spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Interactief leermiddel voor peuters

The many faces of Europe

“Crisis is uitdaging voor EU”
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
Special Cursor 50 jaarSpecial Cursor 50 jaar
TU/e voor miljoen in Europees chemieproject
10 juni 2009 - Twee onderzoeksgroepen van de TU/e doen mee in een groot Europees project, F3-factory, dat beoogt productieprocessen in de chemische industrie efficiënter, flexibeler en duurzamer te maken. Van het totaalbudget -circa dertig miljoen euro- vloeit ongeveer een miljoen naar de TU/e, aldus dr.ir. Patrick Anderson van Polymer Technology (faculteit Werktuigbouwkunde).
Lees meer »
CCKO geeft groen licht voor invoering BSA
9 juni 2009 - De Centrale Commissie Kwaliteitszorg Onderwijs (CCKO) van de TU/e heeft het College van Bestuur laten weten dat alle faculteiten klaar zijn om in september het bindend studieadvies (BSA) in te voeren. Extra aandacht moet er wel zijn voor het strikte naleven van de regels met betrekking tot de nakijktijd van tentamens, aldus CCKO-voorzitter Ton van Leeuwen. x7_s.jpg
Lilian Halsema en Ton van Leeuwen van de CCKO. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Check je recht op 11 juni
9 juni 2009 - Studenten zijn slecht op de hoogte van hun rechten. De helft weet niet wat de huurcommissie is en driekwart denkt dat onderwijs-instellingen extra geld mogen vragen voor een verplichte excursie. Dat blijkt uit een klein online onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). x6_s.jpg
Lees meer »
Plasterk licht toe en debatteert aan TU/e
9 juni 2009 - In een bomvolle Blauwe Zaal verdedigde onderwijsminister Ronald Plasterk gisteren, maandag 8 juni, zijn beslissing om honderd miljoen euro van de eerste naar de tweede geldstroom over te hevelen. De studenten maakte hij duidelijk dat hij de ‘harde knip’ echt zeer noodzakelijk acht. x5_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Amsterdams compliment voor Brabant Academy

5 juni 2009 - De nieuwe stichting Brabant Academy trapte donderdag 4 juni af met een presentatie van zes projecten in de Zwarte Doos op de TU/e. Studenten en begeleiders toonden hun werk dat vooral te maken had met de (her)ontwikkeling van stadswijken, bedrijventerreinen en renovatie van huizen. Lef, creativiteit en dynamiek zijn de sleutelwoorden. Het leverde zowaar een compliment uit Amsterdam op. x4_s.jpg
Designer Joris van Gelder tijdens de presentatie van zijn handsfree tv-afstandbediening op de bijeenkomst van de Brabant Academy. Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Koud Club040 op Stadhuisplein
5 juni 2009 - De derde aflevering van Club040 op het Stadhuisplein trok weer een volle vloer. Maar voor een ontspannen dansfeestje was het donderdagavond 4 juni net iets te koud. Met windvlagen, enkele lichte buitjes en tien graden Celsius moest er stevig worden doorgedanst om geen koude rillingen te krijgen. x3_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

Rijdende stembus op TU/e

5 juni 2009 - Voor de verkiezingen van het Europese parlement stond donderdagmiddag 4 juni tussen vier en zes uur een bijzondere stembus geparkeerd op het grasveld tussen het Auditorium en Vertigo. De Amerikaanse schoolbus, omgebouwd tot mobiel stembureau, was door de gemeente Eindhoven ingeschakeld om zoveel mogelijk mensen aan de verkiezingen mee te laten doen.

x2_s.jpg
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »

