spacer.png, 0 kB
Volg Cursor via Twitter Volg Cursor via Facebook Cursor RSS feed
spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

Ophokken en kiezen
Cursor in PDF formaatCursor als PDF
  laatste online nieuws
  Chinese overheid waardeert prestaties TU/e-promovendi
  20 april 2011 - Twee Chinese promovendi van de TU/e krijgen van de Chinese overheid een ‘Chinese Government Award for Outstanding Self-financed Students Abroad’. Deze prijs, bestaande uit een certificaat en vijfduizend dollar, wordt jaarlijks toegekend aan Chinese promovendi in het buitenland die maatschappelijk relevant onderzoek hebben gedaan van hoog niveau –zonder daarvoor geld van de Chinese overheid te ontvangen.  
  Lees meer »
  Gezondheidscheck voor TU/e’ers van 45+
  20 april 2011 - In de omgeving van het Studentensportcentrum hoor je het de mensen elkaar toefluisteren: “M’n bloeddruk was iets te hoog”, “alleen mijn longen zijn niet sterk” en “ik moet iets van mijn buikomvang zien af te krijgen”. Het zijn resultaten van de healthcheck op de TU/e Gezondheidsdag 2011, dinsdag 19 april. Deze vierde editie had als thema ‘Zit het (nog) goed met u?’. x14_s.jpg
  Foto l Bart van Overbeeke.
  Lees meer »
  Proefschrift Wenmakers goed voor Europese prijs
  20 april 2011 - Dr.ir. Patrick Wenmakers, gepromoveerd bij Chemische Reactortechnologie, krijgt de Excellence Award in Process Intensification 2011 van de European Federation of Chemical Engineering (EFCE). Deze tweejaarlijkse prijs is ingesteld in 2008 als erkenning van een uitmuntend proefschrift op het gebied van procesintensificatie (PI). x13_s.jpg
  Patrick Wenmakers
  Lees meer »
  Bijklussende onderwijsbestuurders
  20 april 2011 - Veel bestuurders van universiteiten en hogescholen hebben bijbanen, vaak als toezichthouder bij een andere onderwijs- of zorginstelling, maar ook als commissaris in het bedrijfsleven. Tegen een aardige vergoeding.
  Lees meer »
  Kamer nog niet klaar met bijverdiengrens
  20 april 2011- Een parlementaire meerderheid wil dat staatssecretaris Zijlstra uitzoekt hoeveel studenten in 2008 netto meer dan 10.630,74 euro verdienden. Een motie daartoe van GroenLinks en CDA werd vanmiddag aangenomen.
  Lees meer »
  Computerstoring DUO
  20 april 2011 - Studenten krijgen deze maand hun berichten van de Dienst uitvoering onderwijs niet digitaal, maar per post toegestuurd. Dat komt door een storing in het nieuwe computersysteem van de dienst.
  Lees meer »
  Een kunstwerk dat er om vraagt…
  19 april 2011 - Het kunstwerk 'SOH19 States of Nature' in de vijver voor Vertigo, is in de nacht van maandag op dinsdag 19 april voor een deel beklad met roze verf. Dienst Huisvesting ziet problemen voor milieu en kunstwerk. 'State of Nature' is vlak voor Pasen vaker het doelwit van grappenmakers. x9_s.jpg
  Lees meer »
  Ter Horst: Hoge salarissen “niet meer uit te leggen”
  19 april 2011- De hoogte van het salaris van hbo-bestuurders moet alleen nog van het aantal studenten afhangen, vindt HBO-raadvoorzitter Guusje ter Horst. Andere criteria gaan verdwijnen, net als de bonussen. Aan de TU/e werd in 2009 de bonusregeling voor CvB-leden al afgeschaft. x8_s.jpg
  Lees meer »
  Vrij reizen voor alle studenten op Goede Vrijdag
  18 april 2011 - De Dienst uitvoering onderwijs wil er geen misverstand over laten bestaan: aanstaande vrijdag, Goede Vrijdag, mogen alle studenten met een ov-jaarkaart gratis reizen.
  Lees meer »
  Studeren in het land van Robin van Persie
  18 april 2011 - Opnieuw een groot stuk in een Britse krant over het Nederlands hoger onderwijs. “When the deal is this good, why are you still at home?”, vraagt The Independent aan zijn jonge lezers. x6_s.jpg
  Lees meer »
  Ook SER wil hoger onderwijs opstuwen
  18 april 2011 - De Sociaal-Economische Raad pleit voor beter onderwijs, meer differentiatie en zorgvuldige selectie van studenten. Hiermee sluiten de werkgevers en werknemers zich aan bij de adviezen van de commissie-Veerman over het hoger onderwijs.
  Lees meer »
  “Ze hebben hier toch al genoeg jongens”
  15 april 2011- De twee roze TU/e-vlaggen voor de ingang van Vertigo misstonden donderdag 14 april tijdens de High T @ TU/e niet. De universiteit deed voor de eerste keer mee aan de landelijk georganiseerde Girlsday. Tijdens deze dag maakten 75 meiden uit klas één tot en met drie van het voortgezet onderwijs kennis met bètastudies en techniek. x4_s.jpg
  Tosca, Bevely en Katja maken hun eigen tandpasta. Foto l Bart van Overbeeke
   
  Lees meer »

  KNAW noemt werkgevers kortzichtig

  15 april 2011 - Kortzichtig en inconsequent. Zo noemt directeur Hans Chang van wetenschapsgenootschap KNAW de ideeën van werkgeversorganisatie VNO-NCW over het wetenschappelijk onderzoek in Nederland.
  Lees meer »

