spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Eindhoven door Chinese ogen
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  Zaak-Wilders onder de loep
  20 september 2010 - Geert Wilders laat zich juridisch adviseren en daarom kiest hij ervoor islamitische instituties zoals de Koran aan te vallen, in plaats van moslims als groep. “Wilders zegt dat er geen gematigde islam bestaat en niet dat er geen gematigde moslims zijn”, aldus mr. Theo de Roos. De hoogleraar Straf- en strafprocesrecht gaf vandaag, woensdag 20 oktober, in een SG-lezing uitleg over de juridische details van ‘De strafzaak Wilders’. x6_s.jpg
  Geert Wilders.
  Lees meer »

  Google Street View: 60 hectare campus in 166 gigabyte

  19 oktober 2010 - Een beeldscherm op het stuur, negen camera’s, drie laserscanners, twee gps-ontvangers, een computer met harde schijf, een modem: de trike waarmee Remco van Rijt van Google Street View maandag 18 oktober de campus verkent, weegt niet voor niks zo’n honderdvijftig kilo. Uren is hij bezig om circa zestig hectare aan universiteitsterrein vast te leggen, om ervoor te zorgen dat bezoekers straks virtueel over de campus kunnen struinen. x5_s.jpg
  Foto: Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  ‘Wetenschap’ verdeeld over OCW en Innovatie
  18 oktober 2010 - De post wetenschap komt terecht bij VVD-staatssecretaris Halbe Zijlstra, samen met CDA-minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.
  Lees meer »
  Koninklijke onderscheiding voor Jeu Schouten
  18 oktober 2010 - Prof.dr.ir. Jeu Schouten is benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. Na zijn afscheidsrede ‘Design: from techno to human’ op vrijdag 15 oktober kreeg Schouten deze koninklijke onderscheiding uitgereikt door de burgemeester van zijn woonplaats Deurne, Gerard Daandels.

  x3_s.jpg
  Jeu Schouten na het ontvangen van de koninklijke onderscheiding.
  Foto|Rien Meulman

  Lees meer »

  Hoogleraar TU/e gaat energieleverende woning bouwen

  15 oktober 2010 - Hoogleraar Jos Lichtenberg van de faculteit Bouwkunde gaat volgend jaar in Sterksel (gemeente Heeze-Leende) een energiezuinige woning met een hoog leefbaarheidniveau bouwen. Het wordt de eerste in zijn soort in Nederland. De bouw van het experimentele huis zal drie maanden vergen. De woning draagt de naam House of Tomorrow Today (HoTT). Het moet een energieleverend gebouw worden zonder concessies aan wooncomfort.

  x2_s.jpg
  Lees meer »