TU/e verheugd over opening  High Tech Automotive Campus

5 juni 2009 - De High Tech Automotive Campus in Helmond en het daarbij behorende Automotive House zijn woensdag 3 juni officieel geopend. Het bedrijfsleven en onderzoek- en kennisinstellingen werken hierin gezamenlijk aan technologieën en projecten. Het Automotive House is de plek waar meerdere instanties samenkomen. Het Automotive Technology Centre hield er 2 en 3 juni haar jaarcongres. x1_s.jpg
TU/e-hoogleraar prof.dr.ir Maarten Steinbuch tijdens zijn rede op de HTAC.
Lees meer »
PF: uitreiking masterdiploma kan beter
4 juni 2009 - De uitreiking van het masterdiploma aan de TU/e is goed, maar kan veel beter. Dat concludeert studentenfractie PF in een rapport over de master-diplomaceremonies, dat volgende week naar het College van Bestuur gaat.
Lees meer »
Geen record waterballonnen gooien
4 juni 2009 - De TU/e heeft vrijdag 29 mei op de campus geen nieuw wereldrecord waterballonnen gooien kunnen vestigen. De teller bleef steken op 55.000 stuks, waardoor het oude record van 58.000 ballonnen net overeind blijft.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
TU/e reikt Academische Jaarprijzen uit
4 juni 2009 - De Academische Jaarprijzen van de TU/e werden gisteren, woensdag 3 juni, uitgereikt aan de beste afstudeerder, ontwerper en promovendus van het afgelopen jaar. Voor de tweede maal werd ook de Perspectiefprijs toegekend aan het project met het meeste toekomstperspectief.
Lees meer »
Enquête over interne communicatie
Lees meer »
Master Duurzaam Bouwen in de maak
4 juni 2009 - De faculteit Bouwkunde is in 2010 of 2011 mogelijk een nieuwe master rijker: Duurzaam Bouwen. De opleiding krijgt een multidisciplinair karakter en moet inspelen op de groeiende vraag naar duurzaam wonen en een energiezuinige manier van bouwen.
Lees meer »
Protest tegen halvering boekenbudget
4 juni 2009 - Bouwkundestudenten protesteerden donderdag 28 mei in de bibliotheek van hun faculteit tegen de halvering van het boekenbudget. In de bibliotheek werd met lint de helft van de ruimte afgezet om duidelijk te maken hoeveel leesvoer volgens hen weg dreigt te vallen. De actie werd ondersteund door ruim achthonderd symphatisanten die hun handtekening ophingen aan het lint.
Foto: Niek Brunninkhuis (PHOTO40)
Lees meer »
Nieuw hoofd Dienst Huisvesting
4 juni 2009 - Ir. Veronique Marks wordt met ingang van 1 september het nieuwe hoofd van de Dienst Huisvesting. Marks komt van de Rijksgebouwendienst waar ze hoofd Projectmanagement en plaatsvervangend directeur Projecten is.
Lees meer »
Biertje drinken met iedereen die wil
4 juni 2009 - Studievereniging GEWIS van de faculteit Wiskunde & Informatica houdt morgen, vrijdag 5 juni, een ‘recordborrel’. Niet om in het Guinness Book of Records te komen, maar gewoon om met zoveel mogelijk man gezellig samen een biertje te drinken. Heel Eindhoven is welkom; de organisatie hoopt op 750 borrelaars.
Lees meer »
Vooraanmeldingen stijgen het minst aan de TU/e
4 juni 2009 - De vooraanmeldingen voor TU/e-opleidingen lieten eind mei een stijging zien van 5,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Toch is de TU/e daarmee de hekkensluiter van universitair Nederland, waar de gemiddelde stijging momenteel op 15,6 procent uitkomt.
Lees meer »
Stemmen in de Stembus
Lees meer »
Afzien voor scheikundigen op Franse Mont Ventoux
4 juni 2009 - Het was een flinke klim, die zeven (oud-)medewerkers en (oud-)studenten van de faculteit Scheikundige Technologie tijdens Pinksteren maakten. Ze beklommen per fiets de Mont Ventoux, een berg in Zuidoost-Frankrijk. Vijf van hen bereikten de top.
Lees meer »
Doppio derde TheaterTrofee
Lees meer »
Fietsenvandalen
Lees meer »
TU/e-student kiest vaker voor vrije en buitenlandse minor
4 juni 2009 - TU/e-studenten kiezen vaker voor een vrije minor en willen vaker een minor volgen aan een buitenlandse universiteit. Daarnaast zijn Design of Mechanical Systems en Ondernemerschap en Innovatie de populairste verbredende minoren. Biomedische Technologie (BMT) en Economie zijn de meest populaire verdiepende minoren. De minoren Elektrotechniek, Climate Design en Engineering for Health kregen elk nog geen vijf aanmeldingen.
Lees meer »
Studenten tonen TU/e-raceauto
4 juni 2009 - Het studentenraceteam University Racing Eindhoven (URE) van de TU/e presenteerde dinsdag 2 juni op de High Tech Automotive Campus in Helmond haar nieuwste raceauto, de URE05. Het voertuig wordt de komende weken verder getest voor drie racewedstrijden tijdens de Formula Student-competitie deze zomer.
Foto: Bart van Overbeeke
Lees meer »
Nieuwe opleidingsdirecteur ST
Lees meer »
CTT-hoofd somber over toekomst afdeling
4 juni 2009 - Drs. Monique Bouman, hoofd van het Centrum voor Communicatie, Taal en Techniek (CTT) van de TU/e, is somber over de toekomst van haar afdeling. Het CTT valt per 1 september onder het Onderwijs en Studenten Service Centrum (STU). Over het plan om dat te realiseren, kan dr. Karen Ali, hoofd STU, nog niets zeggen.
Lees meer »
Opvangregeling kenniswerkers half juni klaar
4 juni 2009 - De definitieve opzet van de opvangregeling voor kenniswerkers, die er deze week zou liggen en die wordt uitgewerkt door SenterNovem en VNO-NCW, is uitgesteld tot half juni. Volgens Wim Bens, directeur van het TU/e Innovation Lab, is de complexiteit van de regeling debet aan het uitstel.
Lees meer »
Emeritus hoogleraar ontvangt penning
Lees meer »
Nieuwe Brabant Academy stelt zich voor
Lees meer »