spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

TU/english?
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws

  Feestband krijgt tent plat op Hajraatoernooi

  15 juni 2011 - De 33ste editie van het Hajraa Buitentoernooi trok weer duizenden volleyballers die vanuit heel Europa naar de TU/e-campus waren gekomen om hun volleybalvaardigheden te demonstreren. En om ’s avonds flink te feesten. Dit jaar vanwege het pinksterweekeinde maar liefst drie dagen. x13_s.jpg
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Toy Story 3: einde kindertijd én filmseizoen
  15 juni 2011 - Als afsluiting van het filmseizoen van Studium Generale werd donderdagavond 9 juni Toy Story 3 in de openlucht vertoond. Op het gras voor de Zwarte Doos zagen 170 mensen de Nederlandstalige versie van deze Disney-Pixarfilm. x12_s.jpg
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Thêta op Venetiaanse wateren
  15 juni 2011 - Drie boten van studentenroeivereniging Thêta plaatsten afgelopen zondag hun roeispanen in het Venetiaanse water. De Thêtanen deden mee aan de Voga Longa, een tocht van zo’n 32 kilometer in en rondom Venetië, waaraan zo’n 1.300 boten zonder motor meededen. x11_s.jpg
  Lees meer »
  “Bescherm fundamenteel onderzoek”
  15 juni 2011 - De Jonge Akademie breekt een lans voor fundamenteel onderzoek, nu 350 miljoen euro voor vrij onderzoek dreigt te verdwijnen. Kijk niet alleen naar geld en innovatie, waarschuwen ze.
  Lees meer »
  Decaan TU Delft in opspraak
  15 juni 2011 - Marco Waas, decaan van de Delftse faculteit werktuigbouwkunde, heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling. Hij zou het bedrijf van zijn vrouw voor driekwart miljoen euro aan opdrachten hebben bezorgd.
  Lees meer »
  Advies: Handicap + studie mag blijven
  15 juni 2011 - De stichting Handicap + studie kan blijven bestaan op voorwaarde dat ze een expertisecentrum wordt en instellingen ondersteunt bij het toegankelijk en studeerbaar maken van het onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
  Lees meer »
  “Maak universiteit van Bin Ladens huis”
  15 juni 2011 - Er zou een universiteit voor tolerantie en vrede moeten komen op de plaats waar het huis van Osama Bin Laden staat. Daar pleiten enkele Pakistaanse wetenschappers voor.
  Lees meer »
  Bijverdienregels prominenter op DUO-site
  15 juni 2011 - De bijverdiensten voor studenten worden per kalenderjaar berekend, en dat blijft zo. En het geld dat tussen twee studies in wordt verdiend, telt als het aan staatssecretaris Halbe Zijlstra ligt gewoon mee voor het verzamelinkomen.
  Lees meer »
  Team Gijskoenfrits bedenkt beste duurzame verpakkingsoplossing
  10 juni 2011 - Het team Gijskoenfrits heeft de UPS Prêt à Transporter Challenge gewonnen. Koen de Greef, Frits Stam, Gijs Houdijk hoorden vandaag dat ze de wedstrijd gewonnen hebben, waarbij studenten van Industrial Design een duurzaam kledingverpakkingssysteem ontwierpen voor transporteur UPS. x5_s.jpg
  V.l.n.r.: Harld Peters (country-manager UPS Benelux) en studenten Gijs Houdijk, Koen de Greef en Frits Stam. Foto l Sonja Joosten.
  Lees meer »
  Kartrekker Lex Lemmens tijdens kick-off bachelorhervorming:
  "Het goede dat we hebben, gaan we beter doen"
  10 juni 2011 - Dat de hervorming van de bachelor inmiddels binnen de TU/e begint te leven, mocht wel worden opgemaakt uit de zeer ruime opkomst van medewerkers en studenten bij de kick-off meeting op donderdagmiddag 9 juni. De namen van degenen die kartrekker Lex Lemmens het komend jaar gaan bijstaan bij deze ingrijpende onderwijsoperatie, zijn inmiddels ook bekend.  
  Lees meer »
  TU/e-medewerker wint Archiprix International
  10 juni 2011 - Ir. Gijs Adriaansens is één van de acht prijswinnaars van de Archiprix International, een zeer prestigieuze onderscheiding voor jonge architecten. Adriaansens studeerde in maart 2010 af aan de TU/e bij Bouwkunde en is inmiddels onderzoeksmedewerker bij de faculteit. De uitreiking vond gisteren plaats in het Guggenheim Museum in New York. x3_s.jpg
  Het winnende ontwerp van Gijs Adriaansens.
  Lees meer »

  Buitenlandse Zaken zoekt reporter

  9 juni 2011 - Een student gaat dit najaar via sociale media verslag doen van de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York. Het ministerie van Buitenlandse Zaken hoopt dat jongeren op die manier een duidelijker beeld krijgen van wat er bij de VN gebeurt.
  Lees meer »

  VVD: “Vergeet student niet bij innovatieplannen”

  9 juni 2011 - Bedrijven en wetenschappers staan klaar om met het geld voor de zogeheten topsectoren aan de haal te gaan, aldus Anne-Wil Lucas van de VVD.