  TU/e voegt zich bij ‘klimaatoptimisten’ in campagne 10:10

  15 oktober 2010 - De TU/e heeft zich als eerste Nederlandse universiteit aangemeld voor de internationale klimaatcampagne 10:10. Deelnemende individuen, bedrijven en organisaties streven ernaar om, op hun eigen manier, in één jaar tien procent te besparen op hun energieverbruik. x1_s.jpg
  Lees meer »
  cursor 06
  “Betaald parkeren voor medewerkers is onvermijdelijk”
  14 oktober 2010 - Binnen afzienbare tijd gaan ook de medewerkers van de TU/e een maandbedrag betalen voor het parkeren op het TU/e-terrein. Met die opbrengsten wordt de bouw van parkeergarages bekostigd. Voor het hele terrein is gekozen voor één integraal parkeerbeleid. Er wordt ook een mobiliteitsplan ontwikkeld dat medewerkers die nu nog met de auto komen, op de fiets of in de trein moet krijgen.
  Lees meer »
  Jubileum W&I bescheiden van start
  14 oktober 2010 - Precies vijftig jaar bestond Technische Wiskunde op maandag 11 oktober. En exact dertig jaar bestaat Technische Informatica in Eindhoven in september 2011. Reden voor koffie en gebak voor alle studenten en medewerkers van de overkoepelende faculteit, afgelopen maandag geserveerd in de ruimte van GEWIS.
  Lees meer »
  Gemeente akkoord met woon- en bedrijvenbestemming campus
  14 oktober 2010 - De Eindhovense gemeenteraad heeft een nieuw bestemmingsplan voor het TU/e-terrein goedgekeurd. Hiermee wordt het mogelijk dat zich op het terrein bedrijven gaan vestigen en kunnen er permanente wooneenheden voor studenten gebouwd worden. Het stuk ligt nu zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Er kan in die periode nog beroep tegen worden aangetekend.
  Lees meer »
  Symposium WISE en CEC
  De TU/e en de media
  14 oktober 2010 - De TU/e is minder zichtbaar in de media dan andere universiteiten van Nederland. Op veel fronten is dit een gemis, bijvoorbeeld bij het werven van fondsen en bij het aantrekken van nieuwe studenten. Over het belang van het vergroten van de zichtbaarheid van de TU/e houdt WISE-Network in samenwerking met het Communicatie Expertise Centrum dinsdagmiddag 26 oktober een symposium: ‘TU/e and your research in the media: What’s new(s)?’.
  Lees meer »
  Minder aanmeldingen eerstejaars
  Lees meer »
  Martijn Cox wint Simon Stevin Gezelprijs
  14 oktober 2010 - TU/e-onderzoeker dr.ir. Martijn Cox heeft de Simon Stevin Gezelprijs 2010 gewonnen voor zijn onderzoek aan het kweken van hartkleppen uit lichaams-eigen weefsel. Cox kreeg de prijs afgelopen vrijdag uitgereikt op het congres van technologiestichting STW.
  Martijn Cox. Archieffoto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Radboud en FOM eens over laserfaciliteit FOM Rijnhuizen
  14 oktober 2010 - De Radboud Universiteit en FOM hebben deze week een basisakkoord getekend voor de relocatie en financiering van de laserfaciliteit FELIX/FELICE van het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen. De laserfaciliteit is het enige onderdeel van FOM Rijnhuizen dat niet naar Eindhoven verhuist.
  Lees meer »
  Toekomstige kartrekkers van de regio
  14 oktober 2010 - De veertien beste 5-vwo-leerlingen van Eindhoven volgen dit jaar een nieuw programma: High Tech Room. Achttien keer komen ze op verschillende plekken bij elkaar om hun werk- en studie-mogelijkheden te onderzoek en vooral om te leren samenwerken. Afgelopen dinsdag waren ze op bezoek bij de TU/e. “Deze leerlingen kunnen alles. Zij kunnen de kartrekkers worden voor de regio”, zegt Marc Fleskens, projectleider High Tech Room.
  De scholieren achter de door de gemeente verstrekte laptops, die ze na afloop van High Tech Room mogen houden.
  Lees meer »
  Studentenoordeel in Elsevier: TU/e heeft vijf top-opleidingen
  14 oktober 2010 - De TU/e heeft, samen met de Universiteit Twente, vijf top-opleidingen in huis. De TU Delft heeft er drie die zich de beste van Nederland mogen noemen. Dit blijkt uit de studentenoordelen in de Elsevier-special ‘De beste studies, editie 2010’.
  Lees meer »
  TU/e-team wil tweede humanoid robot bouwen
  14 oktober 2010 - Het EINDroid-team van de faculteit Werktuigbouwkunde hoopt begin 2011 te starten met de bouw van een tweede humanoid robot. Afstudeerder Maarten Dekker ontwierp een opvolger voor de ‘TUlip’, die volgens het team dusdanig veelbelovend is dat het momenteel volop lobbyt om het startkapitaal voor de realisatie rond te krijgen.
  Tulip.
  Lees meer »
  Bibliotheken Bouwkunde en W&I langer open
  14 oktober 2010 - De faculteitsbibliotheken van Bouw-kunde en Wiskunde & Informatica zijn vanaf 1 november langer open. Zestig procent van de bezoekende studenten pleitte in een enquête voor verlengde openingstijden, vooral om in de biebs te kunnen studeren.
  Lees meer »
  CvB-lid mr. Jo van Ham op congres Academisch Genootschap:
  “TU/e kan niet achterover gaan leunen”
  14 oktober 2010 - De TU/e is de laatste tijd behoorlijk verwend met hoge posities op diverse wetenschappelijke ranglijsten, maar dat neemt niet weg dat het College van Bestuur van de TU/e bezorgd is over wat de nabije toekomst gaat brengen. Dit bleek vrijdag 8 oktober op het congres ‘Hoger onderwijs: motor van de kenniseconomie’, georganiseerd door het jubilerende Academisch Genootschap in samenwerking met Brainport Development.
  Lees meer »
  Creatief met covers
  14 oktober 2010 - Over smaak valt niet te twisten - over wat een mooie voorpagina is, eigenlijk ook niet. Wel moet een cover in elk geval raken, prikkelen, de aandacht trekken, een blad onderscheiden van de rest en, niet te vergeten, iets prijsgeven van de inhoud ervan.
  Lees meer »
  Elphi Nelissen beste vrouwelijke mkb-ondernemer
  14 oktober 2010 - Ir. Elphi Nelissen, oprichter en mededirecteur van Nelissen Ingenieursbureau, is door de Federatie Zakenvrouwen (FZ) uitgekozen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Nelissen is fellow aan de TU/e-faculteit Bouwkunde.
  Elphi Nelissen. Archieffoto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Eindhoven door Chinese ogen
  14 oktober 2010 - Hoe zie jij Eindhoven? Die vraag stelde de Chinese studentenvereniging ACSSE ongeveer een jaar geleden aan Chinese inwoners van Eindhoven. Het antwoord komt vrijdag 15 oktober, tijdens de uitslag van de design competition ‘Eindhoven in the Eyes of Chinese Students and Engineers’.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Yanliu Lin. Foto | Rien Meulman
  “De kaart gaat altijd met me mee”
  Lees meer »