  Sjoerd Romme herbenoemd tot decaan faculteit IE&IS

  14 april 2011 - Prof.dr. Sjoerd Romme blijft tot 1 september 2015 de decaan van de Faculteit lndustrial Engineering & lnnovation Sciences. Het College van Bestuur heeft donderdag 14 april zijn herbenoeming voor een periode van vier jaar bekendgemaakt. x2_s.jpg
  Prof.dr. Sjoerd Romme. Foto: Bart van Overbeeke
  Lees meer »

   Ook universiteiten en hogescholen krijgen respijt

  14 april 2011 - Behalve de boete voor langstudeerders is ook de  bezuiniging van 190 miljoen euro op universiteiten en hogescholen een  jaar uitgesteld. Minister Van Bijsterveldt en staatssecretaris Zijlstra  reiken hun critici “een uitgestoken hand”.
  Lees meer »
  cursor 24
  TU/e weer terug in de ranglijsten van QS
  14 april 2011 - Het Britse onderzoeksbureau QS heeft naar eigen zeggen tien miljoen meetgegevens opnieuw in kaart moeten brengen om op die manier het over het hoofd zien van de TU/e in vijf wereld-ranglijsten te herstellen. Het zijn lijsten die aangeven op welke universiteiten de vakgebieden civiele techniek, computerwetenschap, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en scheikundige technologie het sterkst zijn. In vier van de vijf lijsten is de TU/e nu terug te vinden in de groep universiteiten met de posities 51 tot en met 100.
  Lees meer »
  Instroom bij Electrical Engineering lijkt in de lift te zitten
  14 april 2011 - Bij de meest recente peiling van de vooraanmeldingen voor het komend studiejaar laat Electrical Engineering (EE) een fraaie stijging van 67 procent zien ten opzichte van vorig jaar. Studieadviseurs Jan Vleeshouwers en Sjoerd Hulshof hebben er niet direct een verklaring voor. Het is niet terug te voeren op de start van de bachelor Automotive in september.
  Lees meer »
  Overgang naar nieuwe site nagenoeg probleemloos
  14 april 2011 - De livegang van de nieuwe corporate site van de TU/e op vrijdag 8 april heeft nauwelijks problemen opgeleverd. Dat het voor studenten op vrijdag niet mogelijk was om van buiten de universiteit op de studentenportal te komen, was het enige grote technische mankement. Dat was zaterdag weer verholpen.
  Lees meer »
  Boete langstudeerders een jaar uitgesteld
  14 april 2011 - Tegenstanders van het kabinet reageren verheugd op het nieuws dat de langstudeermaatregel een jaar wordt uitgesteld.
  Lees meer »
  Automotive TU/e steelt show op AutoRAI
  14 april 2011 - De automotive-tak van de TU/e is dit jaar prominent aanwezig op de AutoRAI in Amsterdam. Medewerkers en studenten presenteren zich tussen 13 en 23 april aan autominnend Nederland met onder meer een Flash Game en een drietal innovatieve auto’s.
  De stand van de TU/e op de AutoRAI. Foto | Serge Hagemeier
  Lees meer »
  Rechtgezet
  Lees meer »
  Prijs voor masterscriptie over beveiligen IP-adressen
  14 april 2011 - Technische Informatica-alumnus ir. Harm van Tilborg heeft woensdag 13 april de Kooy-afstudeerprijs 2011 gewonnen. De oud-TU/e’er kreeg de prijs voor zijn masterscriptie over het beveiligen van IP-adressen. De bijbehorende duizend euro werd uitgereikt tijdens het dr. Kooy-symposium op de Marinebasis Amsterdam door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI NIRIA).
  Lees meer »
  55ste dies natalis TU/e draait om samenwerking
  14 april 2011 - De TU/e viert donderdag 28 april haar 55ste dies natalis. ’s Middags is er vanaf 15.15 uur een bijeenkomst in de Catharinakerk en aansluitend een receptie in Muziekgebouw Frits Philips. Het thema van het elfde lustrum van de universiteit is ‘TU/e connects’.
  Bij het vijftigjarig bestaan vierde de
  TU/e haar dies ook in de Catharinakerk.
  Archieffoto’s | Bart van Overbeeke
  Lees meer »
  Kartrekker Twents university college ziet voordeel in samenwerking
  14 april 2011 - Evenals de TU/e wil ook de Universiteit Twente van start gaan met een university college. Twente weet ook wanneer: in september 2012. Volgens projectleider Kees Ruijter moet het een opleiding worden met een engineering-profiel en komen de Twentse plannen in grote lijnen overeen met de Eindhovense. Samenwerking met de TU/e op dit vlak sluit hij zeker niet uit.
  Lees meer »
  Employabilityfonds: de toeters en bellen voor personeelsleden
  14 april 2011 - Het TU/e-employabilityfonds heeft nog ruimte om her- en bijscholingen te financieren die bijdragen aan in- of externe loopbaanverbetering van TU/e-medewerkers. Het fonds bestaat twee jaar en er is tot nu toe weinig beroep op gedaan. Ook voor 2011 is er weer vijftigduizend euro beschikbaar uit decentrale arbeidsvoorwaardengelden.
  Lees meer »
  Videocolleges kunnen weer versneld worden bekeken
  14 april 2011 - Studenten van de TU Delft hebben het mogelijk gemaakt dat TU/e-studenten de videocolleges weer versneld kunnen bekijken. Dat kon niet meer sinds er aan het begin van dit collegejaar een nieuwe ‘player’ van Microsoft voor de videocolleges wordt gebruikt aan de TU/e.
  Lees meer »
  Nieuws | Mens
  Wouter Gerritsen. Foto | Bart van Overbeeke
  “Deze opleiding maakt mijn werk makkelijker en leuker”
  Lees meer »
  In memoriam
  Lees meer »