  “Maar laten ze in hun plannen de studenten niet vergeten.”

  x1_s.jpg
  Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas
  Lees meer »
  cursor 29
  Onderwijssysteem OASE stuit op nodige kritiek in eerste week
  9 juni 2011 - De introductie van het onderwijsinformatiesysteem OASE verloopt niet zonder problemen. Op de dag van de introductie, dinsdag 31 mei, bleek de koppeling naar Studyweb niet te werken. Ook nadat dit was verholpen bleef het systeem de afgelopen week traag en konden studenten en docenten vaak niet bij relevante informatie.
  Lees meer »
  Eindhoven de slimste!
  9 juni 2011 - Het staat al langer op billboards te lezen, maar sinds vrijdag 3 juni is het een feit: Eindhoven is de slimste regio van de wereld. Het Intelligent Community Forum heeft Brainport Eindhoven uitgeroepen tot slimste regio van de wereld voor het jaar 2011 uit een deelnemersveld van ruim driehonderd regio’s.
  Lees meer »
  Kick-off Brains Award
  9 juni 2011 - Voor de regio die vorige week nog erkend werd als de slimste ter wereld, moet het geen probleem zijn om haar mbo-, hbo- en wo-studenten een overvloed aan vernieuwende, creatieve en maatschappelijk relevante ideeën of producten te laten spuien. Bij de Eind-hovense ideeënwedstrijd Brains Award, die 9 juni officieel van start gaat, kan die inspanning worden omgezet in klinkende munt. Aan de TU/e trapte CvB-lid Jo van Ham dinsdag de wedstrijd af.
  Lees meer »
  Eén dag ‘Muziek op de Dommel’ te weinig?
  9 juni 2011 - Bij het plaatsen van de pontons op het water bij het Van Abbemuseum regende het nog, maar op de dag zelf was het stralend weer. De derde editie van Muziek op de Dommel trok zaterdag 4 juni naar schatting zesduizend muziekliefhebbers en passanten, iets meer dan vorig jaar.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Jos Baeten nieuwe directeur Centrum Wiskunde & Informatica
  9 juni 2011 - Prof.dr. Jos Baeten, hoogleraar Systems Engineering aan de TU/e, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam. Baeten volgt op 1 oktober prof.dr. Jan Karel Lenstra op die tot aan zijn pensioen in 2012 verder gaat als onderzoeker bij het CWI.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Academische jaarprijzen 2010
  9 juni 2011 - De drie winnaars van de Academische Jaarprijzen van de TU/e zijn: ir. Maartje van Roosmalen (beste ingenieur), ir. Fred van Nijnatten (beste ontwerper) en dr.ir. Wiebe Wagemans (beste doctor). De prijzen bestaan uit geldbedragen van 2.500 voor de afstudeerprijs en van 5.000 voor de twee andere prijzen.
  Rector Hans van Duijn, Wiebe Wagemans, Maartje van Roosmalen en Fred van Nijnatten.
  Foto | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Fanavond Tech United
  9 juni 2011 - Liefhebbers van het robotvoetbal kunnen donderdag 16 juni hun hart ophalen tijdens de fanavond van Tech United. De ploeg van de TU Eindhoven is volop bezig met de voorbereiding op het WK in Istanbul en wil de trouwe aanhang graag laten zien welke vorderingen zijn gemaakt.
  Lees meer »
  Aanrijding bij ingang Kennedylaan: ‘gevaarlijk punt’
  9 juni 2011 - Een medewerker van de TU/e heeft dinsdagavond rond kwart voor negen een fietser aangereden bij de ingang aan de Kennedylaan. Het slachtoffer, geen TU/e’er, fietste over het fietspad langs de Dommel en werd over het hoofd gezien door de bestuurder van de auto. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
  Lees meer »
  Nieuwe Bouwkundedecaan bezorgd over werkbelasting medewerkers
  9 juni 2011 - Prof.ir. Elphi Nelissen, die 1 juni aan de slag ging als nieuwe decaan van de faculteit Bouwkunde, is zich terdege bewust van de moeilijke tijden die op haar faculteit en de medewerkers afkomen. “De gevolgen van de bezuinigingen die op stapel staan, gaat echt iedereen merken”, aldus Nelissen.
  Lees meer »
  Innovation Sciences scoort
  9 juni 2011 - De sub-faculteit School of Innovation Sciences (IS) is goed beoordeeld in de visitatierapporten op het gebied van onderwijs en onderzoek, waarvan de rapporten dit voorjaar zijn verschenen. De rapporten zijn in het bijzonder lovend over de kwaliteit van de onderzoekers en de excellente onderzoeksfaciliteiten. De visitaties zijn een eens in de zes jaar terugkerende controle van de Quality Assurance Netherlands Universities (QANU).
  Lees meer »
  Gilles Holst Medaille voor TU/e-prof Dick Broer
  9 juni 2011 - Prof.dr. Dick Broer ontvangt op 31 oktober in Amsterdam de Gilles Holst Medaille 2011. De hoogleraar functionele organische materialen aan TU/e-faculteit Scheikundige Technologie krijgt de onderscheiding voor zijn onderzoek op het gebied van kristallijne materialen. Volgens het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft het werk van Broer geleid tot tal van innovaties zoals lcd-beeldschermen, biosensoren en de gecontroleerde dosering van geneesmiddelen.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Elphi Nelissen. Archieffoto | Bart van Overbeeke
  “Er zit hier echt een stukje van mijn hart”
  Lees meer »