe glans tijdens de Eureka!Day in het Evoluon. Bijna vijftienhonderd scholieren uit de onderbouw havo en vwo dansten om beurten op een speciale discovloer die door alle beweging energie ging leveren.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
‘Uitblinken minder duur dan middelmatigheid’
28 mei 2009 - Drie crises bedreigen Nederland en de wereld volgens KNAW-president Robbert Dijkgraaf: een financiële, een ecologische en een intellectuele. En die laatste vindt hij het gevaarlijkst.
Lees meer »
Informaticastudent twittert voor TU/e
28 mei 2009 - Twee TU/e-twitteraccounts die sinds vorig jaar actief zijn, blijken aangemaakt door informaticastudent Christian Luijten. De accounts, ‘tuenieuws’ en ‘tuecursor’, hebben inmiddels respectievelijk 114 en 41 ‘volgers’, onder wie Eindhovens burgemeester Rob van Gijzel.
Lees meer »
Europese erkenning voor diplomasupplement TU/e
28 mei 2009 - De TU/e heeft onlangs het Diploma Supplement-label gekregen. Dit houdt in dat de Europese Commissie de TU/e erkent als instelling die het supplement (de bijlage die studenten bij hun diploma ontvangen) verstrekt conform de Europese regels.
Lees meer »
TU/e kiest haar toppers
28 mei 2009 - De TU/e maakt woensdag 3 juni bekend wie de beste afstudeerder, beste ontwerper, beste promovendus en het beste project (met het meeste toekomstperspectief) van dit jaar zijn. In de Blauwe Zaal worden vanaf drie uur de academische jaarprijzen uitgereikt.
Lees meer »
TU/e werkt aan een visie voor 2020
28 mei 2009 - Wat moet rond 2020 de positie van de TU/e zijn in de regio, Nederland, Europa en de wereld? Die vraag moet een regiegroep onder leiding van collegelid mr. Jo van Ham op hoofdlijnen gaan beantwoorden in een langetermijnvisie voor de TU/e voor het komende decennium.
Lees meer »
Business school TU/e beste van Benelux
28 mei 2009 - De TiasNimbas Business School van de TU/e en de Universiteit Tilburg is door de Financial Times uitgeroepen tot beste van de Benelux wat betreft maatwerkprogramma’s voor bedrijven. Daarmee geeft de opleiding een vervolg aan de leidende positie die het een jaar eerder al behaalde.
Lees meer »
ID’ers gaan design-uitdaging Philips aan
28 mei 2009 - Zeven vierkoppige studententeams van de faculteit Industrial Design hebben dinsdag 19 mei in het Hoofdgebouw hun ontwerpen gepresenteerd voor de designwedstrijd Philips Creative Challenge (PCC). Twee teams van masterstudenten zijn uitverkozen om hun prototypen te tonen tijdens de internationale Philips Corporate Research Exhibition ‘Innovate!’, begin juni op de High Tech Campus.
Foto’s: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Genexis wint ICTRegie-Award
28 mei 2009 - Prof.ir. Ton Koonen, hoogleraar aan de TU/e-faculteit Elektrotechniek, en Gerlas van den Hoven hebben de ICTRegie-Award gewonnen. Het duo dat samenwerkt binnen Genexis, een spin-off van de TU/e, kreeg gisteren, woensdag 27 mei, de prijs uitgereikt tijdens de nationale ICT-Awards.
Lees meer »
Regie op softwarebeheer bij ICT Board
28 mei 2009 - Het College van Bestuur heeft een ICT Governance Board ingesteld, dat de regie gaat voeren over de ontwikkeling en het beheer van alle softwaresystemen die nodig zijn bij het uitvoeren van de bedrijfsprocessen. Studentenfractie PF miste in dit gezelschap een student.
Lees meer »
Nieuwe directeur High Tech Campus
Lees meer »
Nieuwe besturen studentenvakbonden
Lees meer »